MTI Itthon

Záporok, zivatarok a hétvégén

Szombaton nyugat felől átmenetileg felszakadozik, majd vasárnap ismét többször erősen megnövekszik a felhőzet, de emellett szombaton rövidebb, vasárnap hosszabb napos időszakokra is számítani lehet.

MTI Itthon

Egyelőre nincs utazási tilalom Egyiptomba

Egyelőre nem rendelt el utazási tilalmat a 75 halálos áldozatot követelő egyiptomi robbantássorozat miatt a külügyminisztérium, de folyamatosan egyeztetnek a többi EU-tagállammal - mondta a tárca szóvivőhelyettese szombaton.

MTI Itthon

Szanyi: jövő héten megállapodhatnak a fuvarozókkal

A kormány a racionalitás határain belül megállapodásra törekszik a közúti fuvarozói érdekképviseletekkel, és a jövő hét közepén sorra kerülő szakértői egyeztetés után aláírható lehet a megállapodás - mondta Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára.

MTI Itthon

Halász János szerint törvény sértett az ORTT

Megsértette a médiatörvényt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), amikor legutóbbi ülésén nyilvántartásba vette az MTV m3 tematikus csatornáját - jelentette ki Halász János a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője pénteken Debrecenben sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

ÁSZ-vizsgálat folyt a Heti Választ korábban kiadó közalapítvány ellen

A Heti Válasz című lapot tavaly tavaszig működtető Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány (TTFK) 2001-2004. év közötti gazdálkodásának ellenőrzése során a számvevők olyan törvénytelenséget nem állapítottak meg, amely indokolná a megszűntetését, de az Állami Számvevőszék a pénteken nyilvánosságra hozott jelentésében a kormánynak "mérlegelésre" javasolja a "közalapítvány további fenntartásának szükségességét".

MTI Itthon

Magyar Bálint szerint nincs esélyegyenlőtlenség a felvételiben

Nem vált be az a jóslat, hogy az új érettségi-felvételi rendszer felborítja a felsőoktatási felvételek esélyegyenlőségét; az eddigi adatok szerint ugyanolyan vagy még nagyobb arányban kerülnek be az idén érettségizettek, mint korábban - közölte az oktatási miniszter a köztévé reggeli műsorában pénteken.

MTI Itthon

Itthon nem szigorítják tovább a biztonsági intézkedéseket

Nincs semmi olyan információja az érintett szolgálatoknak, ami azt tenné szükségessé, hogy a biztonsági intézkedéseket továbbiakkal egészítsük ki - mondta a kormányszóvivő csütörtökön az aznapi londoni robbantásos merényletek után.

MTI Itthon

Megújul hazánk legrégebbi víztornya

A szegedi Szent István tér 1,2 milliárd forintos összköltségvetésű rehabilitációs programjának első ütemeként megújul a téren található víztorony, amely hazánk első, még ma is működő ilyen jellegű vasbeton építménye.

MTI Itthon

Időjárás: sokszor felhős marad az ég

Csütörtökön Magyarországon északnyugat felől csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Pénteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször lesz erősen felhős az ég - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI Itthon

Írásbeli megrovást kap a Széchenyi főigazgatója

Írásbeli megrovásban részesíti az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) főigazgatóját a kulturális miniszter a bibliotékában nemrégiben történt dokumentum-megsemmisítés miatt. Ezt a tárca sajtóirodája közölte azután, hogy Bozóki András csütörtökön meghallgatta az ügyben Monok Istvánt.

Itthon

Mádl Ferenc államfői mérlege

Elnöki működése legnehezebb pillanataiban Mádl Ferenc államfő képes volt felülemelkedni személyes szimpátiáin. A Sándor-palotából augusztus 4-én távozó jogász politikus mentalitása mindazonáltal határozottan eltért a Göncz Árpád által képviselt szerepfelfogástól.

MTI Itthon

Újabb ÁNTSZ-bírság a békéscsabai baromfifeldolgozónak

A korábbi nyolcvanezer forint után újabb, immár százezres nagyságrendű bírság kiszabása mellett döntött az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Békéscsabai Intézetének vezetője, mert a város baromfifeldolgozójában továbbra sem tartják be a hatóság által előírt higiéniai előírásokat.

MTI Itthon

Tokaj-bizottság: túl nagy készlet halmozódott fel a cégnél

Indokolatlannak nevezte a Tokaj Kereskedőház Rt.-nél 2002 végéig felhalmozott borkészlet mennyiségét és a 2001-ben 5100-ra felduzzasztott termelői kör nagyságát Kiss László, a társaság jelenlegi vezérigazgatója az Orbán-bizottság szerdai ülésén.


A címlapról ajánljuk