MTI Itthon

Dávid szerint a Máért alkalmatlan a döntéshozatalra

"A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) alkalmatlan arra, hogy ott szülessenek gondolatok, ott dolgozzák ki és ott fogadják el, ezt mi mindannyian tudjuk" - mondta Dávid Ibolya a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

MTI Itthon

Orbán elfogadta Gyurcsány meghívását

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke elfogadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghívását a Nemzeti Fejlesztési Tervvel kapcsolatos négypárti megbeszélésre, és február 3-i időpontot javasolt a találkozóra. Hiller István január 31-ét jelölte meg az egyeztetésre.

MTI Itthon

Közzétették több ezer holokauszt-áldozat "alvó" számláinak listáját

Az izraeli parlament közzétette 9000 olyan európai holokauszt-áldozat nevét, aki a brit mandátum idején palesztinai bankokban őrizte pénzét. A közlemény annak a vizsgálatnak az eredménye, amelyet a knesszet öt éve folytat azért, hogy az áldozatok örökösei hozzájuthassanak az ezeken a számlákon őrzött pénzekhez.

MTI Itthon

Struccok szabadultak el Sándorfalván

A rendőrök a Csongrád megyei Sándorfalva határában próbálták elcsípni a struccokat. Kedden a déli órákban sikerült befogni a két elszabadult jókora madarat.

MTI Itthon

Áder mégsem vitázott Orbánnal?

A Fidesz kommunikációs igazgatója cáfolta az Index internetes hírportál keddi írását, miszerint személye miatt vita alakult ki Orbán Viktor pártelnök és Áder János frakcióvezető között.

MTI Itthon

Jövő héten elkészül az első magyar Gripen

A jövő héten "gördül ki" a szerelőcsarnokból az első magyar Gripen vadászrepülőgép a SAAB repülőgépgyárban, Svédországban - közölte Hollósi Nándor, a honvédelmi miniszter főtanácsadója.

MTI Itthon

Egész napos tanítási rend a PISA miatt?

Elképzelhetőnek nevezte az osztrák oktatási miniszter, hogy Ausztriában is egész napos - 9 órától 17 óráig tartó - tanítási rendet vezessenek be az iskolákban.

MTI Itthon

Honosítják az állampolgárság nélküli kislányt

Jövő héten megkaphatja a letelepedési engedélyt és rövidesen magyar állampolgár lehet Kelemen Roberta, az a 12 éves kislány, aki születése óta Magyarországon él - közölte Lamperth Mónika belügyminiszter.

MTI Itthon

Átadták az 1980-90 közötti titkosszolgálati aktákat

Átkerültek a Nemzetbiztonsági Hivatalból (NBH) az 1980 és 1990 között keletkezett titkosszolgálati dokumentumok az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába. Valószínűleg az iratok között megtalálhatók az ügynöklisták, a korabeli állambiztonság ügynökeinek és titkos kapcsolatainak jegyzéke is.

MTI Itthon

Magyar iskolák a világ élvonalában

Világelső a szentendrei Ferences Gimnázium a 107 országában működő, környezeti nevelési programban résztvevő 15 778 GLOBE iskola rangsorában, a listán az első 17 helyezett között négy magyar iskola is található.

hvg.hu Itthon

Ezer óriásplakát és újsághirdetés sértett törvényt

A fogyasztóvédelmi felügyelőségek tavaly első fokon 701 esetben összesen 78 millió bírságot szabtak ki a szabálytalanul hirdetőkre, emellett 257 esetben kötelezték őket reklámjaik megváltoztatására. Az újságokban több, a köztereken kevesebb jogsértőt füleltek le.

Itthon

Álrablás a felcsúti benzinkútnál

Saját magát rabolta ki az a felcsúti benzinkutas, aki fegyveres rablásról tett bejelentést a rendőrségen. A vizsgálat során bevallotta, nem rabolták ki, ő sikkasztotta el a bevételt.

hvg.hu Itthon

Honatyák maszekolása itthon és határon túl

A Volkswagen bérlistáján 100 német képviselő szerepel – a hír megrázta a közvéleményt, újra akarják szabályozni a képviselői jogállást. De mi a helyzet nálunk? A szabályok szigorúbbak, de könnyen kijátszhatók – tanácsadói státuszokkal, álmagáncégek közbeiktatásával.

MTI/hvg.hu Itthon

Zentai tagadja háborús bűneit és kész hazatérni

Tagadja háborús bűneit, és kész hazatérni önmaga védelmében az ausztráliai Perthben élő Charles Zentai. A 86 éves Zentai nyomára az "Utolsó esély" akció keretébenbukkantak a jeruzsálemi székhelyű Simon Wiesenthal központ nácivadászai.

MTI Itthon

Több mázsás műalkotást loptak a Zichy kastélyból

Eltűnt egy műalkotás az óbudai Zichy kastély udvaráról január 7-én, a több száz kilogrammos kődarabokat feltehetően teherautóval szállították el - mondta az ellopott munka alkotója, Terebessy L. Föld képzőművész.

MTI/hvg.hu Itthon

Kétszázkilenc ügyben gyanúsítják Szász Károlyt

Kétszázkilenc rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással gyanúsítja a rendőrség Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt elnökét - mondta az egykori PSZÁF-elnök jogi képviselője hétfőn. Szász Károly szerint kérdéses, hogy nem elfogult-e a rendőrség vele szemben.

MTI Itthon

Fidesz: Gyurcsány kormánya "dumakormány"

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc kormánya "dumakormány", amely eltitkolja az emberek elől a tényeket - jelentette ki Rogán Antal, a párt frakcióvezető-helyettese.


A címlapról ajánljuk