A vendégházas trükk után itt az új recept: uniós tízmilliók nem működő közösségi házra
Itthon

A vendégházas trükk után itt az új recept: uniós tízmilliók nem működő közösségi házra

Beremend egy tündéri, alig kétezer lelkes falucska a horvát határnál. A község gondozott házai közül egyből szemet szúr a főúton egy elhanyagolt porta: a 25 millió vidékfejlesztési támogatásból felújított, négy éve elkészült közösségi házban egyetlen rendezvényt sem tartottak még. És már nem is fognak: hamarosan virágbolt nyílik benne. Magyarország esete az uniós forrásokkal, sokadik fejezet.

MTI Itthon

Tihanyban, Aszófőn és Füreden szennyezett az ivóvíz

Megtiltotta Tihanyban, Aszófőn és Balatonfüreden az ivóvíz fogyasztását és főzésre való felhasználását a megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal pénteken.

ATV Itthon

Balkezesség: súlyos következményei lehetnek az átszoktatásnak

Elsősorban a szülők és a pedagógusok felelősségét hangsúlyozza a Magyarországi Balkezesek Egyesülete, akik a vasárnapi nemzetközi világnapra előadásokkal és készségfejlesztő játékokkal készülnek, hogy a „világ legnagyobb kisebbsége” hallathassa a hangját.

MTI Itthon

Nem kell lezárni a rakpartot

Péntek délután tetőzik a Duna Budapestnél, a reggeli vízállás 598 centiméter volt; a Mozaik utcánál sem kell a rakpartot lezárni, de ezen a szakaszon 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. Szóvivője.

MTI Itthon

Összeverekedett két képviselőjelölt az I. kerületben

Tettlegességgel végződő szóváltásba keveredett két önkormányzati képviselőjelölt az I. kerületi Zsolt utcában csütörtökön. A sértett, az I. kerületi lokálpatrióták jelöltje pénteken közleményt juttatott el az esetről a távirati irodához. Árendás Mónika a kopogtatócédula-gyűjtés közben kialakult konfliktust egy korábbi, rá nézve kedvezőtlen eredményt hozó hivatali üggyel hozta összefüggésbe.

MTI/hvg.hu Itthon

Demszky türelmet kért Tarlóstól

A kampány szeptemberi kezdetéig türelmet kért ellenfelétől Demszky Gábor főpolgármester, aki pénteken írásban válaszolt Tarlós István független főpolgármester-jelölt előző napi nyílt levelére. Tarlós István elsősorban a BKV Zrt. és a Fővárosi Önkormányzat gazdálkodását érintő kérdéseket fogalmazott meg, amelyekre a nyilvánosság előtti válaszadást kért Demszky Gábortól.

MTI Itthon

14,7 milliárd forint jut 2006-ban árvízvédekezésre

A Vásárhelyi-terv projektjeire az idén 14,7 milliárd forint használható fel - közölte R. Bakonyi Ágnes, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szóvivője cáfolva a Fónagy János fideszes politikus pénteki sajtótájékoztatóján elmondott adatokat.

hvg.hu Fesztivál

46 ezren a Sziget második napján

A Sziget második napján a hangulat a tetőfokára hágott: csütörtökön a Nagyszínpadon Jovanotti hozta a formáját, mintegy 20-25 ezer ember előtt, a világzenei helyszínen Goran Bregovic majd’ 12 ezer embert táncoltatott. A Sziget hangulatát összesen 46 ezren élvezhették a fesztivál második napján.

MTI Gazdaság

Nyolc százalékkal nőhetnek a távhődíjak Budapesten

A jelenlegi számítások szerint nem lesz szükség a kormány által javasolt 18 százalékos távhődíj-emelésre Budapesten, már 8 százalék is elegendő - jelentette ki Budapest főpolgármestere pénteken, a nyitott városháza programsorozat újbudai állomásának megnyitóján.

MTI Itthon

Minősítési rendszert vezetne be a felsőoktatásban az MSZP

A felsőoktatási intézményekben a 2007/2008-as tanév végére ki kell alakítani egy olyan minősítési rendszert, amelynek alapján eldől, hogy mely hallgatóknak kell fejlesztési részhozzájárulást fizetniük és kiknek nem. Erről Tatai-Tóth András szocialista politikus beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Halálos gázolás a 3-as főúton

Halálra gázoltak egy gyalogost péntek reggelre virradóra a 3-as főúton Szikszó térségében; az áldozatról kiderült, hogy eltűnt személyként tartották nyilván - közölte a rendőrség.

hvg.hu Itthon

A Malév is korlátozásokat vezet be a londoni események után

A Magyar légitársaság hivatalos tájékoztatást adott ki utasai részére. Azonnali hatállyal az alábbi rendelkezések vonatkoznak minden, az Egyesült Királyság repülőtereiről induló és az Egyesült Királyság repülőterein átszálló utasokra.

HVG/MTI Itthon

Fegyelmi vizsgálat az I. kerületi polgármester ellen

A hányatott sorsú Várbazár hasznosítása körül kialakult vita az első kerületi polgármester-választási küzdelem középpontjába került.: Nagy Gábor Tamás fideszes polgármester, országgyűlési képviselő ellen fegyelmi vizsgálat indult, tisztségéből átmenetileg felfüggesztették.

MTI Itthon

Tarlós kérdései Demszkyhez: BKV, útlezárások, költségvetés

Nyílt levélben fordult csütörtökön Budapest főpolgármesteréhez, Demszky Gáborhoz Tarlós István független főpolgármester-jelölt, hogy a nyilvánosság előtt kapjon választ az elsősorban a BKV Zrt. és a Fővárosi Önkormányzat gazdálkodását érintő kérdéseire.


A címlapról ajánljuk
Gender-ügy: mindig kell egy ellenség

Gender-ügy: mindig kell egy ellenség

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kilencedik évére kevés olyan terület maradt, ahol nem jelent meg és kezdett saját képére formálni mindent a hatalom, most azonban oda is megérkezett a fiatal harci hév. Ez a hvg.hu heti politikai összefoglalója.