Gyurcsány alaposan átverte egykori pártját, de az ő hajója is süllyed
Itthon

Gyurcsány alaposan átverte egykori pártját, de az ő hajója is süllyed

A Demokratikus Koalíció világképe április 8. után is "egészséges": a Fidesz csalt, ők meg nem buktak. Ha viszont jobban megnézzük számaikat, látszik, hogy Gyurcsány Ferencnek sikerült saját támogatottságánál sokkal kedvezőbb alkut kötnie az MSZP-vel. Öregecske tábora viszont nehezen viszi be még egyszer a parlamentbe, ha legközelebb is magas lesz a választási részvétel.

Itthon

Kivonult a Fidesz a bizottsági ülésről

Kivonult a Fidesz-frakció az Országgyűlés költségvetési bizottságának üléséről az adózás rendjéről szóló törvény módosítását célzó törvényjavaslat tárgyalásakor.

MTI Itthon

Fuvarozók: a kormány még nem teljesítette vállalásait

A Fuvosz és a NiT Hungary felszólítja a kormányt, hogy a december 20-ra tervezett egyeztetésig tegyen konkrét lépéseket az augusztusi megállapodásban foglaltak teljesítése érdekében - mondta Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) ügyvezető főtitkára.

MTI Itthon

Vészhelyzeti Információs Központ jön létre Budapesten

Vészhelyzeti Információs Központ létrehozását kezdeményezi a főváros, amely a Budapest területén történő vészhelyzetek kezelését egy központból irányítaná - mondta Danielisz Béla, az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten.

hvg.hu Itthon

Az MSZP befogta a Fideszt

A Marketing Centrum ez évi felmérései szerint 9 hónapig meglepően stabil volt a pártok országos támogatottsága és mindvégig viszonylag nagy főlénnyel vezetett a Fidesz. December elejére azonban az MSZP befogta legnagyobb riválisát. A kormányoldal elsősorban Budapesten és a 60 évnél idősebbek körében erősödött az elmúlt másfél hónapban.

MTI Itthon

FT: a belső megosztottság károsíthatja hazánk megítélését

A magyaroknak soha nem ment olyan jól, mint most, ez azonban nemigen hűtötte le a belpolitikai kedélyeket, és a következő választások előtt várt "ronda" kampány egyes megfigyelők szerint károsíthatja az ország külpolitikai és befektetői megítélését, áll a Financial Times hétfői számában közölt Magyarország-mellékletben.

MTI Itthon

Vasárnap életbe léptek az új menetrendek

A MÁV és a Volán 2006. évi menetrendje december 11-én lép életbe. A MÁV az új menetrendben a fővárosi és a megyei jogú városok elővárosi közlekedés fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, és új járatokat indít a határmenti forgalomban.

Itthon

Melyik lesz Magyarország kedvenc regénye?

A vigaszágas szavazásnál beérkezett szavazatok alapján kiderült, hogy a korábban kiesett tíz regény közül melyik csatlakozhat harmadikként A Nagy Könyv játék döntőjének mezőnyéhez.

MTI Itthon

Győzelem Norvégia ellen, csoportelső a magyar csapat

A magyar női kézilabda-válogatott nagy csatában 20-18-ra nyert az Európa-bajnok, Világkupa-győztes Norvégia ellen a szentpétervári világbajnokság utolsó csoportmérkőzésén, így a maximális négy ponttal vág neki a jövő heti középdöntőnek.

MTI Itthon

A Fidesz döntött az egyéni képviselőjelöltekről

A Fidesz országos választmánya a 176 egyéni választó körzet 152 egyéni képviselőjelölt személyéről döntött szombati ülésén, 24 választókörzetben a KDNP-vel és az MKDSZ-szel közös jelöltet indít a Fidesz - mondta a választmányi ülést követően Rogán Antal kampányfőnök.

MTI Itthon

Markó bírálta a nacionalista erőket és a Polgári Szövetséget

A Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) nem lehet holmi függeléknek tekinteni a mai román kormánykoalícióban, a szövetség nem kíván kilépni belőle akkor sem, ha e koalíción belül szószegők akarják megakadályozni a korábban egységesen elfogadott kormányprogram megvalósítását - e gondolatot fejtette ki szombaton Marosvásárhelyen Markó Béla, az RMDSZ elnöke.

MTI Itthon

Női kézi-vb: értékes győzelem a dél-koreaiak ellen

A magyar női kézilabda-válogatott tetszetős játékkal magabiztosan nyert a Koreai Köztársaság olimpiai és Világkupa-második csapata ellen a szentpétervári világbajnokság negyedik fordulójában, és így bekerült a középdöntőbe.

hvg.hu Itthon

Emberi jogi fesztivál a Gödörben

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Magyar Helsinki Bizottság és a Nemzeti és Etnikai Jogvédő Iroda (NEKI) fesztiválra rendez szombaton a budapesti Erzsébet téri Gödör Klubban.

hvg.hu Itthon

A hvg.hu indexképzése

A hvg.hu indexek százas skálák, ahol az alacsony értékek jelzik a negatív, a magas értékek a pozitív viszonyulást. Így az 50-es érték tekinthető „fordulópontnak”.


A címlapról ajánljuk