Itthon

Parlamenti bizottság alakulhat a Kendermag-petíció nyomán

Részben a Kendermag Egyesület tavaszi petíciója nyomán, részben pedig a Nemzeti és az Európai Drogstratégia újabb 5 éves célkitűzéseinek összehangolására parlamenti bizottság felállítását kezdeményezi Szitka Péter, az MSZP országgyűlési képviselője.

Itthon

Anettka beperli a külügyet és Schmittet

A tévészemélyiség levelében bejelenti, hogy "jó híre nemzetközi védelmében" beperli a Külügyminisztériumot és dr. Schmitt Pál fideszes EP-képviselőt.

Itthon

MSZP: ha Wekler lemondott, Orbánnak is ezt kellene tennie

Ha az Országgyűlés alelnökének távoznia kellett, hasonló etikai vétségért nem kellene-e Orbán Viktornak is lemondania állami tisztségéről, azaz parlamenti képviselőségéről? - hangoztatták szocialista képviselők csütörtöki sajtótájékoztatójukon. A Fidesz szerint az MSZP negatív kampányt folytat Orbán Viktorral szemben.

Itthon

Annust feljelentette az egykori vezetőorvos

Szerdahelyi Szabolcs bűnszövetségben elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt feljelentést tett Annus Adrián kalapácsvető, valamint az elkövetéshez segítséget nyújtó, ismeretlen bűnsegédek ellen.

Itthon

Iskola a határon

Pedagógus szervezetek és az ellenzék megkongatta a vészharangot: a Gyurcsány-kormány jelentős pedagógus-elbocsátásra készül, intézmények megszüntetését, illetve összevonását támogatja. A pénzügyi tárca eközben nem túl meggyőzően bizonygatja, nem eszik olyan forrón a kását. Oktatáskutatók évek óta mondják, változtatni kell a közoktatás finanszírozásán, mert a rendszer nem szolgálja a hatékonyságot.

Itthon

Három év börtönre ítélték Zalatnay Saroltát

A másodfokú ítélet szerint a büntetés letöltendő. A bíróság súlyosbította az első fokú ítéletet, amely szerint az énekesnőnek a háromból csak másfél évet kellett volna leülnie.

Itthon

Bárándy is távozik a kormányból?

Az igazságügy-miniszteri posztot betöltő Bárándy Péter bejelentette Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltnek, hogy nem kíván részt venni az új kormány munkájában.

Itthon

Gyurcsány-kormány: a tárcák nem változnak

Mandur László, az Országgyűlés alelnöke csütörtökön közölte: nem várható változás a kormány szerkezetében, mivel nem kezdeményezték a minisztériumok struktúrájáról szóló törvény módosítását.

Itthon

Egy forintért adják a telkeket Tetétlenben

Az elöregedő falu fiatalodását, és a lakosság növekedést várják a Hajdú-Bihar megyei Tetétlenben attól a szokatlan lépéstől, hogy egy forintért árulnak telkeket.

Itthon

Lamperthnek, Buránynak és Kökénynek mennie kell?

A Magyar Rádió értesülései szerint Gyurcsány Ferenc három-négy poszton tervez változtatást, egyebek mellett a belügy-, a munkaügyi és az egészségügyi miniszter távozásáról tudnak a jólértesültek. Meg nem erősített információk szerint az uniós fejlesztési feladatok összehangolását egy önálló minisztérium végezné.

Itthon

Gyurcsány: "határozott igen" az államfőnek

Gyurcsány Ferenc szerdán a következő két év kormányprogramjáról tájékoztatta Mádl Ferenc köztársasági elnököt a Sándor-palotában. A koalíció miniszterelnök-jelöltje "határozott igennel" felelt Mádl azon kérdésére, hogy ha őt jelöli kormányfőnek, elvállalja-e.

Itthon

Medgyessy-könyv: "Hát akkor rám itt nincs szükség"

Az SZDSZ-nél állítólag akkor telt be a pohár, amikor a kormányfő az SZDSZ korrupciós ügyeit kezdte firtatni - számol be Medgyessy Péter távozásának előzményeiről a Magyar Hírlap újságíróinak könyve.


A címlapról ajánljuk