Gyurcsány alaposan átverte egykori pártját, de az ő hajója is süllyed
Itthon

Gyurcsány alaposan átverte egykori pártját, de az ő hajója is süllyed

A Demokratikus Koalíció világképe április 8. után is "egészséges": a Fidesz csalt, ők meg nem buktak. Ha viszont jobban megnézzük számaikat, látszik, hogy Gyurcsány Ferencnek sikerült saját támogatottságánál sokkal kedvezőbb alkut kötnie az MSZP-vel. Öregecske tábora viszont nehezen viszi be még egyszer a parlamentbe, ha legközelebb is magas lesz a választási részvétel.

Itthon

Kölcsönből fizetik a végkielégítéseket a győri kórházban

A létszámleépítésekhez kapcsolódó végkielégítések és egyéb juttatások kifizetésére hatvanmillió forint kölcsönt ad a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórháznak a fenntartó megyei önkormányzat, ehhez azonban a helyhatóság maga is hitelfelvételre kényszerül - mondta Firtl Mátyás alelnök.

MTI Itthon

Tízezer forint miatt kellett meghalnia a tatabányai taxisnak

Tízezer forintot és a mobiltelefont vették el a szerda hajnalban meggyilkolt tatabányai taxistól, az üggyel kapcsolatban őrizetbe vett férfit játékgép-függőnek ismerték - mondta az áldozattal közös, kétszemélyes vállalkozást működtető sofőr.

Itthon

Budapest: a belvárosiak többségét nem zavarják a kéregetők

A Belváros-Lipótvárosban (V. kerület) élő 18 és 30 év közötti fiatalok harmada gondolkozik azon, hogy elköltözik a kerületből, ugyanakkor a többség szeret ott élni - tartalmazza az a kutatás, melyet a Medián közvélemény-kutató cég készített júniusban.

Itthon

Minisztermustra

Gyurcsány Ferenc © Müller Judit Gyurcsány Ferenc (44 éves) miniszterelnök hatalomra jutásával az egykori...

Itthon

Újraéledő olajozás

A szőkítés és pancsolás után újabban a használt transzformátor-, illetve csapágyolaj lett slágerré az illegális olajforgalmazásban. A vám- és pénzügyőrség tapasztalatai szerint "tömeges előfordulásról" nincs szó, ugyanakkor feltűnően sokan buknak le "a magyar szabványoknak nem megfelelő" üzemanyag használata miatt.

Itthon

A Gyurcsány-kormány egy éve

Sorra kérdőjeleződnek meg az idén a miniszterelnök által korábban meghirdetett egyes kormányzati szándékok, így például az arányos közteherviseléssel, a titkosszolgálati szennyes kiteregetésével vagy éppen a társadalmi mobilitás erősítésével kapcsolatos tervek. A szocialisták hátránya egy évvel Medgyessy Péter megbuktatása után feleakkora, mint tavaly ilyenkor volt.

MTI Itthon

Kötelező lesz a Braille-írás az új gyógyszereken

Kötelező lesz a Braille-írás a novembertől forgalomba kerülő új gyógyszerek csomagolásain, miután egy miniszteri rendelet értelmében a vakok és gyengén látók számára közvetlen módon is lehetővé kell tenni a tájékozódást az orvosságokról.

MTI Itthon

A kormány nemet mondott az új Üllői úti stadion ötletére

A kormány szerint nem időszerű egy olyan stadion megépítése, amely alkalmas lenne arra, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit le lehessen benne játszani - közölte a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón Batiz András.

MTI Itthon

Bekérik az Altus Rt. mérlegét és a cégbírósági adatokat

Az Apró-Gyurcsány-érdekkör vagyonának eredetét vizsgáló bizottság szerdai ülésén arról döntöttek: bekérik az Altus Rt. 2002-es és 2003-as mérlegét, valamint a cégbíróságtól tájékoztatást kérnek arról, hogy Gyurcsány Ferenc az Altus vezérigazgatójának, Jagiellowicz Györgynének adott törvényi tilalomba ütköző felhatalmazása milyen jogi következményekkel jár arra az adott időszakra, amikor az érvényben volt.

MTI Itthon

Állami támogatás növelhette az Orbán-földek értékét

Részjelentést fogadott el az Orbán-bizottság szerdai budapesti ülésén, amely szerint jelentősen megnövekedett az Orbán Viktor felesége által 2001-ben Felcsút környékén vásárolt földterületek értéke azt követően, hogy másfél hónappal a földtulajdon megszerzése után a térség nagymértékű címzett támogatást kapott.

MTI Itthon

Csütörtökön megérkezik a napsütés

A következő 24 órában a Kárpát-medence fölé északkelet felől szárazabb levegő érkezik, egyre többfelé csökken a felhőzet, már csak a csütörtökön is felhős délnyugati tájakon valószínű helyenként kisebb csapadék.

MTI Itthon

Őrizetbe kellett volna venni az érdi gázolót

"Az ügyben eddig tett rendőri intézkedések jogszerűen és szakszerűen zajlottak. Ám a baleset okozóját a cselekmény társadalmi súlyára való tekintettel őrizetbe kellett volna venni. Ez a rendőrhatóságnak ugyan szándékában állt, de az ügyészség határozott állásfoglalása alapján erre nem került sor" - áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a közleményében.

hvg.hu Itthon

Más van az ásványvizes palackokban, mint amit rájuk írtak

Az ásványvizek elnevezésére, jelölésére szigorú szabályok vonatkoznak. Egy ásványvíz olyan tulajdonsága, amely valamennyire jellemző, nem tüntethető fel különleges tulajdonságként, bizonyos jelzők pedig csak meghatározott határérték megléte esetén használhatók. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerint a megvizsgált 54-ből 25 terméken rossz a jelölés. Az Apenta, a Danone, a Tesco, a Mizse, a Primavera, a San Benedetto és a Szentkirályi a szőnyeg szélén.

Itthon

Nem segíti ki a kormány a Fradit

Megpecsételődni látszik az FTC sorsa, a kormány ugyanis nem támogatja azt az elképzelést, miszerint az államkasszából 1,7 milliárd forint jutna a klub üres pénztárcájába, továbbá új stadion épülne a jelenlegi Üllői úti pálya helyén - írja a Népszabadság.

Itthon

Megszűnhet a pártok ingyenes ingatlanhasználata

Molnár Gyula (MSZP) és Bőhm András (SZDSZ) arra tett javaslatot, hogy az állam tulajdonát képező, a pártok által használt ingatlanokkal kapcsolatban a politikai szervezetek döntsék el: vagy megvásárolják azokat, vagy piaci alapon kibérelik - írja a Napi Gazdaság.


A címlapról ajánljuk