Ahány darabra vágja Márki-Zayt, annyit is ér Lázár Orbánnak
Itthon

Ahány darabra vágja Márki-Zayt, annyit is ér Lázár Orbánnak

Nyilvános főpróbát tartanak vasárnap Hódmezővásárhelyen. A polgármesterválasztás ugyanis kicsiben tartalmazza az országos politikai meccs megannyi drámáját és izgalmát. Bár a voksolás közvetlen tétje csekély, közvetve hatással lehet a Fidesz és az ellenzék további stratégiájára, a baloldali zavarójelöltek áprilisi szerepére, valamint Lázár János középtávú politikai karrierjére.

MTI Itthon

Interneten a fertőzött termékek listája

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) internetes oldalán nyilvánosságra hozták a kifogásolt tételek listáját, amelyen 48, a megengedettnél nagyobb káros anyag tartalmú fűszerpaprika-készítmény található.

MTI Itthon

A szakértők elképedtek az AB döntésén

Az Alkotmánybíróság (Ab) döntése elhibázott, és nem a kijelölt célok irányába befolyásolja a magyar drogpolitikát, állapították meg a drogkérdés számos részterületének szakértői egy ma tartott sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Gyurcsány: nemzeti arrogancia kontra nemzeti felelősség

Magyarország "viszonylag messze" elmehet a határon túl élők érdekeinek képviseletében, csak azt nem teheti meg, hogy összekeverje a nemzethez való tartozást az államhoz való tartozással - mondta Gyurcsány Ferenc a BBC-nek.

MTI Itthon

Nem lehet jó törvényt hozni kábítószerügyben?

Nem lehet minden szempontból jó törvényt hozni kábítószerügyben, és az Alkotmánybíróság (Ab) rossz döntést hozott legutóbbi határozatával - állították a drogkérdés számos részterületének szakértői csütörtökön.

MTI Itthon

Tűz volt egy XVIII. kerületi iskolában

Kigyulladt egy budapesti iskola egyik tanterme csütörtök reggel a XVIII. kerületi Vörösmarty utcában, a lángokat rövid idő alatt sikerült megfékezni, személyi sérülés nem történt.

hvg.hu Itthon

Kétszázmilliós végkielégítés jár a Malév-vezérnek

Nettó kétszázmillió forintos végkielégítéssel távozik posztjáról Sándor László, a Malév elnök-vezérigazgatója - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a légitársaság első embere Hónig Péter lesz, aki elnök-vezérigazgatóként a Dunaferr Rt. privatizációját vezényelte le.

Itthon

Visszavonta lakásigényét Demszky Gábor leánya

A főpolgármester leánya, Demszky Alma-Míra közölte: nem ő, hanem tudtán kívül az édesanyja nyújtott be számára méltányossági lakáskérelmet. Hozzátette: a neve felhasználásával benyújtott kérelmet visszavonja.

hvg.hu Itthon

A piac felszívja a külhoni magyar munkavállalókat

Számos hiányszakmában helyezkedhetnének el a külföldi magyarok – szólt a kettős állampolgárság híveinek egyik érve. Ehhez azonban elég lenne lazítani a munkavállalás eddigi rugalmatlan szabályain. A határon túl élő magyarok munkavállalásának megkönnyítése nem veszélyeztetné a hazai munkaerőpiacot – állítja Juhász Judit szociológus.

Itthon

Németh Zsolt: Gyurcsány semmibe vette a parlamentarizmust

A miniszterelnök semmibe vette a parlamentarizmust azzal, hogy nem vett részt a parlamenti pártok konzultációján, amelyen az Európai Tanács (ET) pénteki ülésén képviselendő magyar álláspontról tájékoztatta volna a frakciókat - közölte Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője.

MTI Itthon

László Csaba: reálisan nézve nincs sok esélye a Fradinak

Az Európai Labdarúgó Szövetség döntése alapján grúz játékvezetője lesz a holnap 20:45-kor kezdődő Hearts-Ferencváros UEFA Kupa-mérkőzésnek. A skótok edzője szerint a két csapat egyforma esélyekkel indul a sorsdöntő ütközetbe.

MTI Itthon

Továbbra is vitás kérdés a bős-nagymarosi erőmű

Mádl Ferenc köztársasági elnök kedden hivatalában fogadta Eduard Kukan szlovák külügyminisztert, akivel egyetértett abban, hogy változatlanul vitás kérdés a bős-nagymarosi vízierőmű rendezetlen helyzete.

MTI Itthon

Fogadja Gyurcsányt a pápa

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken, az Európai Tanács ülése után Brüsszelből érkezik Rómába. II. János Pál pápa vatikáni könyvtárában fogadja szombaton a magyar kormányfőt.

MTI Itthon

MVSZ: újraszámolás a sajtó jelenlétében

A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) azt kéri, hogy a népszavazás kapcsán gyanú alá esett urnákat foglalják le, gyűjtsék egy helyre Budapesten, és a sajtó jelenlétében egy eseti bizottság számolja újra a szavazatokat - jelentett be Patrubány Miklós, a szövetség elnöke szerda délután.

MTI Itthon

Megsemmisítették a népszavazás eredményét

Megsemmisítette a Legfelsőbb Bíróság (LB) az Országos Választási Bizottság (OVB) december 5-ei népszavazás eredményt megállapító határozatát, és mintegy 1 137 szavazókörben elrendelte a szavazóköri jegyzőkönyvek ellenőrzését.


A címlapról ajánljuk