hvg.hu Itthon

Holttest a hóban

Szombaton Vaja és Nyírparasznya között, az útárokban egy hóval csaknem teljesen belepett holttestet találtak.

Társadalom

Férjek feleségnévvel

Eddig nyolcszáz férfi élt azzal a lehetőséggel, hogy felvegye felesége családnevét. Az egyenjogúság nevében született törvénymódosítás nyomán az anyakönyvi rendszert is módosítani kellett.

MTI Itthon

Az MDF eltemette a kormány ígéreteit

A Magyar Demokrata Fórum budapesti székházának kertjében jelképesen eltemette az örökösödési adó eltörlésével kapcsolatos kormányzati ígéreteket.

MTI Itthon

Számháború a gáz lakossági árán

Határozottan cáfolta Élő Norbert, az MSZP országgyűlési képviselője, hogy növekedtek volna a lakossági gázárak, mint azt a Fidesz állítja.

MTI Itthon

Demszky: a 4-es metró késedelméért Orbán a felelős

A főpolgármester szerint a 4-es metró megépítésének késlekedéséért Orbán Viktor a felelős. Demszky Gábor ezt a Baross téri építési helyszínen tartott sajtótájékoztatóján jelentette ki, annak kapcsán, hogy a Fidesz elnöke egy csütörtöki tévéinterjúban a metróvonal megépítését ígérte.

MTI Gazdaság

MFB: októbertől egyablakos rendszer

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által koordinálva októberre feláll az egyablakos intézményrendszer, ahol minden szükséges dokumentumhoz hozzájuthatnak a vállalkozások – jelentette be a miniszterelnök.

MTI Itthon

MSZP is vizsgálóbizottságot akar, de ő Orbánékat vizsgálná

A volt kormányfőnek magyarázatot kell adnia arra, hogy ki és miért állította le a Postabank-konszolidáció vizsgálatát, miért nem hozták nyilvánosságra a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal megállapításait – nyilatkozta Vadai Ágnes szocialista képviselő.

MTI Itthon

Fidesz a frakciókhoz fordult a Nomentana-ügyben

Levélben fordult a parlamenti frakcióvezetőkhöz pénteken Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője azt kérve, fontolják meg a miniszterelnököt érintő Nomentana-ügyben a vizsgálóbizottság felállítására tett fideszes javaslatot.

MTI Itthon

Az egyfarkúak ügynökmúlttal vádolják a kétfarkúakat

Szegedi kampányközpontjában - egy egyetem közeli albérletben - pénteken bemutatta jelöltjeit a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP); egy kivétellel mindegyiküket Nagy Istvánnak hívják, a titokzatos jelöltről Niner Kuduri Usszurról azonban a párt szóvivője Kovács Gergely nem kívánt részleteket elárulni.


A címlapról ajánljuk