MTI Itthon

A tavalyi évről szóló szja-bevallások menete

Az elmúlt évről szóló személyi jövedelemadó bevallások benyújtásának határideje nem változott az előző évhez képest, az egyéni vállalkozóknak, és az áfa fizetésére kötelezett adózóknak február 15-ig, a többi magánszemélynek 2006 május 22-ig kell benyújtaniuk azt - mondta sajtótájékoztatóján Vámosi-Nagy Szabolcs, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnökhelyettese.

MTI Itthon

A FIB szerint luxusprofitot termelnek a Mahir cityposzterek

Az V. kerületi MSZP-frakció és a Fiatal Baloldal (FIB) szerint a kerület jobboldali többségű képviselőtestülete a piaci ár alatt, kedvezményesen bocsátotta a Mahir Cityposzter Kft. rendelkezésére azokat a hirdetőoszlopokat, amelyeken jelenleg a Magyar Vizslát reklámozzák.

MTI Itthon

Negyvennégy májátültetést végeztek tavaly Magyarországon

Magyarországon tavaly 44 májátültetést végeztek - mondta Járay Jenő professzor. Ezeken a műtéteken kívül 315 vese-, kilenc szív- és nyolc hasnyálmirigy-transzplantáció történt - mondta el a SOTE Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója, akit az MTI annak kapcsán kérdezett, hogy a múlt héten az intézetben végezték el az első élődonoros májátültetést.

MTI Itthon

Orbán szerint nincs lezárva a Financial Times-ügy

Orbán Viktor szerint még van elrendeznivaló a Financial Times-ügyben, a Fidesz jogászai vizsgálódnak annak kapcsán, hogy a brit lap korábban megjelent Magyarországról szóló mellékletében xenofóbnak, idegengyűlölőnek nevezte az ellenzéki párt elnökét.

MTI Itthon

Orbán: a gazdaság infarktus előtti állapotban van

Az Európai Bizottság a magyar konvergenciaprogram visszautasításával olyan laborjelentést adott, amelyből kiolvasható: Magyarország gazdasága infarktus előtti állapotban van - mondta a Fidesz elnöke.

Itthon

Egészségbiztosítási többletterhek

Januártól nőttek az egyén egészségbiztosítási terhei, minden körülmények között kiterjednek például a másodállásban szerzett jövedelmekre, meghatározott esetekben pedig az osztalékra, az árfolyamnyereségre vagy a lakásbérleti díjra.

Itthon

Futballcsaták és az Eb-pályázat

Se elnöke, se elnöksége a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, miközben május végén be kell adnia a 2012-es futball-Európa-bajnokságra szóló, Horvátországgal közös pályázatát. A korábbi évek politikai beavatkozásai után most belülről jött a puccs - s vele az ígéret, hogy fejlődési pályára áll a sportág. A háttérben azonban gazdasági lobbik harca sejlik fel.

MTI Itthon

Zavadszky-emléktornát szervez Hrutka János

Hrutka János teremlabdarúgó-tornát szervez a pénteken tragikus hirtelenséggel elhunyt Zavadszky Gábor emlékére a budapesti Papp László Sportarénába. A jótékonysági rendezvényre a válogatott menedzserének elképzelése szerint január 22-én kerülne sor.

MTI Itthon

Grosics Gyula agyérgörcsöt kapott

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának értesülése szerint kórházban ápolják Grosics Gyulát, az Aranycsapat legendás kapusát.

MTI Itthon

Milyen időjárás várható?

Változóan felhős, sokfelé párás, néhol tartósabban ködös idő várható, az ország nagy részén szerdán több, csütörtökön kevesebb napsütéssel.

MTI Itthon

Hajdú-Biharban együttműködik az MDF és az FKGP

A jelenlegi kormány leváltása és a többpillérű jobboldal megerősítése érdekében együttműködnek egymással a Magyar Demokrata Fórum (MDF) és a Független Kisgazdapárt (FKGP) Hajdú-Bihar megyei helyi szervezetei a 2006-os országgyűlési képviselő-választáson. Az erről szóló megállapodást szerdán Debrecenben sajtótájékoztató keretében írta alá Makay Zsolt az MDF, és Oláh József, az FKGP megyei elnöke.

MTI Itthon

Négyezer forintért vertek meg és gyújtottak fel egy embert

Négyezer forintos tartozása miatt súlyosan bántalmazta, majd benzinnel lelocsolta és felgyújtotta áldozatát - aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett - egy szentesi férfi és fia; szerdán jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta őket a Szegedi Ítélőtábla.


A címlapról ajánljuk