Lázár az arcát mentené, de Orbántól kíméletlen gyomrost kapott
Itthon

Lázár az arcát mentené, de Orbántól kíméletlen gyomrost kapott

Orbán Viktor még azt a lehetőséget sem adta meg Lázár Jánosnak, hogy ő maga jelenthesse be, távozik a kormányból. A miniszterelnök egy szenvtelen mondattal dobta az elmúlt évek egyik legnagyobb hatalmú politikusát. Lázár kicsivel később egy interjúban igyekezett hangsúlyozni, hogy ez az egész az ő döntése volt. Őszintének csak akkor tűnt, amikor a hallgatókat (és leginkább magát) arról biztosította, hogy ő még húsz év múlva is mindössze 63 éves lesz.

MTI Itthon

Szabó: állami támogatás Orbán Viktor baráti körének

Három minisztériumtól csaknem 597 millió forint állami támogatást kapott az előző kormányzati ciklus idején Orbán Viktor miniszterelnök baráti körének négy tagja - közölte Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő. A Fidesz szóvivője szerint Szabó vádaskodik.

MTI Itthon

Demszky: nem válik külön Budapest és Pest megye

Nem válik külön a főváros és Pest megye - jelentette be a Gyurcsány-kabinet döntését a budapesti főpolgármester. Mint mondta, régóta vita volt arról, hogy Budapest és a megye "kizárólag pénzügyi okokból" kettéváljon.

MTI Itthon

Kulcsár: nem tőlem szivárogtak ki a jegyzőköny-részletek

Kulcsár Attila azt állítja, a sajtóban megjelent jegyzőkönyv-részletek nem tőle, vagy jogi képviselőjétől szivárogtak ki. A KandH Bank brókercégének volt ügyvezető igazgatója a sajtóban megjelent konkrét nevekről, mint vele kapcsolatban állókról nem kíván nyilatkozni.

MTI Itthon

Katasztrófától tartanak a hazai légi irányítók

Nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz a Magyar Légiforgalmi Szolgálatok Szakszervezete (MLSZSZ). Szerintük az új légtérszerkezet bevezetése katasztrófa-helyzetet teremt Magyarország légterében. Mint állítják a HungaroControl nem tett meg mindent az új rendszer biztonságos bevezetéséért.

hvg.hu Itthon

Las Vegas Bezenyén

Mégiscsak valóság lesz a sokat emlegetett és megkérdőjelezett Eurovegasból a Magyarország észak-nyugati határán lévő Bezenye községnél, alig hét kilométerre az osztrák és a szlovák határtól.

MTI Itthon

Új arculatot tervez magának a főváros

Heteken belül eldől, hogy Schneller Istvánnal, vagy egy új főépítésszel fogják kialakítani Budapest új típusú, modern arculatát. Az MSZP szívesen váltana, a szabaddemokrata Bőhm András szerint azonban egy esetleges váltásnak biztosan nem lennének politikai okai.

MTI Itthon

Feketemunkásokat találtak egy trafóállomás építkezésén

Öt ukrán és hat román állampolgárságú "feketemunkást" találtak csütörtökön a vasi munkaügyi felügyelők egy vépi építkezésén; egyikük sem rendelkezett munkavállalási engedéllyel - közölte a Vas megyei munkaügyi felügyelőség igazgatója.

MTI Itthon

Ketten meghaltak Mádon, de már folyik a helyreállítás

Tűzoltók, polgári védelmi szakemberek és helybéliek szivattyúzták a mádi házakból, pincékből a vizet, megtisztították, járhatóvá tették a település utcáit az özönvízszerű esőzés után; a belügyminiszter 35 millió forint gyorssegély átutalásáról intézkedett, és megindultak a segélyszállítmányok a súlyosan károsult faluba.

MTI Itthon

Három megasztáros kapja idén a Polgárjogi Díjat

Három megasztáros, Oláh Ibolya, Gáspár László és Molnár Ferenc "Caramel" veheti át az idén a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) által létrehozott Polgárjogi Díjat - közölte az alapítvány csütörtökön.

Itthon

Népszabadság: fantomvevő vette meg a volt Britton céget

"Soha életemben semmilyen cégben semmilyen részesedést nem vettem!" - idézi Sztipánovics Zoltánt - aki a papírok szerint februárban 50 százalékos tulajdonosa lett a Britton Kft. ügyvezetőjének a résztulajdonában lévő BR Med-Supportnak - a Népszabadság.

MTI Itthon

Kulcsár-ügy: az adatkezelőnek joga van a megsemmisítéshez

Az adatkezelőnek jogában áll az adatokat tartalmazó dokumentumok megsemmisítéséről dönteni, amennyiben nincs olyan cél, amely miatt azokat tárolni kell - mondta az adatvédelmi biztos a lehallgatott Kulcsár-telefonbeszélgetések megsemmisítése kapcsán.

MTI Itthon

Összefoglaló is készült Kulcsár telefonbeszélgetéseiből

A Nemzetbiztonsági Szolgálatnál tartalmi összefoglaló készült Kulcsár Attila lehallgatott telefonbeszélgetéseiről, melyet Demeter Ervin (Fidesz), az Orbán-kormány volt titokminisztere is megismerhet, ha azt az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága megszavazza - közölte egy kereskedelmi rádió műsorában szerdán este a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő politikai államtitkár.

MTI Itthon

Tóth András: nem mondok le

A Kulcsár-jegyzőkönyvek megsemmisítése miatt távozásra szólította fel szerdán Tóth Andrást, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő politikai államtitkárt a Fidesz két politikusa, Demeter Ervin és Répássy Róbert.

Itthon

A szaporítás csodái

Deficittel zárták - az SZDSZ kivételével - a parlamenti pártok a tavalyi rendkívüli választási évet. A hivatalos mérlegadatok arra utalnak, hogy jövőre a korteskedéskor a kampányfőnökök minden eddiginél jobban rá lesznek utalva az adományokra, illetve a pártjukhoz közel álló civil szervezetek tehermentesítő akcióira.

MTI Itthon

Meghalt egy ember a mádi árvízben

Egy ember meghalt, ketten megsérültek, miután felhőszakadás miatt két patak kilépett medréből a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mádon - közölte a katasztrófavédelem szerdán.

MTI Itthon

Hárman részesültek Pannon Példakép-díjban

Második alkalommal adta át a Példakép díjakat, és a velük járó egymillió forintot a Pannon GSM Példakép Alapítvány kuratóriuma az ország minden részéből érkezett jelölések alapján kiválasztott példaképeknek, Cserfalvi Annamáriának, Incze Zsuzsának és Némethy Máriának.


A címlapról ajánljuk