Hogy Orbán Viktor is megértse: 1300 ember nagyjából egy Felcsút
Itthon

Hogy Orbán Viktor is megértse: 1300 ember nagyjából egy Felcsút

Titkolni próbálták azt, amit a józanság és az emberség egy humanitárius válság idején a nemzetközi szerződések miatt megkövetel egy jogállamtól. Mert a centrális erőtér közepén nem mutat jól, ha valaki évek óta uszít a menekültek ellen, terroristázza őket, de a rászorulókat oltalom alá is helyezi. Az ellenzék magas labdát kapott, amit könnyen a hálóba vághat. A hvg.hu heti politikai elemzése.

Itthon

Ragáts Imre marad az MTV elnöke

Nem kíván távozni posztjáról Ragáts Imre, a Magyar Televízió (MTV) Rt. elnöke, aki ellen a közszolgálati televízió kuratóriumi elnöksége az elmúlt hetekben indított vizsgálatot az általa áprilisban kötött reklámidő szerződések miatt - mondta az MTV Rt. sajtóreferense vasárnap.

Itthon

Többmilliárdos részvénycsalás gyanúsítottjait fogták el

A nyomozás eddigi adatai szerint 7,6 milliárd forintos kárt okozott az a három férfi, akiket részvénycsalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A rendőrség szerint a gyanúsítottak nem létező cégek nevében álbrókerként kerestek meg külföldi állampolgárokat, akiktől így pénzt csaltak ki.

Itthon

Nem távozik a kormányból az agrárminiszter

Nincs napirenden Németh Imre távozása a kormányból – reagált Gál J. Zoltán kormányszóvivő azokra a lapértesülésekre, amelyek szerint a kormány menesztené az agrárminisztert.

Itthon

Jövőre a kormány dönthetne a NATO-kötelezettségekről

Még az idén megszavazhatja az Országgyűlés a NATO-kötelezettségekkel összefüggő alkotmánymódosítást, amelynek értelmében nem a parlament, hanem a kormány dönthetne a szövetség akcióiban való magyar részvételről - közölte Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a pénteken tartott négypárti egyeztetés után.

Itthon

Tűz a Nyugati téri aluljáróban

Tűz ütött ki a budapesti Nyugati tér aluljárójának egyik üzlethelyiségében péntek reggel. A mentők öt személyt könnyebb füstmérgezéssel kezelnek; a tűzoltóság szóvivője szerint senki nincs életveszélyben. A Nyugati teret a közúti forgalom elől lezárták.

Itthon

Széltérképpel segítik a szélerőművek építését

Várhatóan az év végéig elkészül az ország széltérképe, aminek alapján megállapítható, hol lehet a jövőben szélerőműveket építeni - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Kis Zoltán, a környezetvédelmi tárca politikai államtitkára.

Itthon

Eltemették Papp László ökölvívót

Ezrek búcsúztatták el csütörtökön a Farkasréti temetőben Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívót, aki életének 78. évében, október 16-án hunyt el.

Itthon

Jogerős felmentés ifjabb Hegedűs Lóránt ügyében

Jogerősen felmentette a közösség elleni izgatás vádja miatt elsőfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt ifjabb Hegedűs Lórántot a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett ítéletében.

Itthon

Az MLSZ visszavonta az FTC pontbüntetését

Csütörtöktől nem érvényes a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által az FTC-re korábban kirótt 6 pontos büntetés, így Garami József együttese került a bajnoki tabella élére – jelentette be az MLSZ.

Itthon

Kovács: a kormány szégyelli magát a söjtöri ebéd miatt

Szégyelli magát a kormány, és megköveti az adófizetőket a söjtöri kihelyezett kormányülés Budapestről rendelt ebédje miatt - mondta Kovács László külügyminiszter, az MSZP elnöke csütörtökön, az MTV Nap-kelte című műsorában.

Itthon

Szimpátiatüntetés ifjabb Hegedűs Lóránt mellett

Közel hetven fős tömeg tüntet a Fővárosi Ítélőtábla épülete előtt ifjabb Hegedűs Lóránt mellett, akinek a közösség elleni izgatás vádja miatt tavaly indított büntetőperének másodfokú tárgyalása folyik. A hvg.hu tudósítója szerint a tüntetők – köztük síró asszonyok - szórólapokat osztogattak, amelyeken Hegedűs a bíróság által első fokon kirekesztőnek ítélt írása volt olvasható.

Itthon

Ukrán-orosz bűnszervezet vezetőit fogta el a rendőrség

Bűnszervezet keretében elkövetett zsarolással gyanúsítható az a négy bűnöző, akiket az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Hivatalának (FBI) segítségével fogott el a múlt héten Magyarországon. A bűnszervezet károsítottainak száma elérheti az ezret, a kárösszeg akár 10 millió dollár is lehet.

Itthon

A kormány elfogadta a sporttörvény módosítását

A kormány szerdán elfogadta a sporttörvény változtatását, mely többek között a sport állami támogatását, a jövő évi sportcélú költségvetést, s a sportrendezvények biztonságát érinti. Az új sporttörvényben az élsporttal azonos hangsúlyt kap a szabadidős tömegsport, a diáksport és a fogyatékosok sportja.

Itthon

Schmidt: veszélyben a Terror Háza működése

A Terror Háza főigazgatója szerint veszély fenyegeti a múzeumot, mert a jövő évi költségvetés tervezetéhez benyújtott két kormánypárti módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a Terror Háza tervezett 313,5 milliós támogatásából.

Itthon

Terták Elemér lesz a PM közigazgatási államtitkára

December 15-től Terták Elemér tölti be a Pénzügyminisztérium (PM) közigazgatási államtitkári posztját - közölte a tárca szerdán. A korábbi közigazgatási államtitkár, Thuma József 2003. október 1-jén közös megegyezéssel vált meg a PM-től.


A címlapról ajánljuk