Itthon

Ír vagy görög út?

Kisstílű csetepaték vagy felelős államférfiakhoz méltó párbeszéd fogja-e jellemezni a Nemzeti Fejlesztési Terv küszöbön álló parlamenti vitáját? A pakliban egyelőre mindkettő benne van. A tervről beszélt a hvg.hu nak Veress József, a MEH európai és fejlesztési ügyekért felelős politikai államtitkára.

hvg.hu Itthon

Marketing Centrum: vezet a Fidesz

A Marketing Centrum április eleji felmérése szerint alig csökkent a két nagy párt közötti különbség, és a kicsik közül csak az SZDSZ kerülne be a parlamentbe.

hvg.hu Itthon

Tovább romlott a konjunktúra-index

A szezonális hatásoktól megtisztított index értéke márciusban hároméves mélypontra süllyedt. Az ipari szereplők szerint a termelés helyzet rosszabb, a rendelési állomány jobb mint korábban.

MTI Itthon

Zalatnay kegyelmi kérvényt nyújt be

Zalatnay Sarolta énekesnő 15 oldalas kegyelmi kérelmét hétfőny nyújtják be. A csalás miatt 3 év börtönre ítélt Zalatnay azt kéri Mádl Ferenc köztársasági elnöktől, hogy daganatos megbetegedésére hivatkozva mentse fel a börtönbüntetés elól.

MTI Itthon

MSZP: szabad mandátum a koalíciós tárgyalásokon

Szabad tárgyalási mandátummal folytatja az MSZP az egyeztetéseket az SZDSZ-szel a köztársaságielnök-jelölésről - nyilatkozta a párt elnöke a párt országos választmányának döntését ismertetve. Az SZDSZ ezt úgy értelmezi, új jelöltek is szóba kerülhetnek.

MTI Itthon

Darupusztulás: megtalálták a lehetséges elkövetőt

Békés megyében a Növény- és Talajvédelmi Szolgálat szakemberei, valamint a rendőrség közösen megtalálta a napokban történt darupusztulás lehetséges okozóját, egy gyomaendrődi gazdálkodót - mondta szombaton Eke István, az FVM Növény-és Talajvédelmi Főosztályának vezetője.

hvg.hu Itthon

Késik a fogyatékkal élők pénzének átutalása

Előreláthatóan csak két hét múlva juthat az állami támogatásának első negyedévi részletéhez a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége. A szervezet elnöke tevékenységük ellehetetlenedésétől tart. A minisztérium szerint a szigorodó államháztartási szabályok késleltetik a kifizetést.

MTI Itthon

Ég a nádas a Velencei-tavon

Foltokban ég a nádas a Velencei-tavon, Dinnyés és Agárd között péntek dél óta - közölte a katasztrófavédelem.


A címlapról ajánljuk