hvg.hu Itthon

Magyarok az iraki terroristák szolgálatában?

Az iraki terroristákat támogató Szabad Irak Bizottság Magyarország nevű szerveződés is részt vett egy idén ősszel megrendezett olaszországi konferencián, ahol többek között iszlamista „felszabadító” mozgalmak képviselték magukat. A szálak a Munkáspárt ifjúsági szervezetéhez, a Baloldali Fronthoz vezetnek, ám annak elnöke tagadja, hogy köze lenne a titokzatos csoporthoz.

MTI Itthon

MTK-Újpest: a Mazsihisz Bozóky Imréhez fordult

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kéri Bozóky Imrét, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a szombati MTK-Újpest (0-2) élvonalbeli mérkőzésen tapasztalt rasszista, antiszemita megnyilvánulások ügyében.

MTI Itthon

Élőlánc: "végső eset van"

A megfelelő érdekérévnyesítés és a környezetvédelmi szempontok képviselete miatt tartja fontosnak az Élőlánc Magyarországért pártja a politikai szereplést.

hvg.hu Itthon

Környezetvédők gyászolják a Törley-pezsgősüveget

Környezetvédők tiltakoznak a Törley-pezsgősüvegek betétdíjának s ezáltal visszaválthatóságának megszűnése miatt. Minthogy az üvegeket nem töltik újra, nő a hulladék mennyisége, minthogy az üveg újrahasznosítása is elenyésző mennyiségű hazánkban - állítja a Hulladék Munkaszövetség.

MTI/hvg.hu Itthon

Focirasszizmus Olaszországban és a Hidegkúti stadionban

Az olasz Internazionale szurkolói fajgyűlölő megnyilvánulásokkal okoztak botrányt vasárnap a messinai bajnokin. Budapesten az MTK -Újpest FC meccsen voltak antiszemita bekiabálások a lila ultrák részéről. Az Újpest FC vezetése vizsgálatot indít az ügyben, a Labdarúgóliga elítélő közleményt adott ki.

MTI Itthon

Nyomoznak a meglőtt szocialista politikus bátyja ellen

Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folytat nyomozást a rendőrség a vadászbalesetben meghalt Urbán Árpád MSZP-s országgyűlési képviselő bátyja ellen - közölte a rendőrség hétfőn.

MTI Itthon

Babakötvény, fix gyógyszer- és gázárak, emelkedő minimálbér

Babakötvény bevezetéséről szóló törvényjavaslatot nyújtott be a kormány - jelentette be Batiz András kormányszóvivő vasárnap, sajtótájékoztatón. Gyurcsány Ferenc a MOL Rt. vezetőivel folytatott szombati tárgylásokat követően közölte azt is: megállapodásuk szerint január elsejétől nem növekednek a lakossági gázárak. Gyógyszeráremelésre a kormány szerint ugyancsak nem kell számítani, emelkedik ugyanakkor a minimálbér ugyanakkor 5500 forinttal emelkedik januártól.

MTI Itthon

Ellentmondásos a szcientológiai egyház adatkezelése

Nem sikerült tisztázni a Magyarországi Szcientológiai Egyház adatkezelésével kapcsolatos aggályokat, mivel annak két testülete egymásnak ellentmondó adatokat közölt az adatvédelmi biztossal - áll Péterfalvi Attila hivatalának közleményben.

Itthon

Magyarországra ér az újabb tiszai szennyezés

Kora délelőtt ér a Tisza magyarországi szakaszára az újabb romániai szennyezés. A ciántartalmú, mérgező anyag a Tiszába torkolló Visó folyóba került Romániában, egy nagybányai vállalat színesfémérc-kitermelő üzemének régi zagytározójából - írja a Magyar Rádió internetes kiadása.

Itthon

A nők elleni erőszak ellen tüntettek Budapesten

Több mint százan vettek részt a nőket családon belül ért erőszak elleni - felvonulással egybekötött - budapesti tüntetésen vasárnap. Nagyon nehezen megfogalmazhatónak nevezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy olyan távoltartó törvényt, amely büntetőjogi eljárás nélkül is garantálná a nők biztonságát.

MTI Itthon

Leszakadt a pécsi Hullámfürdő álmennyezete

Vasárnap virradóra leszakadt a pécsi Hullámfürdő álmennyezete - közölte Szabó Tamás, a fürdő igazgatója. Személyi sérülés nem történt. A fürdő jelenleg életveszélyes.

hvg.hu Itthon

Európai távoltartási törvényt követelnek demonstrálók

Mintegy kétszáz demonstráló vonul a budapesti "Fehér Háztól" a Parlament épülete elé, a civil szervezetek által kezdeményezett 16 akciónap a nőkért elnevezésű sorozat keretében. A demonstrálók szertnék elérni, hogy a magyar országgyűlés a távoltartási törvény nemzetközi normáknak megfelelő, eredeti változatát fogadja el.


A címlapról ajánljuk