Itt a határozat, tényleg eltávolíthatják Nagy Imre emlékművét
Itthon

Itt a határozat, tényleg eltávolíthatják Nagy Imre emlékművét

A hétfő este megjelent kormányhatározat kimondja, hogy át kell építeni a Kossuth tér oldalában álló Vértanúk terét. A Nagy Imre-szobor sorsát ugyan nem részletezik, a kormány szándéka ebben eddig is egyértelmű volt. A Néprajzi Múzeum kiköltöztetéséről is intézkedtek.

MTI Itthon

Gázömlés Kapuváron

Gázömlés miatt mintegy száz embert telepítettek ki, és hozzávetőleg ezer ember kényszerült átmenetileg szüneteltetni a munkát csütörtök délelőtt a kapuvári ipartelepen, ahol egy munkagép elszakított egy nagynyomású gázvezetéket.

MTI/hvg.hu Itthon

Elhunyt Eörsi István

A súlyos beteg írót, a demokratikus ellenzék kiemelkedő személyiségét csütörtökön hajnalban érte a halál.

MTI Itthon

Hazai pályán a horvátok a Szusza Ferenc Stadionban

A magyar labdarúgó-válogatott kis túlzással nem élvezheti a hazai pálya előnyét az utolsó, horvátok elleni világbajnoki-selejtezőjén, mivel 15 perccel a mérkőzés előtt legalább annyi vendégszurkoló foglalt helyet a lelátókon, mint piros-fehér-zöld.

MTI Itthon

Az amerikai nagykövethez fordult Áder János

Áder János, a Fidesz frakcióvezetője szerdán levélben az Egyesült Államok budapesti nagykövetének segítségét kérte annak tisztázásában, hogy Bush elnök valóban kritikát fogalmazott-e meg az Orbán-kormány 2001. szeptember 11-ét követő magatartásával kapcsolatban.

MTI Itthon

Újra rendkívüli ülést akarnak az MTV civil delegáltjai

A minimálisan szükséges tizenöt aláírással civil delegáltak szerdán benyújtották a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumának újabb rendkívüli ülését kezdeményező indítványukat - közölte egyikük a nap folyamán az MTI-vel. A delegáltak a azdasági-irányítási ügyekben szeretnének tisztán látni.

MTI Itthon

A bankoknak kötelező lesz tájékoztatniuk az adóslistáról

A hitelintézetekről szóló törvény módosítását javasolja a kormány: a banki adóslistával kapcsolatban tájékoztatási kötelezettséget írna elő a bankoknak, a biztosítóknak és a lízingcégeknek - közölte Batiz András. A kormány több, földbirtokviszonyokat rendező program menetrendjét is jóváhagyta, s javasolni fogja a munkaügyi ellenőrzést szabályozó törvény módosítását.

MTI Itthon

Jogosulatlanok hívták le egy volt Gyurcsány-cég adatait

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál (APEH) vizsgálatot rendeltek el, mert felmerült a gyanú, hogy egy korábban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök érdekeltségi körébe tartozó és azóta már megszűnt cég ügyében jogosulatlan adatkezelés történt a hivatalban - közölte az APEH szerdán.

MTI Itthon

Tokaj-bizottság: vita az újabb részjelentésről

Nem született egyezség az Orbán-család gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság szerdai ülésén a kormánypártok és az ellenzék képviselője között arról, hogy mennyiben tartozik a bizottság hatáskörébe a Tokaj Kereskedőház tevékenységének, illetve az Orbán-család lakáscseréinek vizsgálata.

MTI Itthon

Társát lőtte le egy vadász

Halálos vadászbaleset történt a Nógrád megyei Fenyvespusztán szerdán délelőtt – közölte a rendőrség.

MTI Itthon

Bácskai-per: „dokumentummentés” lett volna nyomozási hiba?

A Pannonplast-üggyel és Szász Károly volt PSZÁF-elnök megveretésével kapcsolatban indított eljárás során az igazság kiderítése volt az elsődleges cél – jelentette ki a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár Bácskai János a K & H-üggyel összefüggő büntetőügyének megismételt eljárásán.

MTI Itthon

Aggályosak Hankó Faragó iskolai előadásai

Az oktatási jogok biztosa szerint aggályos, hogy Hankó Faragó Miklós államtitkár úgy tart politikai jellegű előadást két iskolában, hogy azokon a tanulóknak kötelező részt venni.

MTI Itthon

Hamis kéteurósokat vertek egy Pest megyei fészerben

Kéteurós érméket hamisított az a bűnbanda, amelynek két tagját a rendőrök október 6-án az éjszakai órákban fogták el egy erdőkertesi családi ház fészerében; a két gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztályának vezetője.

Itthon

Aranyvonat-kártérítés egészségügyi gondozásra

A holokauszt-túlélők egészségügyi gondozására lehet felhasználni azt a 4,8 millió dollárt, amelyet az "aranyvonat" ügyében született peren kívüli egyezség értelmében juttatnak Magyarországra – közölte Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke.

MTI Itthon

A Fidesz megbüntette 19 félreszavazó képviselőjét

A Fidesz tizenkilenc képviselője hétfőn a parlamentben tévedésből igennel szavazott a felsőoktatási törvény módosításáról szóló voksoláson, a honatyákra pénzbüntetést szabott ki a frakcióvezető - közölte a Fidesz-frakció sajtóirodája.


A címlapról ajánljuk