Megszólal a kórház: Sikertörténet, hogy a hóban egy kamionos CT-ben látják el a betegeket
Itthon

Megszólal a kórház: Sikertörténet, hogy a hóban egy kamionos CT-ben látják el a betegeket

Ahogy megjelent cikkünk arról, hogy a pesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban az udvaron parkoló mobil CT-ben látják el a rákos és más akut betegeket, befutott az állami egészségügyi központ hivatalos válasza. Ebben a kért adatokat nem adták meg, a kérdéseink nagy részére nem válaszoltak, viszont kifejtették, hogy a hóban egy csúszós rámpán hurcolni a betegeket a kamionos CT-be „sikertörténet”, és a tervezett módon zajlik.

Itthon

Jelképek metróalagútján át

Csak a kormánypárti többség szavazta meg a 4-es metró első szakaszának megépítéséről szóló törvényjavaslatot. A Csillag István gazdasági miniszter által a minap a "liberalizálás, a szabad döntés és az időnyerés beruházásaként" aposztrofált fejlesztés ezek szerint továbbra sem lesz az, ami: a közlekedési gondokon enyhítő szükségmegoldás, hanem még mindig jelképes erőt tulajdonítanak neki a politikusok.

Itthon

Jár a kismamáknak a jövedelempótlék

A Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdán egy Somogy megyei kismama jövedelempótlékának ügyében hozott felülvizsgálati végzésében a Somogy Megyei Bíróság ez évi jogerős ítéletét és az alperes területi államháztartási hivatal minden eddigi döntését is hatályon kívül helyezte. A végzés szerint a jövedelempótlék-igény a jogszabálysértés megállapításától visszamenőleg három évig érvényesíthető, az LB ugyanakkor helyt adott a felülvizsgálati kérelmet benyújtó területi államháztartási hivatal (táh) érvelésének, amely szerint kamatok nem illetik meg az igénylőt.

Itthon

Befejeződött a teherfuvarozók demonstrációja

Szerdán délben befejeződött a teherfuvarozók demonstrációja, s a Felsőlajos határában a régi 5-ös úton felsorakozott járművek elvonultak. A fuvarozók azt szeretnék elérni, hogy térítés nélkül használhassák az M5-ös autópályát, amíg a régi 5-ös útról a felújítási munkák miatt a teherforgalmat elterelik.

Itthon

OCÖ: Kolompár Orbánt választották elnökké

Megvonta a bizalmat Horváth Aladártól és leváltotta őt az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki tisztségéből a testület szerdára összehívott rendkívüli közgyűlése Budapesten. Az OCÖ új elnökévé Kolompár Orbán eddigi ügyvezető elnököt választották.

Itthon

Kell-e tartani az iszlám követőitől Magyarországon?

Jóllehet a titkosszolgálat szerint a Magyarországon élő moszlim és arab közösségek lojálisak a hatóságokkal és a kormánnyal, a Nemzetbiztonsági Hivatal nagy figyelmet fordít a nálunk tevékenykedő iszlám vallási csoportokra. A magyar mecsetek vezetői állítják: dacára annak, hogy nem a radikális iszlámot képviselik, folyamatosan éri őket negatív diszkrimináció. Ön szerint kell-e tartani az iszlám hazai híveitől?

Itthon

Paks: nem felelt meg a szabványnak a tisztítótartály

Nem felelt meg a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) biztonsági szabványának a Paksi Atomerőmű Rt.-nél alkalmazott tisztítótartály konstrukciója, használata - állapította meg a nemzetközi intézmény Magyarországon tartózkodó vizsgáló testülete, amely négy napon át dolgozott az erőműben.

Itthon

Ötvenmillió forintos hiány az OCÖ gazdálkodásában

Ötvenmillió forint hiányt tárt fel a pénzügyi vizsgálat az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) tavalyi és idei első negyedéves gazdálkodásában, az összeg fele személyi felelősséghez köthető, ami büntetőeljárást is vonhat maga után - hangzott el a vizsgálati jelentést ismertető sajtótájékoztatón.

Itthon

Medgyessy: nem kell választani Amerika és Európa közt

Magyarországnak az Európai Unióhoz való csatlakozás ellenére sem kell választania Európa és az Egyesült Államok között - mondta Medgyessy Péter miniszterelnök a belga Le Vif/l'Express című heti magazinnak adott interjúban. Az uniónak szüksége lehet mozdonyra, aminek jól megfelelhet Franciaország és Németország kettőse, de "mozdonyra van szükségünk, nem uralomra" - közölte a magyar kormányfő.

Itthon

Semmisnek tekinti a kórháztörvényt a Fidesz

A Fidesz szerint a kórháztörvény semmisnek tekinthető, mert a parlament hétfő esti, a jogszabályról döntő rendkívüli ülését házszabály- és alkotmányellenesen hívták össze - közölte Rogán Antal, a párt frakcióvezető-helyettese. A Fidesz az Alkotmánybírósághoz és egyúttal a parlament ügyrendi bizottságához fordul a törvény elfogadása ügyében.

Itthon

OCÖ: harc Kolompár Orbán és Horváth Aladár között

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke jövő péntekre hívta össze a tagok többsége által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést, amelynek napirendjén az elnök, Horváth Aladár leváltása is szerepel. Az OCÖ alelnöke, Kolompár Orbán korábban szerdára hívta össze ugyanezt a közgyűlést. A két politikus között nyilatkozatháború indult.

Itthon

Tizenhárom százalék él Magyarországon szegénységben

Magyarország lakóinak 13 százaléka, közel 1 millió 300 ezer ember él halmozott szegénységben, és a szegénység kockázata a kisgyermekeknél a legnagyobb - áll az ENSZ megbízásából a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Világgazdasági Kutatóintézete által készített tanulmányban.

Itthon

Greenpeace: sugárfertőzöttek a Bagdad környéki falvak

Sugárfertőzöttek a Bagdad melletti at-Tuvaita atomkutató-központ körüli települések a Greenpeace környezetvédelmi mozgalom szerint. A szervezet aktivistái kedden az amerikai katonák figyelmét is felhívták erre a körülményre.

Itthon

Életveszélyes állapotban van a meglőtt postás

Életveszélyes az állapota annak a postásnak, akire egy ismeretlen rálőtt Veszprémben, kedden; a nyomravezetőnek másfél millió forintot ajánlottak fel - közölte a Magyar Posta Rt. és a rendőrség.

Itthon

További 7,5 milliárdot fordítanak közmunkára

A PHARE-program keretében 7,5 milliárd forinttal egészíthetik ki a közmunkák hárommilliárd forintos finanszírozási keretét. A pénzt a tartósan munkanélküliek, a halmozottan hátrányos helyzetű - elsősorban - romák foglalkoztatására, képzésére használja fel a tárca.

Itthon

Megszavazták a kórháztörvényt, az ellenzék kivonult

A parlament ismét tárgyalta és az ellenzék kivonulása után 192 igen és 2 nem szavazat mellett elfogadta a kórháztövényt. Az Országgyűlés másodszor szavazott a jogszabályról, miután Mádl Ferenc köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte a szöveget a parlamentnek.

Itthon

USA: részben alkotmányellenes a pozitív diszkrimináció

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának hat bírája három ellenében úgy döntött, alkotmányellenes Michigan állam egyetemének felvételi rendszere, amelyben extra pontokat kaptak a kisebbségi jelentkezők, fenntartotta azonban az intézmény jogát arra, hogy számításba vegye a jelölt származását, s ezzel alkotmányosnak ismerte el a pozitív diszkrimináció elvét - írja a BBC. A döntés negyed százada folyó vita végére tesz pontot az Egyesült Államokban.

Itthon

Elfogadta a parlament a metrótörvényt

Elfogadta hétfői ülésén a parlament a 4-es metróvonal első szakasza megépítésének állami támogatásáról szóló előterjesztést. A törvény a budapesti 4-es metró állami támogatásán kívül rögzíti a társfinanszírozás keretszabályait, illetve feltételeit is.

Itthon

Módosították a kedvezménytörvényt

Az Országgyűlés 195 igen szavazattal, 173 nem ellenében fogadta el a kedvezménytörvény módosítását hétfőn. A szöveget a határon túli magyar szervezetek és a magyarországi parlamenti pártok meghatározó többségének egyetértésével a Magyar Állandó Értekezlet májusi ülésén véglegesítették.

Itthon

Wimbledonban kiesett a címvédő Hewitt

Hatalmas meglepetésre kiesett a wimbledoni nyílt teniszbajnokság első napján a címvédő ausztrál Lleyton Hewitt. Legyőzője az a horvát Ivo Karlovic, akinek ez volt élete első Grand Slam mérkőzése.


A címlapról ajánljuk