hvg.hu Itthon

Fokozott rendőri akció az ittas vezetések ellen

Az ORFK fokozott közúti akciót hirdet húsvéttól az ittas járművezetés visszaszorítása érdekében. Országosan emelkedett az ittasan okozott, személyi sérüléses balesetek száma 2004-ben. A negatív statisztikában Pest megy jár az élen.

hvg.hu Itthon

Szexpiaci körkép: mi szem-szájnak ingere

Segédeszközök, erotikus kiállítások, pornóvideók és DVD-k – itthon már minden kapható, ami Nyugat-Európában, és kis lépésekben ugyan, de folyamatosan fejlődnek az ebből élő hazai vállalkozók. A hvg.hu szexpiaci körképéből kiderül, mire számítanak a jövőben a magyar erotikapiac „veterán” vállalkozói.

Itthon

Lobbigyanú Orbánnal szemben

Hamisítványnak mondja az okiratokat állítólagosan ellenjegyző ügyvéd azon jegyzőkönyveket, amelyek szerint Orbán Viktor exminiszterelnök még hivatali idejében gazdálkodási tanácsokkal látta el felesége és barátai szőlészetét. A Fidesz-MPSZ és az MSZP is parlamenti vizsgálóbizottságot állíttatna fel az ügyben.

MTI Itthon

Fidesz: Székhelyi kijelentése az SZDSZ szégyene

Székhelyi József kijelentése az egész SZDSZ szégyene, hiszen a párt küldöttei között egyetlen egy nem akadt, aki tiltakozott volna emiatt, és felemelte volna a szavát legalább a Himnusz meggyalázása ellen - mondta Révész Máriusz.

hvg.hu Itthon

A Heti Válasz új listája

A Heti Válasz című hetilap honlapján közzétette a Kádár rendszer döntéshozóit és haszonélvezőit tartalmazó listájának első részét.

MTI Itthon

MÁV: felfüggesztették a pénzügyi vezérigazgató-helyettest

Ökrös András, a MÁV Rt. pénzügyi vezérigazgató-helyettese bírálta a vasúttársaság motorvonat-beszerzési tenderének eredményszámítását, a vezérigazgató felfüggesztette beosztottját és vizsgálatot rendelt el ellene. A MÁV közölte, hogy minden érintett tudatában volt és elfogadta a motorvonat tender értékelési szempontjait, ezen belül az elszámolási szisztémát is.

Folk György (hvg.hu) Itthon

Kiengedték az önfeljelentő marihuána-szívókat

Kihallgatásuk után elengedték azt a három Kendermag-aktivistát, akik szerda délelőtt önszántukból jelentkeztek a rendőrségen és bejelentették: kábítószert fogyasztottak.

MTI Itthon

Az Alkotmánybírósághoz fordultak az egyházak

Közös beadványban fordult az Alkotmánybírósághoz a katolikus, a református és az evangélikus egyház szerdán a 2005. évi költségvetési törvény egyes pontjai miatt - közölte Veres András püspök.

MTI Itthon

A kilakoltatások ellen tüntettek Salgótarjánban

Kilakoltatásuk ellen, munkát követelve tüntetett száz ember Salgótarjánban a városháza előtt szerdán. A nógrádi megyeszékhelyen 41, többségében roma családot érint a kilakoltatás, akik összesen 13 millió 600 ezer forintos tartozást halmoztak fel az utóbbi években.

MTI Itthon

Alkotmánybírósághoz fordul a Semjén-Balsai-Salamon csoport

Alkotmánybírósághoz fordul Semjén Zsolt és Salamon László fideszes, valamint Balsai István független képviselő, mert álláspontjuk szerint a 2005. évi költségvetési törvény egyes rendelkezései sértik a vatikáni szerződés bizonyos pontjait, és ezzel diszkriminálják az egyházi intézményeket.

MTI Itthon

Kis népszámlálás indul Magyarországon

A két népszámlálás közötti adatokat kívánja pontosítani, aktualizálni a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az április 1-jén induló és április 21-ig tartó kis népszámlálással, azaz mikrocenzussal - mondta Bagó Eszter, a hivatal elnökhelyettese.

MTI Itthon

Veszélybe kerülhet a szeptemberi tanévkezdés?

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint veszélybe kerülhet a szeptemberi tanévkezdés a közalkalmazottak 65 éves korban történő kényszernyugdíjazásáról szóló jogszabály módosításának késlekedése miatt - közölte Kerpen Gábor, elnök.

MTI Itthon

Megszületett az ítélet a nyírbogáti képviselői esküvitában

A Legfelsőbb Bíróság jogerős ítéletet hirdetett a "Nyírbogáti képviselői esküvita" néven elhíresült ügyben, s jóváhagyta a település képviselő-testületének korábbi döntését, miszerint megszűnt négy MSZP-SZDSZ-es helyi képviselő mandátuma, mert megválasztásuk után nem tették le időben esküjüket.

hvg.hu Itthon

Kendermag-akció a rendőrségen

Fotósok hada várta a Teve utcai rendőrség előtt a Kendermag Egyesület három tagját, akik kampányuk kezdőakciójaként "feladták magukat" és bejelentették: kábítószert fogyasztottak. A hvg.hu helyszíni jelentése.


A címlapról ajánljuk