Orbán freudi elszólása: megpróbálta védeni Putyint, de meghunyászkodott
Itthon

Orbán freudi elszólása: megpróbálta védeni Putyint, de meghunyászkodott

Felelőssé tehető-e Oroszország Szergej Szkripal és lánya megmérgezése miatt? Az Európai Unió állam- és kormányfői szerint nincs más hihető magyarázat, mint hogy Moszkva keze van a gyilkossági kísérletben. A Spiegel szerint EU-diplomaták az esti csúcstalálkozó után elmondták, hogy a magyar fél a döntés ellen érvelt, mégis elfogadta a közös állásfoglalást.

Itthon

PSZÁF: a felügyelet nem vonható felelősségre

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nem tehető felelőssé bűncselekmény megakadályozásának elmulasztásáért - reagált a felügyelet a Pénzügyminisztérium (PM) augusztus 20-ai, vizsgálat indítását bejelentő közleményére.

Itthon

Augusztus 20: Szent István és a csatlakozás

A hagyományokhoz híven az idén is az ország számos pontján egyházi és kulturális rendezvényekkel ünnepelték meg az államalapító Szent István napját szerdán, ezen a napon adták át a köztársasági elnöki kitüntetéseket is, valamint a központi állami ünnepség keretében tisztté avattak 173 fiatalt.

Itthon

Brókerbotrány: PM-vizsgálat a PSZÁF felelősségéről

A Pénzügyminisztérium (PM) azonnali hatállyal vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy milyen fokú felelősség terheli a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) a K and H bankcsoportnál kialakult helyzetért, közölte szerdán a szaktárca.

Itthon

Több helyen tűz ütött ki a tűzijáték miatt

A tűzijáték következtében több helyen kigyulladt a Gellért-hegy, a besült petárdák miatt felrobbant egy vetőcső és kigyulladt egy uszály a Dunán a Parlament előtt. A balesetekben senki sem sérült meg.

Itthon

Várja a Szászra vonatkozó vizsgálat eredményét a kormány

Gál J. Zoltán kormányszóvivő nem kívánta kommentálni azt lapértesülést, mely szerint döntés született Szász Károly menesztésének kezdeményezéséről. Kovács László MSZP-elnök azt mondta, Szász "mulasztásokat követett el", s egyben jelezte, a kormány tudomásul vette, hogy a pénzügyminiszter vizsgálatot indított a PSZÁF-elnök tevékenységére vonatkozóan; Jánosi György, a párt választmányi elnöke felvetné a K and H ügyet az MSZP-elnökség csütörtöki ülésén.

Itthon

Vádat emeltek az úttörő szövetség ügyvezető elnöke ellen

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt Rácz Péter, az úttörő szövetség ügyvezető elnöke ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Az ügyvezető elnököt – amennyiben a bíróság bűnösnek találja - kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Itthon

Medgyessy szerint takarékosságra van szükség

Reálértéken növekedni fognak a költségvetési kiadások jövőre, de a gazdasági növekedés el fogja érni az idei szintet - mondta Medgyessy Péter egy hétfői rádióinterjúban. A kormányfő szerint nem reális költségvetési megszorításokról beszélni, a hiány lefaragásához azonban szerinte „nagyon kemény takarékosságra lesz szükség”.

Itthon

Négymillió dolláros kárelhárítás

Pakson még hónapokig is eltart a "romeltakarítás". Az áprilisi üzemzavart követően mindmáig nem rendült meg Kocsis István vezérigazgató pozíciója, habár az Energia Klub a fejét követeli, s bűncselekmény gyanújával a legfőbb ügyészhez fordul. Az atomerőmű vezérkara most azt vizsgálja, az üzemzavar elhárítása előtt újraindítható-e a 2-es blokk, holott ezt a megoldást Aszódi Attila miniszteri biztos ellenzi.

Itthon

Az orosz pályázó végezheti a javításokat Pakson

A Paksi Atomerőmű igazgatósága az orosz TVEL-t választotta ki az erőmű 2-es blokkjának karbantartása során történt üzemzavar következményeinek elhárítására - jelentette be hétfőn Molnár Károly, a Paksi Atomerőmű Rt. Igazgatóságnak elnöke.

L. Horváth Katalin Itthon

Ahol a kultúra a gazdaság mankója

Az idén ünnepelte tizenöt éves fennállását a Művészetek Völgye fesztivál. Másfél évtizeddel ezelőtt a Balaton-felvidék Eger-völgyének lakóin kívül csak egy szűk, művészekből álló baráti kör mutatott biztos kézzel a Kapolcs nevű kis falura a Magyarország-térképen, amelyre az országos forgalomból kieső szomszédos kistelepülésekkel együtt az elkerülhetetlen elszegényedés várt. De nem ez történt. Vajon megismételhető-e a kapolcsi recept bárhol másutt az országban?

Koszovó

Koszovó: ismét szerb gyermekekre lőttek; az ENSZ BT előtt a tartomány ügye

Ismeretlen tettesek sorozatlövéseket adtak le vasárnap szerb gyermekekre a nyugat-koszovói Gorazsdevac falunál. A Bisztrica folyóban fürdőző öt gyermek közül ezúttal senkinek nem esett bántódása, eltérően a szerdai esettől, amikor ugyanezen a helyszínen, ugyanilyen körülmények között végrehajtott támadás következtében két szerb tizenéves vesztette életét, négy pedig megsebesült. A támadások következtében az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) hétfőn rendkívüli ülésen tekinti át az 1999 óta ENSZ-igazgatás alatt álló Koszovó helyzetét.

Itthon

Román-magyar csúcs előtt közös vadászat

Magyarországi vadászaton vett részt vasárnap Adrian Nastase román kormányfő Medgyessy Péter magyar miniszterelnök meghívására - közölte Bukarestben a román kormány szóvivője.

Itthon

Fidesz: pereljék vissza az ingatlanokat Gyurcsánytól!

A Fidesz arra kéri a Miniszterelnöki Hivatalt, hogy az állam nevében perelje vissza Gyurcsány Ferenc sportminisztertől a valaha állami tulajdonban álló balatonőszödi ingatlant és a budapesti képviselői klubot.

Itthon

BRFK: közlekedési afférból fakadt Szász bántalmazása?

A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy nem előre kitervelten, hanem közlekedési affér során bántalmazták Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának vezetője pénteken.

Itthon

BRFK: több százmilliós hűtlen kezelés a Magyar Postánál

A rendőrség a Magyar Posta Rt.-vel (MP) kapcsolatban két ügyben is folytat nyomozást, de a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) eddig még nem tett feljelentést számviteli törvény megsértése vagy hűtlen kezelés miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálati osztályának gazdaságvédelmi alosztályvezetője csütörtökön.

Itthon

Lekerült a napirendről a távfűtés áfakulcsának 23 százalékra történő emelése

Végképp lekerült a napirendről a távfűtés áfakulcsának 23 százalékra történő emelése - közölte Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere a Medgyessy Péter miniszterelnökkel lezajlott találkozója után. A gázár és a távfűtés árának azonos adókulcsba kerülését szorgalmazta Csabai Lászlóné, lakásügyi kormánymegbízott, mert szerinte nem szabad versenyelőnyt biztosítani egyik fűtési rendszernek sem.

Itthon

Ismét pokolgép robbant Korzikán

Nagy erejű pokolgép robbant csütörtökre virradóra a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetének legnagyobb városában, Ajaccióban egy középületnél. Öt személy megsebesült, az anyagi kár jelentős.

Itthon

Novemberben folyósítják az 53. heti nyugdíjat

László Csaba pénzügyminiszter a szerdai kormányülésen megerősítette, hogy a nyugdíjasok novemberben megkapják az 53. heti járandóságukat, s ebben a hónapban kifizetik nekik az éves nettó keresettől függő korrekciós összeget is.

Itthon

A PSZÁF-elnök nem tudja, ki fenyegette meg

Meghallgatta a rendőrség szerdán a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét az irodájába eljuttatott fenyegető levéllel kapcsolatban; Szász Károlynak nincs elképzelése arról, hogy ki fenyegethette meg őt és családját. A levél tartalmát még elemzik, de a rendőrség reméli, két héten belül több konkrétum is kiderül a feladó kilétéről.


A címlapról ajánljuk
Újra meg kell tanulnunk jól aludni

Újra meg kell tanulnunk jól aludni

Minden második magyar ember elégedetlen azzal az időmennyiséggel, amit az alvásra fordít, az alvásidőnek pedig általában csupán a fele telik igazi regenerálódással. A 21. századi ember életmódja nem éppen alvásbarát.