Meglepő, de Orbán demokráciában érzi jól magát
Itthon

Meglepő, de Orbán demokráciában érzi jól magát

Orbán Viktor nem akar minden magyar atyja lenni, nem akar népvezér lenni. Ebből a szempontból nem olyan, mint Putyin. Ő a megosztó, aki a legszervezettebb kisebbség vezetője. Aki nem diktátor, neki kell a választók visszajelzése. Neves amerikai lapban jelent meg magyar kutatók tanulmánya.

MTI Itthon

Egyre több iskolában tanítják, hogyan kell reklamálni

Az idei tanévben mintegy 300 középiskola 35 ezer diákjához jutott el ingyenesen a Tudatos vásárló leszek! című kiadvány, melynek célja, hogy felkészítse az ifjú fogyasztókat érdekeik védelmére és segítse őket a megalapozott fogyasztói döntések meghozatalában.

MTI Itthon

Madárinfluenza: mi ellen véd a vakcina?

„A madárinfluenza elleni vakcina nem védi meg a lakosságot, az egészet csak azért találta ki az Európai Unió, hogy minden gyár begyakorolja, hogyan kell majd elkészíteni a vakcinát, ha esetleg elindul az emberi járvány" - mondta a fővirológus. Az országos tisztifőorvos szerint szó sincs arról, hogy eleve hatástalannak ítélték volna a vakcinát.

MTI Itthon

Risztov Éva befejezi pályafutását

Befejezi pályafutását Risztov Éva háromszoros világbajnoki ezüstérmes, hatszoros rövidpályás Európa-bajnok, Európa-csúcstartó, ötvenszeres magyar bajnok úszó.

MTI Itthon

Elcseréltek két csecsemőt a debreceni kórházban

Újszülött kislányuk helyett egy idegen kisfiúval távoztak otthonukba szüleik a debreceni Kenézy Gyula Kórház szülészetéről még hétfőn - erősítette meg Rákos Ildikó, a kórház sajtóreferense.

MTI Itthon

Fidesz-MSZP huzavona a titkos amerikai táviratok miatt

Bár a kormány biztos abban, hogy a jobboldal képviselői eljuttatják Orbán Viktor Fidesz-elnök hozzájárulását a washingtoni magyar nagykövetségről 2001. szeptember 11. után érkezett táviratok titkosságának feloldásához, ez egyelőre nem történt meg - mondta kedd délután Batiz András kormányszóvivő.

hvg.hu Itthon

Taverna Kupa: a Corinthia szakácsa vitte el a pálmát

A hat kategóriában, szakácsok, cukrászok és felszolgálók részére meghirdetett idei Taverna Kupa egyik győztese a Corinthia Grand Hotel Royal szakácsa. A húsz éves Tarjáni Károly idén tavasszal pályakezdőként csatlakozott a Royal csapatához.

MTI Itthon

Gallup: fej-fej mellett a Fidesz és az MSZP

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 27, míg az MSZP-é 25 százalékon állt a Magyar Gallup Intézet október 8-a és 13-a között felvett kutatásában.

MTI Itthon

Áder pert nyert a Magyar Hírlap ellen

A Fővárosi Bíróságon első fokon pert nyert Áder János, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Hírlappal szemben, mert a lap azt állította, hogy az ellenzéki politikus 95 millió forint értékű ingatlan tulajdonosa.

MTI Itthon

Puskásék 20 millió forintot kaphatnak

Az augusztusi budapesti Real Madrid-Puskás-válogatott mérkőzés szervezői a jövő héten átutalnak 20 millió forintot Puskás Ferenc családjának, a kórházban kezelt egykori magyar labdarúgó felesége azonban továbbra sem kapott értesítést - írta a keddi The Daily Telegraph. A Puskás-emléktárgyakból tervezett angliai árverés a londoni aukciós ház közlése szerint változatlanul napirenden van.

MTI/hvg.hu Itthon

Blatter inkább Bozóky mellett foglalt állást

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) határozatával, amellyel "frakciófegyelemre" készteti tagjait, sérült a döntések függetlenségére vonatkozó alapelv. A teljes kép kialakításához további tájékoztatást kér az MLSZ-től.


A címlapról ajánljuk