hvg.hu Itthon

A Fidesz is támogatja a horvátok csatlakozását

Németh Zsolt: Ha a magyar kormány úgy dönt, hogy kitart Horvátországot támogató álláspontja mellett az EU-csatlakozási tárgyalások mielőbbi megkezdésében, akkor a Fidesz-MPSZ ebben mögéje áll.

MTI Itthon

Továbbra sincs megegyezés a gazdák és az agrártárca között

Az Országos Demonstrációs Bizottság és a gazdák tárgyalóküldöttsége péntek délelőtti budapesti ülésén úgy döntött, hogy a továbbiakban csak a miniszterelnökkel, vagy annak megbízottjával hajlandó tárgyalni – jelentette be a tanácskozást követően Székely Gábor, a demonstrációs bizottság tagja, a Magosz alelnöke.

MTI Itthon

Erkölcsi bizonyítvány, mint médiavezetői feltétel?

Csak erkölcsi bizonyítvány birtokában lehessen valaki Magyarországon médium tulajdonosa, vagy főszerkesztője - szorgalmazza a Fiksz Rádió, amely a javaslattal a közeljövőben az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) fordul.

MTI Itthon

Újra holtpontra jutottak az agrártárgyalások

Mind a demonstráló gazdák, mind az agrártárca képviselői a másik fél válaszára várnak azt követően, hogy csütörtökön este nem született megegyezés a csaknem két hete tartó egyeztetést követően.

MTI Itthon

Szieben lemondott az elnökségről

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülése után lemondott posztjáról Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke. A sportvezető az ülésen elhangzottak miatt távozik a liga éléről.

MTI Itthon

Balesetveszélyes csőtörés a Budaörsi úton

Csőtörés lassítja a forgalmat a Budaörsi út Petőfi laktanya előtti szakaszán a Budapestről kifelé vezető oldalon - közölte pénteken reggel a közterületfenntartó vállalat szóvivője.

MTI Itthon

Parkolási kérdésekben nem lehet szavazni Budapesten

Nem hitelesítette, formai és tartalmi okok miatt, csütörtökön hozott elsőfokú határozatában a Fővárosi Választási Iroda vezetője azt a népszavazási aláírásgyűjtő ívet, amelyet egy civil szervezet nyújtott be néhány parkolással összefüggő kérdés megváltoztatására.

MTI Itthon

Kudarcba fulladt a tárgyalás a gazdákkal

Nem jött létre a megállapodás a demonstráló gazdák és az agrárkormányzat képviselői között csütörtökön estig, annak ellenére, hogy mind két fél az utolsó pillanatokig bízott abban. A felek nyilatkozatai szerint pénteken még lehet esély a megállapodásra.

MTI Itthon

Akut ínfájdalmakat okoz a számítógépes egér

Az egér bármennyire hasznos, megviselheti az embert - mármint a számítógépes "fajtájú". Az emberi szervezet, különösen a csontok és az inak számára az egérrel végzett állandó klikkelgetés komoly veszélyeket hordoz - állítják német orvosok.

MTI/hvg.hu Itthon

Drogkereső kutyákkal kutatnák át az iskolákat

Drogkereső kutyával akarja az iskoláktól távol tartani a kábítószereket a XI. kerület polgármestere. A TASZ jogvédő szervezet visszautasítja a kezdeményezést, szerintük ezzel nem a dealert, hanem a fogyasztókat érnék tetten és nagyban hátráltatnák az iskolai drogprevenciót is.

MTI Itthon

Jelentős hó a vízgyűjtő területeken

Bár a hideg idő hatására a folyók felső szakaszain az apadás folytatódott, és az országban nincs készültségben lévő árvízvédelmi szakasz, jelenleg a vízgyűjtőkön felhalmozódott hó mennyisége a Duna és a Tisza vízgyűjtőién többszöröse az ilyenkor szokásosnak.

MTI Itthon

Pályázatot ír ki a főváros a "gödör" továbbépítésére

A városvezetés támogatja azt az elképzelést, hogy a téren lévő, illetve az oda tervezett létesítményeket elsődlegesen kulturális célokra hasznosítsák. A pályázat elbírálásáig "a gödörben" működő létesítményeket a Petőfi Csarnok üzemelteti - jelentette be Gy. Németh Erzsébet MSZP-frakcióvezető.

MTI Itthon

Több mint 116 ezren jelentkeztek kétszintű érettségikre

Befejeződött a kétszintű érettségi vizsgákra való jelentkezések feldolgozása, összesen 116 230-an jelentkeztek emelt- vagy középszintű matúrára - közölte Pósfai Péter, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont vezetője csütörtökön.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával