MTI Itthon

Gyurcsány reformlázban ég

Adó-, igazgatási, oktatási, egészségügyi, valamint a szociális ellátás rendszerét érintő reformot kell végrehajtani - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évadnyitó konferenciáján.

MTI Itthon

Magyar hatósági önkényre panaszkodnak a német vállalatok

A német vállalatok jól érzik ugyan magukat Magyarországon, de gyakran panaszkodnak hatósági önkényre - írta hétfőn a Frankfurter Allgemeine Zeitung Ludwig Georg Braunra, a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének elnökére hivatkozva.

MTI Itthon

Bárki megtekintheti a róla szóló dokumentumokat

Bárki, aki bejön hozzánk, megtekintheti a róla szóló dokumentumokat, továbbá megkaphatja a közszereplőkre vonatkozó iratokat is – jelentette ki Kutrucz Katalin, az intézmény főigazgató-helyettese.

MTI Itthon

Bugár Béla: Gyurcsány módszerei elfogadhatatlanok

Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke a pozsonyi Új Szó hétfői számában Magyarország és a határon túli magyarok kapcsolatáról nyilatkozva elfogadhatatlannak nevezte a magyar miniszterelnök módszerét.

MTI Itthon

Útelzárások országszerte

Hajdú-Bihar megye útjain félpályás forgalomlassító demonstrációt tartanak hétfőtől a gazdák, így fejezve ki szolidaritásukat Budapesten tüntető társaikkal - közölte Örvendi László, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) térségi elnöke.

MTI Itthon

Péntektől a metrón is látható lesz a Maus

Utazó kiállítás látható március első napjaitól a metrón: több kocsiban Art Spiegelman Maus (Egér) című, egy Holokauszt-túlélő visszaemlékezései alapján készült képregényének lapjait helyezik el - közölte a Holokauszt Emlékközpont.

MTI Itthon

Írásban válaszolnak az agrártárca ajánlatára a gazdák

Az agrárdemonstrációs bizottság írásban válaszol a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megállapodás-tervezetére – mondta Jakab István, a Magosz elnöke a Magyar Televízióban, ahol együtt szerepelt Németh Imre földművelésügyi miniszterrel hétfőn reggel.

MTI Itthon

Arat az újabb "ügynöklista"

Egy 219 nevet tartalmazó, állítólag a rendszerváltás idején készült "ügynöklista" jelent meg szombaton egy ingyenes internetes tárhelyen.

MTI Itthon

A gazdák nyílt levele Gyurcsány Ferencnek

A demonstráló gazdák megbízottai Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel kívánnak tárgyalni a továbbiakban - jelentette be Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke vasárnap. A kormányszóvivő szerint viszont szét kell választani a politikát és a szakmát, és szakmai kérdésekben a földművelésügyi miniszter rendelkezik legitimációval a tárgyaláshoz.

MTI Itthon

Forgalomlassító demonstrációk Fejérben

Forgalomlassító demonstrációt tartanak a Fejér megyei gazdák a 7-es és a 81-es számú főúton február 28. és március 11. között. A gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényről tett bejelentést a rendőrség tudomásul vette.

MTI Itthon

Újabb ügynöknévsort tettek közzé az interneten

A 219 nevet tartalmazó lista állítólag megegyezik azzal a rendszerváltás idején készült ügynöknévsorral, amelyet a tisztéről leköszönő Németh Miklós adott át a hivatalba lépő Antall Józsefnek.

MTI Itthon

Agrárdemonstráció: spontán tüntetés és miniszteri "ultimátum"

Néhány száz fős csoport gyűlt össze vasárnap délelőtt a Kossuth téren a földművelésügyi tárca épülete előtt. A tüntetőkkel közölték, hogy a bejelentett gazdademonstrációt lemondták. A demonstráló gazdák Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel kívánnak tárgyalni a továbbiakban. Hétfőtől a 44-es főúton félpályás útlezárást terveznek a környező településeken élő gazdák.

MTI Itthon

Agrárdemonstráció: tárgyalás helyett egyeztetnek

Az agrártárgyalások nem kezdődtek meg a demonstrációs bizottság által megjelölt időpontban, de a két fél megbízottai nem sokkal kilenc óra óta egyeztetnek arról: milyen lépéseket tegyenek a szakértői egyeztetések folytatására.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Itthon

A jövő tudósai

„Ahhoz, hogy a tehetségből valóban tudás, és siker legyen, megfelelően kell gondozni” – vallják az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület alapítói, akik a kiemelkedően intelligens, kreatív gyerekek számára nyújtanak segítséget. A kormány a napokban új ösztöndíjprogramot dolgozott ki, mellyel a kiemelkedő képességű, tehetséges gyerekek támogatását célozza meg.

MTI Itthon

Új javaslat a gazdáknak

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) tárgyaló delegációja vasárnap tíz órakor a minisztériumban készen áll a tárgyalások folytatására - mondta Németh Imre, az agrártárca vezetője szombat délután, reagálva Jakab István indítványára, miszerint a demonstráló gazdák megbízottai a megbeszélések folytatását ugyancsak vasárnap, de az agrárgazdasági kutatóintézetben képzelik el.

MTI Itthon

Készültség a Kraszna mentén

A hóolvadás következtében megemelkedett a Kraszna vízszintje, ezért elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a folyó mentén a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság - közölte Bodnár Gáspár, a szervezet vezetője szombaton.

MTI Itthon

Ellenjelölt nélkül ismét Csurka lett a MIÉP elnöke

Az ellenjelölt nélkül induló Csurka Istvánt a szavazatok mintegy kilencven százalékával választották újabb két évre a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnökévé a parlamenten kívüli párt szombati országos gyűlésén.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával