MTI Itthon

Ötpontos egészségügyi javaslatcsomag a Fidesztől

Az egészségügyben zajló "lopakodó privatizáció" megállítása, az ágazatból idén kivont források pótlása, a kórházak működtetésének átalakítása is szerepel abban a programcsomagban, amelyet a Fidesz egészségügyi egyezető fórumának résztvevői fogadtak el csütörtökön.

MTI Itthon

Szándékos halottcsere a dél-pesti kórházban

Szándékos halottcserét hajtott végre a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban egy ismeretlen személy, feltehetőleg valamelyik beteghordó; a cserét csak a ravatalnál vették észre a hozzátartozók - közölte Gerő Gábor főigazgató.

Itthon

Bikavérrel lett az év borásza

A szekszárdi Takler Ferenc egy 2002-es bikavérrel nyerte el az "év borásza" címet. A címet a borászatban jártas kereskedők, vendéglátósok és szakújságírók ítélték oda.

MTI Itthon

Kész a Zengő-bizottság kiegészítő jelentése

A síkvidéki lokátorok alkalmazását sem találta a többinél megfelelőbb megoldásnak a Magyarországra tervezett NATO-radar felépítésének helyszíneként az úgynevezett Zengő-bizottság.

MTI Itthon

Nyolcszáz milliós természeti kár Borsodban

Az idén Borsod-Abaúj-Zemplént a nyári jégeső, az özönvízszerű esőzések, valamint a Hernád folyó áradása is sújtotta; a károk helyreállítása lényegében befejeződött.

hvg.hu Itthon

Nem romák tettek zsebre roma ösztöndíjakat

Egy szegedi férfi egyetemistákkal és közvetítőkkel összejátszva 2002 óta 20 millió forintot csalt ki a Magyarországi Cigányokért Közalapítványtól (MACIKA) - derült ki a Nemzeti Nyomozóhivatal Csongrád megyei hivatalának vizsgálata során. A fővárosból és még tizenegy megyéből adott fel a csaló újabb pályázatokat, további harmincegy millió forint értékben.

MTI Itthon

Tavasszal elfogadhatják az új felsőoktatási törvényt

"A felsőoktatási törvénytervezet hamarosan a kormány elé kerül, a tavaszi ülésszak kezdetekor elindulhat a törvény vitája és a tavasz folyamán már elfogadásra is kerülhet a jogszabály" - jelentette be csütörtökön Magyar Bálint, az oktatási tárca vezetője.

MTI Itthon

Juszt Lászlót 250 ezer forint pénzbírságra ítélték

Juszt Lászlót lopásban találták bűnösnek, mivel 2003. május 31-én az általa egy vadásztársaságnak bérbe adott területen, vadászati tilalom idején lelőtt egy mezei nyulat és egy őzgidát. Az ismert személyiség akkor arra hivatkozott, hogy a két állatot saját csemetekertjében lőtte le, mert rágták a csemetéket.

MTI Itthon

Alkotmányos jogokat sértett az MTV és a Duna TV

Az európai parlamenti (EP) választások kampányidőszakában a két közszolgálati televízió alkotmányos alapjogokat sértett azzal, hogy különbséget tett a parlamenti képviselettel rendelkező és a parlamenten kívüli pártok, illetve jelölő szervezetek között - közölte az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese.

hvg.hu Itthon

Nem láthatók át a pártok kampánykiadásai

A pártok egyelőre nem beszélnek arról, mennyit költöttek a népszavazási kampányra, egyedül a SZDSZ közölte, hogy két és fél millió forintja volt álláspontjának kifejtésére.

hvg.hu Itthon

A kampány ártott az MSZP támogatottságának

A népszavazással kapcsolatos kampány kedvezőtlen hatással volt az MSZP támogatottságára. A szocialista pártot december legelején a választásra jogosultak 25, a Fideszt viszont 37 százaléka választotta volna, szemben a novemberi 30, illetve 34 százalékkal – áll a Marketing Centrum frissen közzétett felmérésében.

MTI Itthon

Hiller: "a nép bölcsebb, mint politikusai"

A vasárnapi népszavazáson kiderült, "igenis az történt, ami ennek az országnak, ennek a nemzetnek jó" - mondta a szocialista pártelnök egy budapesti lakossági fórumon.


A címlapról ajánljuk