Itthon

Persányi programot hirdetett a környezetvédelmi világnapon

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter csütörtökön, a környezetvédelmi világnap alkalmából ismertette a tárca terveit, amelyek között a legfontosabb a fenntartható fejlődés stratégiájának megalkotása, illetve a Nemzeti Környezetvédelmi Program elindítása, amelyet az Országgyűlésnek kell majd elfogadnia.

Itthon

Csökkent a közúti balesetek száma az első negyedévben

Az idei első negyedévben a közutakon 19,1 százalékkal kevesebb személyi sérüléses baleset történt és 26,9 százalékkal csökkent az ittasság miatt bekövetkezett balesetek száma az előző év azonos időszakához képest.

Itthon

Az Országgyűlés elnöke szerint Toller házszabályt sértett

Toller László MSZP-s képviselő megsértette a házszabályt a parlament hétfői ülésén azzal, hogy az egyik szavazásnál egy frakciótársát kérte meg: voksoljon helyette - állapítja meg a Szili Katalin házelnök által az üggyel kapcsolatban lefolytatott vizsgálat.

Itthon

Bűncselekmény hiányában nem nyomoz tovább a rendőrség a "bundaügyben"

Mivel az elmúlt hetek vizsgálatai alapján nem lehet feltételezni, hogy bűncselekmény történt, a Székesfehérvári Városi Rendőrkapitányság nem rendel el nyomozást a labdarúgó Borsodi Ligában május 14-én lejátszott Videoton - Kispest mérkőzés után felmerült bundaüggyel kapcsolatban.

Itthon

Labdarúgás: szakértői bizottság az erőszak megfékezésére

Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter kezdeményezésére, Páva Zoltán (MSZP) elnökletével bizottság alakult, amely a szezon kezdetére olyan új szabályozást javasol, amellyel jelentősen csökkenne az esélye a stadionokban történő botrányok megismétlődésének. A GyISM a probléma tartós megoldására is kidolgozott tervezetet vár a testülettől.

Itthon

Mindinkább magyar vendégekre számít a turisztikai ágazat

A SARS-vírus, az iraki háború és a világgazdasági recesszió miatt kevesebb külföldi turista várható Magyarországon, így az ágazat idén a belföldi vendégekre kell koncentrál. A turizmus irányítása júliustól a Miniszterelnöki Hivatalból a gazdasági tárcához kerül.

Itthon

Bolygóközi pályán az első európai Mars-szonda

Bolygóközi pályára állt közép-európai idő szerint hétfő késő este az Európai Űrügynökség (ESA) első Mars-kutató szondája, a Mars Express –közölték az orosz űrhivatal, a Rosszaviakoszmosz illetékesei.

Itthon

Iraki misszió: a parlament megszavazta a magyar részvételt

Az Országgyűlés hétfői ülésén hozzájárult, hogy szállítási és humanitárius feladatok ellátására 300 – váltási időszakban 600 – fős magyar katonai kontingens utazzon Irakba a szükséges technikai eszközökkel, felszerelésekkel és fegyverzettel.

Itthon

Csökken Magyarország tőkevonzó-képessége

A tőkevonzásért folyó versenyben egyre inkább lemarad Magyarország. A tíz évvel ezelőtti hatodikról a világranglista 49. helyére csúszott vissza 1998-2000 között - állapítja meg hétfőn közzétett elemzésében az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet.

Itthon

Alkotmányosan átvilágítható újságírók, pártvezetők

Az Alkotmánybíróság döntése szerint nem alkotmányellenes, hogy az úgynevezett átvilágítási törvényt az Országgyűlés kiterjesztette egyes közbizalmi és közvélemény-formáló tisztségeket betöltő személyek ellenőrzésére is.

Itthon

Foci a javából

"Próbáltunk keresni egy másik bejáratot a klubházba, de azt egy biztonsági őr állta el. Kértem, engedjen be minket, értékes felszerelések vannak nálunk. A 'nem' válaszra csak annyit tudtam mondani, hogy akkor legalább szavatolja a biztonságunkat, ha már nem enged be az épületbe. – Miteket??? – kérdezett vissza. – Nem szavatolom én a te biztonságodat… ki vagyok én? Azért vannak a rendőrök… – tette hozzá." Túry Gergely, a HVG fotóriporterének helyszíni beszámolója a pénteki, botrányos véget ért Ferencváros-DVSC mérkőzésről.

Itthon

Labdarúgás: vizsgálat az Üllői úti botrány miatt, Tököli távozik a Fradiból

A magyar sport, ezen belül a labdarúgás képviselői, irányítói mélységesen elítélik a Borsodi Liga felsőházának pénteki, utolsó fordulójában történteket - az Üllői úton, valamint Siófokon lezajlott rendbontásokat. Gyurcsány Ferenc sportminiszter a belügyi tárcát irányító Lamperth Mónikával egyetértésben azt kezdeményezi, hogy a kormány indítson átfogó vizsgálatot a botrányos eseményekkel kapcsolatban. Közben Tököli Attila bejelentette, hogy távozik az FTC-től.

Itthon

Várszegi kontra Várszegi

Hatalmas meglepetésre a kevésbé esélyesnek tartott Várszegi-csapat, az MTK Hungária nyerte meg a magyar labdarúgó-bajnokságot az FTC előtt. Holott ez utóbbival Várszeginek nagyra törő tervei voltak: előkészítette a tőzsdei bevezetését, amelyet a Bajnokok Ligája-részvétel lett volna hivatott anyagilag is megalapozni, és a befektetők szemében is vonzóvá tenni. Változtat-e labdarúgó üzleti stratégiáján a Fotex-vezér?

Itthon

OAH: szervezési, vezetési és biztonsági hiányosságok a Paksi Atomerőműnél

A Paksi Atomerőmű Rt.-nek a fűtőelemek sérüléséről készített jelentése hiányos, az okokat egyoldalúan tárgyalja - állapítja meg egyebek között az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elemzése. A hivatal szerint az áprilisi üzemzavart tervezési hiba és a biztonsági kultúrával kapcsolatos problémák okozták.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával