És akkor megjelenik a Gestapo...

És akkor megjelenik a Gestapo...

Megszállási valóságshow-val emlékezik a második világháború befejezésére a Cseh Televízió.

hvg.hu

Így még biztosan nem látta a Tini Nindzsa Teknőcöket

Így még biztosan nem látta a Tini Nindzsa Teknőcöket

Mi lett volna ha a népszerű mesehősöket Rafaello vagy Michelangelo helyett Picassóról vagy Waholról nevezték volna el? Most kiderül.

hvg.hu

Az ütős CV titka: ezeket felejtse el

Az ütős CV titka: ezeket felejtse el

Összegyűjtöttük azokat az apró, de lényeges pontokat, amelyeket felesleges beleírnia az önéletrajzába.

Bértárgyalás – egyeztetés vagy rábólintás?

Bértárgyalás – egyeztetés vagy rábólintás?

Mérje fel a mozgásterét, hogy érdemben tudjon a kérdésről egyeztetni! Ki és mikor hozza szóba a fizetés kérdését? Mire hagyatkozhat, amikor meghatározza elvárásainkat és igényeinket?

Túlórázás – miért húzunk rá a rendes munkaidőre?

Túlórázás – miért húzunk rá a rendes munkaidőre?

Vajon belső késztetés vagy külső hatás miatt túlórázunk? Tényleg veszélybe kerülhet az állásunk, ha nemet mondunk a pluszmunkára?

Egyre jobban terjed a lilamókus-szindróma

Egyre jobban terjed a lilamókus-szindróma

Egyre csak nő azon magasan képzett, sokat tapasztalt HR szakemberek száma, akiket már megfertőzött a lilamókus-szindróma.

Végigszunyókálta a műszakot, pert nyert a kirúgott vasutas

Végigszunyókálta a műszakot, pert nyert a kirúgott vasutas

A Deutsche Bahn ellen nyert egy alkalmazott a német munkaügyi bíróságon, hiába aludta végig feltett lábakkal a műszakot.

hvg.hu

Európa első ágymozija nyílik novemberben Budán

Európa első ágymozija nyílik novemberben Budán

Novembertől egészen új értelmet nyer a mozizás élménye. Buda új szórakoztató központjában, a Buda Entertainment & Gastro nevű komplexumban egy Európában egyedülállónak számító ágymozi nyílik. Igen, a hír igaz, a vadonatúj helyszínen székek helyett ágyak várják majd a filmkedvelőket.

hvg.hu

Ezt a szakmát válassza, ha szeret aludni

Ezt a szakmát válassza, ha szeret aludni

Rákérdeztünk olvasóinknál, hányra járnak munkába, és beigazolódott, hogy a budapestiek tovább alhatnak. Ám arra is fény derült, hogy melyik szakmában mikor kezdenek: a kreatívok és médiások hétalvók, az egészségügyi dolgozók viszont nem henyélhetnek.

hvg.hu

Miért nincsenek mérnöknők egy autógyárban?

A Volkswagen viccesnek szánt reklámja akaratlanul is ráirányította a figyelmet egy akut problémára. Arra, hogy a mérnöktársadalomban világszerte alacsony a nők aránya. Ennek az lenne az oka – mint meglepően sokan gondolják –, hogy tipikus fiús szakmáról van szó, vagy máshol kell keresni a jelenség gyökereit?

hvg.hu

7 milliárd forintos végkielégítést tesz zsebre az ex-Nokia vezér

Stephen Elop 24,2 millió, azaz több mint 7 milliárdnak forintnak megfelelő összeget kap végkielégítésként a Microsofttól.

hvg.hu

Pénzt kért a kamuállásra jelentkezőktől, vádat emeltek ellene

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt nyújtott be vádiratot a Ráckevei Járási Ügyészség egy fiatal nő ellen, aki internetes álláshirdetéssel 314 embert csapott be az ország minden részéből - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

MTI

Blikk: Pécsen is baj van a tanárok fizetésével

Munkaügyi pert indítottak pécsi pedagógusok a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ellen, mert alacsonyabb fizetésért kell dolgozniuk, mint amennyi szerintük jár – írja a Blikk. Általános iskolai tanárokkal olyan papírt írattak alá, amelyen az állt, hogy főiskolai végzettségért járó bért kapnak, pedig az egyetemi végzettségük alapján kellett volna megállapítani a fizetésüket. Ezzel havonta átlagosan 20 ezer forinttól esnek el a lap szerint.

hvg.hu

MN: kiszervezés lesz, újabb kirúgás nem lesz a Dunaferrnél

MN: kiszervezés lesz, újabb kirúgás nem lesz a Dunaferrnél

Nem lesz újabb elbocsátás a Dunaferrnél, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy több feladatkör ellátására külsős céggel köt szerződést a vasmű, és a kiszervezés körülbelül 250 embert érint – írja a szerdai Magyar Nemzet.

Ellenőrizték a magyar munkahelyeket, nem volt minden rendben

Ellenőrizték a magyar munkahelyeket, nem volt minden rendben

Nem egyszer találkoztak az ellenőrök azzal a hibával, mely szerint villamos berendezések közelébe nem oda tartozó tárgyat tároltak, így fennállt a gyulladásveszély, de előfordult olyan eset is, hogy a zárt villamos kezelőhelyet nyitva tartották. A Nemzeti Munkaügyi Hatóság Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának vizsgálati eredményeiről a Napi Gazdaság számolt be.

hvg.hu

Uniós munkások: bíróság elé viszi Nagy-Britanniát a magyar EU-biztos

Az Európai Bizottság az uniós bíróság elé idézi Nagy-Britanniát az EU-munkavállalók szociális juttatásainak szigorításai miatt – írta brüsszeli forrásaira hivatkozva a The Sunday Telegraph. A vasárnapi brit lap szerint a jogi eljárást Andor László foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős EU-biztos hivatala kezdeményezi.

MTI

Dupla annyit kap a HÖK-elnök Pécsen, mint az ELTE-n

Eltérő javadalmazásban részesülnek a hallgatói önkormányzatok vezetői a felsőoktatási intézményeknél, ahol ösztöndíj formájában kapnak juttatást munkájukért – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

MTI

NGM-államtitkár: "lányok nélkül nem megy" a 19 ezer új kutató előteremtése

Az évtized végére 56 ezerre kellene emelni a kutatók számát Magyarországon a mostani 37 ezer kutatóról, ez lányok nélkül nem megy majd – fogalmazott Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Lányok napja elnevezésű pályaorientációs program keddi nyitórendezvényén.

MTI

Ötszáz embert keres a Mercedes a kecskeméti gyárba

Májusban indul a harmadik műszak a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában, ezért további 500 dolgozót vesznek fel – jelentette be Frank Klein, a gyár igazgatója kedden.

MTI

Sztrájkkal fenyegetőznek a hollandiai takarítók

Körülbelül ezer takarító tüntetett jobb fizetésért csütörtökön Amszterdamban, a Dam téren. Az őket képviselő szervezetek hónapok óta próbálnak dűlőre jutni a munkaadókkal, de egyelőre nem tudtak béremelést kiharcolni.

hvg.hu
123817

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X