Íme, ennyi a magyarok bérigénye

Íme, ennyi a magyarok bérigénye

Az elmúlt két évben alig növekedett, több területen pedig stagnált vagy csökkent a diplomás magyarok fizetési igénye – derült ki a HVG Állásbörze felméréséből. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők által elvárt bér 2013-ban alig 2 százalékos növekedést mutat az egy évvel korábbihoz képest. Az egyes területeket tekintve továbbra is az informatikusok fizetési igénye a legmagasabb. Noha sokaknak van konkrét elképzelése az elvárt munkabérről, a HVG Állásbörze tapasztalatai szerint sok fiatal, jellemzően pályakezdő álláskereső nem tudja felmérni, hogy elvárásai mennyiben csengenek egybe a munkaerő-piaci kereslettel.

2014. február 19., szerda, 10:40

Pénzt kért a kamuállásra jelentkezőktől, vádat emeltek ellene

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt nyújtott be vádiratot a Ráckevei Járási Ügyészség egy fiatal nő ellen, aki internetes álláshirdetéssel 314 embert csapott be az ország minden részéből - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

2014. március 27., csütörtök, 09:41

Blikk: Pécsen is baj van a tanárok fizetésével

Munkaügyi pert indítottak pécsi pedagógusok a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ellen, mert alacsonyabb fizetésért kell dolgozniuk, mint amennyi szerintük jár – írja a Blikk. Általános iskolai tanárokkal olyan papírt írattak alá, amelyen az állt, hogy főiskolai végzettségért járó bért kapnak, pedig az egyetemi végzettségük alapján kellett volna megállapítani a fizetésüket. Ezzel havonta átlagosan 20 ezer forinttól esnek el a lap szerint.

2014. március 26., szerda, 06:50

MN: kiszervezés lesz, újabb kirúgás nem lesz a Dunaferrnél

Nem lesz újabb elbocsátás a Dunaferrnél, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy több feladatkör ellátására külsős céggel köt szerződést a vasmű, és a kiszervezés körülbelül 250 embert érint – írja a szerdai Magyar Nemzet.

2014. március 26., szerda, 06:10

Ellenőrizték a magyar munkahelyeket, nem volt minden rendben

Nem egyszer találkoztak az ellenőrök azzal a hibával, mely szerint villamos berendezések közelébe nem oda tartozó tárgyat tároltak, így fennállt a gyulladásveszély, de előfordult olyan eset is, hogy a zárt villamos kezelőhelyet nyitva tartották. A Nemzeti Munkaügyi Hatóság Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának vizsgálati eredményeiről a Napi Gazdaság számolt be.

2014. március 24., hétfő, 08:11

Uniós munkások: bíróság elé viszi Nagy-Britanniát a magyar EU-biztos

Az Európai Bizottság az uniós bíróság elé idézi Nagy-Britanniát az EU-munkavállalók szociális juttatásainak szigorításai miatt – írta brüsszeli forrásaira hivatkozva a The Sunday Telegraph. A vasárnapi brit lap szerint a jogi eljárást Andor László foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős EU-biztos hivatala kezdeményezi.

2014. március 23., vasárnap, 15:25

Dupla annyit kap a HÖK-elnök Pécsen, mint az ELTE-n

Eltérő javadalmazásban részesülnek a hallgatói önkormányzatok vezetői a felsőoktatási intézményeknél, ahol ösztöndíj formájában kapnak juttatást munkájukért – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

2014. március 20., csütörtök, 06:12

NGM-államtitkár: "lányok nélkül nem megy" a 19 ezer új kutató előteremtése

Az évtized végére 56 ezerre kellene emelni a kutatók számát Magyarországon a mostani 37 ezer kutatóról, ez lányok nélkül nem megy majd – fogalmazott Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Lányok napja elnevezésű pályaorientációs program keddi nyitórendezvényén.

2014. március 18., kedd, 16:11

Ötszáz embert keres a Mercedes a kecskeméti gyárba

Májusban indul a harmadik műszak a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában, ezért további 500 dolgozót vesznek fel – jelentette be Frank Klein, a gyár igazgatója kedden.

2014. március 18., kedd, 15:08

Sztrájkkal fenyegetőznek a hollandiai takarítók

Körülbelül ezer takarító tüntetett jobb fizetésért csütörtökön Amszterdamban, a Dam téren. Az őket képviselő szervezetek hónapok óta próbálnak dűlőre jutni a munkaadókkal, de egyelőre nem tudtak béremelést kiharcolni.

2014. március 14., péntek, 10:12

Pereket zúdítottak a dolgozók a McDonald'sra Amerikában

Több pert is indítottak ezen a héten a McDonald's gyorsétteremlánc ellen az alkalmazottak. A dolgozók szerint a cég különböző indokokra hivatkozva gyakorlatilag ellopta a fizetésüket. New York, Kalifornia és Michigan államokban indítottak összesen hét pert ezen a héten a McDonald's ellen.

2014. március 13., csütörtök, 19:48

Külföldi munkát ígérő csalókat kaptak el Budapesten

Ausztriai munka ígéretével összesen 2,5 millió forintot csalt ki csongrádi és környékbeli álláskeresőktől két férfi, akiket őrizetbe vett a rendőrség.

2014. március 12., szerda, 10:21

Egyre több a fiatal munkanélküli Magyarországon

A kormányzati programok ellenére, a mai támogatási- és ösztönző rendszer nem segíti kellő hatékonysággal a pályakezdő fiatalok magyarországi elhelyezkedését - állapította meg Székely László ombudsman.

2014. március 11., kedd, 13:08

Tíz román, bolgár közül csak egy kap német segélyt

Három év alatt megduplázódott a Németországban élő románok és bolgárok száma, tavaly pedig több mint 50 százalékkal emelkedett körükben a szociális segélyre szorulók száma, ami tovább erősíti a szociális turizmustól tartók aggodalmait. Szakértők szerint azonban a német szociális ellátórendszer jóval többet profitál a két ország munkavállalóiból, mint amennyit költ rájuk.

2014. március 07., péntek, 19:30

Tüntetnének a BKV-sok, 900 fős elbocsátástól félnek

Demonstrációra készül a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ), mert szerintük a BKV nem biztosítja a megfelelő feltételeket az első ajtós rendszer és a fedélzeti jegyárusítás kiterjesztésekor, és újabb nagyarányú leépítésre készülnek a társaságnál.

2014. március 06., csütörtök, 15:32

Tüntetnek március 29-én a volt malévos dolgozók

Demonstrációt hirdettek a Malév egykori dolgozói március 29-re, a Malév 68. születésnapjára – közölte a Malév Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete szerdán.

2014. március 05., szerda, 12:37

400 dolgozót küldött kényszerszabadságra a verespataki aranybánya beruházója

Márciustól csaknem négyszáz alkalmazottat küldött kényszerszabadságra a verespataki aranybányát megnyitni tervező Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) kanadai-román vegyes vállalat, mert a bányaprojekt megnyitásának halasztása miatt visszaesett a cég tevékenysége.

2014. március 04., kedd, 13:10

Sörbiciklik járják majd a tatai utcákat

A tatai Esőemberekért Egyesület és a hozzá tartozó nonprofit társaság csaknem 120 millió forint támogatást kapott autista valamint megváltozott munkaképességű emberek foglakoztatásához.

2014. február 28., péntek, 07:29

Komlón újraindítják a vájárképzést

A komlói szakiskola újraindítaná az évek óta szünetelő vájárképzést – írta csütörtöki számában a Népszabadság az intézmény igazgatójára hivatkozva.

2014. február 27., csütörtök, 07:25

Kemény szigor: bukja a pénzt, aki nem megy el időben a KRESZ-vizsgára

Újra szigorítottak a jogosítványszerzés szabályain, nem elég vizsgára jelentkezni, el is kell menni.

2014. február 26., szerda, 09:28

Orbán: meg kell becsülni a közmunkát

A közmunka kapu, amelyen keresztül be lehet lépni a segély világából a munka világába, ezért azt meg kell becsülni – mondta Orbán Viktor hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.

2014. február 24., hétfő, 11:39

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X