A német Bosch csoport pneumatikai üzletága, a Bosch-Rexroth az Egri Ipari Parkban építi fel globális pneumatikusalkatrész-elosztó központját; az erről szóló letelepedési szerződést szerdán írta alá Nagy Imre, a város polgármestere és Gredinger Lajos, a Bosch-Rexroth Kft. ügyvezetője.

A szerződés aláírása alkalmából Konrad Kaschek, a gyár kinevezett igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: az első lépcsőben 2,5 milliárd forint értékű beruházás keretében egy úgynevezett kompetencia központot alakítanak ki, ahol a pneumatikus egységek fejlesztése folyik majd. A gyártás mellett Egerben kap helyet az üzletág értékesítési központja is, és ugyancsak Egerből szállítják majd a pneumatikus részegységeket a világ valamennyi Bosch üzemébe - mondta a gyárigazgató.
A Bosch Konszern jelentős - összesen közel 55 milliárd forint értékű - fejlesztéseket hajtott, illetve hajt végre az Észak-magyarországi Régióban. Miskolcon 28 milliárd forintos beruházás keretében kéziszerszám és barkácsgép gyárat épít, illetve a borsodi megyeszékhelyen alakítja ki európai kutató, fejlesztő, értékesítő és beszerző központját. Ezzel egy időben 12 milliárd forintos beruházást hajt végre az 1998 óta Hatvanban működő, gépjármű elektronikai alkatrészeket gyártó üzemében; ezzel összesen 24 milliárd forintra nő a Bosch hatvani befektetésének értéke. (MTI)