szerző:
MTI

A kormányt is önkritikára késztette egy 19 éves diáklány memoárja és egy egyetemista prostituáltakkal készült interjúkötet miatt kirobbant botrány Franciaországban.

Egy spanyol-olasz szakos diáklány az egyetem mellett munkát is vállalt, de a telefonos ügyfélszolgálatnál keresett pénz nem volt elég az albérletre meg a könyvekre, a tananyagban pedig lemaradt. A szülők fizetése alig több a minimálbérnél, és mivel van munkájuk, a fiatal egyetemista nem jogosult szociális támogatásra. Így lett a lányból 18 éves korában prostituált.

A Mes chéres études (kb. Az én drága tanulmányaim) című önéletrajzi kötetéből kiderül, hogy ügyfelei jellemzően házas, gazdag férfiak, akik az interneten keresnek maguknak egyetemista alkalmi partnert és átlagosan 400 eurót (103 ezer forintot) fizetnek egy pásztoróráért.

A fiatal lány most napvilágot látott története csak egy a 40 ezer közül - állítja a SUD Etudiant diákszervezet. A rendőrség ezt vitatja, saját becslésük szerint 20 ezer egyetemista prostituált dolgozik az országban. "A legtöbben egy-két vendéget fogadnak havonta" - mondta Eva Clouet, a másik botránykönyv szerzője, aki egyetemi hallgató szexmunkásokkal készített interjúkat és ügyfeleket is sikerült megszólaltatnia.

A diákokat nem futtatók, hanem az oktatási rendszer kényszeríti prostitúcióra. Ha lenne elég kollégium meg szociális támogatás, és a tanulmányi követelmények engednék, hogy legális részmunkaidős állást vállaljanak a hallgatók, akkor megszűnne a kényszer - mondta Clouet a német Der Spiegel beszámolója szerint.

MTI Karrier

Fellendült a kereslet a magándetektívek iránt

A román magándetektívek munkáját leginkább üzleti tárgyalások előkészítésére veszik igénybe a kliensek - egyebek között ez is kiderült a Romániai Detektívek Országos Egyesületének első találkozóján.

MTI Karrier

Hátfájását orvosolta a marihuánával, kirúgták

Kaliforniában az alkalmazottakat ki lehet rúgni patikában kiváltott marihuána gyógyászati célú használata miatt a kaliforniai legfelsőbb bíróság határozata szerint, de ez ellentmond az állam törvényének.