szerző:
MTI

Külföldiek és hontalan személyek a jövőben nem tölthetnek be olyan állást Ukrajnában, amely államtitokhoz való hozzáférést tesz lehetővé vagy ukrán állampolgársághoz kötődik.

Az ukrán kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy megszigorítja a külföldiek és hontalan személyek ukrajnai munkavállalásának feltételeit. A határozat értelmében a külföldi állampolgárokat vagy hontalan személyeket alkalmazni kívánó munkaadóknak pecséttel és aláírással ellátott okmánnyal kell igazolniuk a helyileg illetékes állami foglalkoztatási szolgálatnál, hogy a betöltendő tisztségnek vagy munkahelynek nem feltétele az ukrán állampolgárság és államtitokhoz való hozzáférés biztosítása - közölte az UNIAN hírügynökség.

A jelentés szerint azoknak a vállalatoknak, amelyeknél titkos részleg működik, az utóbbi vezetője által aláírt igazolást kell kiállítaniuk a foglalkoztatási hivatalnak arról, hogy a külföldi által betöltendő állás nem jár államtitokhoz történő hozzáféréssel.

A külföldiek és hontalan személyek alkalmazásának szigorítását hivatalos vélemény szerint az indokolta, hogy Ukrajnában elterjedt gyakorlat külföldiek foglalkoztatása a privatizált vállalatok államtitkok megismerését lehetővé tévő vezetői pozícióiban.


MTI Karrier

De mi lesz az orosszal?

Levélben kérte Ivan Vakarcsuk ukrán oktatási miniszter a felsőoktatási intézmények rektorainak a közreműködését annak a tervének a megvalósításában, amely az oktatás ukrán nyelvre történő átállítását tűzte ki célul 2012-ig az ország valamennyi felsőoktatási intézményében.

hvg.hu Tech

Színre lépett a Yahoo új vezérigazgatója

Carol Bartz húsz percet szánt a sajtó képviselőire, s igyekezett letenni a névjegyét, mint a keresőcég határozott, magabiztos új vezetője, aki nem fél a kihívásoktól.

MTI Karrier

Több mint kétezer fős leépítésre készül a Barclays

A második legnagyobb brit bank, a Barclays 2100 fő elbocsátására készül, a személyzeti részleghez közel álló forrás szerint a leépítésre a bankóriás befektetési banki részlegeinél kerülne sor. A bank hivatalosan csak annyit közölt, hogy létszámcsökkentési tárgyalások kezdődtek.

hvg.hu Karrier

A világ legcsábítóbb állása

Egy Ausztráliához tartozó kis szigeten kínálják a világ legvonzóbb állását. Fél év eszményi körülmények között: kék víz, fehér homok, séta, fényképezés, napozás, ráadásul mindezért még busás fizetés is jár. Ki ne csábulna el?