Önismerettel, önbizalommal és tudatosan építjük karrierünket, s ebbe az is beletartozik, hogy s mint jelenítjük meg benne magunkat.

Elvi kérdés, hogy szakmai pályafutásunk során mások gondolatmenetét követve szerepeket játszunk és jelmezeket hordunk, avagy saját célok és döntések mentén, magunkat megjelenítve, másokkal konstruktívan együttműködve érdemi munkát végzünk. Ápoltságunk, öltözködésünk, stílusunk belőlünk fakad, irányításunk alatt áll, de megértjük, méltányoljuk, elfogadjuk és betartjuk munkáltatónk útmutatását. Nem tesszük ezt elvtelenül, kényszerből, hanem saját elhatározásból, melyet akkor hoz(t)unk, amikor belép(t)ünk. Rövidtávon talán működik, hogy gyökeresen mást használjunk, viseljünk, jelenítsünk meg, mint ami számunkra elfogadható, képviselhető, de hosszabb távon egészen biztosan kényelmetlenséget, frusztrációt okoz.

A témáról bővebben a HR Blogon olvashat.
Karrier

„A jó vezetőnek folyamatosan tanulnia, fejlődnie kell”

Milyen hatása van a szervezeti kultúrának életünkre, miért kell folyamatosan képeznünk magunkat, és miért kell válság idején is megtartanunk a kulcsembereinket? Lipi Gábor, a Szinergia kft. vezető tanácsadó-partnere mindezek mellett a karrierfejlesztésről is beszélt.

Karrier

Mi jön a gyerek után?

Felmérések szerint minden második nő állás nélkül marad, ha szülni megy. Gyakran találkoznak azzal a problémával, hogy gyermekük világrajötte után nem sikerül visszailleszkedniük a munka világába. Gyakorló édesanyákat kérdeztünk.