szerző:
MTI

Megalakult a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesület, melynek célja, hogy felhívja a munkáltatók figyelmét a hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának fontosságára - közölte az egyesület kedden.

Az esélyegyenlőségi fórumot a Salva Vita Alapítvány kezdeményezésére és részvételével tíz magyar és multinacionális társaság - a Budapest Bank, a Chinoin, a dm, a Magyar Posta, a Magyar Telekom, a Manpower, a MARS, a MOL és a Tesco - alapította. Az egyesület - az alapító okiratban foglaltak szerint - küzd mindennemű közvetlen és közvetett hátrányos megkülönböztetés, továbbá a zaklatás, a jogellenes elkülönítés és a megtorlás alkalmazása ellen - hangsúlyozzák a közleményben. A tervek szerint az egyesület jogsegély szolgálatot is működtet majd, illetve kedvezményes szolgáltatásokat nyújt tagjai számára, rendezvényeiken pedig megismertetik a legjobb magyarországi és nemzetközi antidiszkriminációs gyakorlatokat.
     

 

 

MTI Karrier

Észak-Alföld: 2,5 milliárd megváltozott munkaképességűek képzésére

Két év alatt mintegy 700 megváltozott munkaképességű dolgozót tudott visszavezetni a munkaerőpiacra az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ, amelynek szakképzései között kiemelt területet jelent az informatika - mondta a szervezet öt éves rehabilitációs programjának projektmenedzsere csütörtökön.