Rekordszinten az uniós munkanélküliség: Magyarországon kedvezőbb a trend?

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Európai Unió; EU; Brüsszel; munkanélküliségi ráta; trend; uniós; munkanélküli; fiatal munkanélküliek;

Aggódik az Európai Unió, mivel a nemzetközi gazdasági válság idején mért rekordértékre tért vissza a munkanélküliség átlagos szintje a térségben - derült ki az Európai Bizottság novemberi munkaerő-piaci beszámolójából. A jelentés külön kiemelte hazánkat, ahol ez a mutató egész évben csökkent.

A brüsszeli közlés szerint aggodalomra ad okot, hogy a szeptemberi 0,1 százalékponttal az unióban ismét a válság alatti csúcsszintre, 9,7 százalékra emelkedett az átlagos munkanélküliségi ráta. Március óta már 0,3 százalékpontos az emelkedés - derül ki a jelentésből, amelynek megállapításai alátámasztják az aznap kiadott általános gazdasági prognózis azon értékelését, hogy év eleje óta kedvezőtlenebbé váltak a kilátások az öreg kontinens gazdaságában.

Az euróövezet 17 tagállamában az teljes EU átlagánál is magasabb, 10,2 százalékos a munkanélküliség. Szeptemberben 23,3 millió munkanélkülit tartottak számon a közel 500 millió lakosú unióban, számuk február óta közel 600 ezerrel nőtt.

Fotó:

Magyarország uniós megítéléséről és a hazai munkanélküliség aktuális helyzetéről részletek a Jobline Magazinban.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X