Elég néhány karriertanácsot megfogadni ahhoz, hogy elkerülje az elutasítást az álláskereső. A tét ráadásul egyre nagyobb, hiszen a gazdasági helyzet hatására mind többen pályáznak egy-egy meghirdetett pozícióra.

A leghatásosabb állásinterjúk azok, ahol nem csak a tipikus kérdések és válaszok hangzanak el. Amennyiben sikerül az álláskeresőnek a beszélgetés első felében kizökkentenie az interjúztatót, egy kellemes beszélgetés közben észrevétlenül bemutathatja előnyös tulajdonságait. A kérdésekre adjon frappáns, rövid válaszokat. Ne keverje össze a magabiztos viselkedést az arroganciával! Az interjúztató ugyanis már egy-két perces beszélgetés alapján véleményt formál.

A további hasznos tanácsokat elolvashatja a jobline.hu-n, a Jobline Magazinban.

 

hvg.hu Karrier

7 dolog, amivel befolyásolhatjuk a fizetésünket 2012-ben

Óriási tétje van, miként reagál a munkavállaló, amikor egymásnak feszülnek az álláspontok a bértárgyaláson. Mit lehet tenni azért, hogy jó alkut kössünk az állásinterjún, miközben a gazdasági helyzet miatt egyre szűkül a mozgástér?

Karrier

Bombabiztos felkészülési tippek állásinterjú előtt

Bizonyos kérdésekkel könnyen kiderítheti az álláskereső, milyen típusú interjúra számíthat, kivel beszélget majd, milyen előnyei, hátrányai lehetnek a meghirdetett pozíciónak, leendő munkahelynek. Ezután a pályázó gyorsan, alaposan felkészülhet a trükkös interjúkérdésekre.

Karrier

Derítse ki, mennyire karrierképes!

„Megrekedtem. Nem elégít ki a munkám. Hónapok óta vagyok munka nélkül.” Valamit mindenképp tennie kell az álláskeresőnek, ha ilyen vagy ehhez hasonló gondolatok cikáznak a fejében. Tanácsok, hogyan derítse ki, mennyire „karrierképes”.

hvg.hu Karrier

Beugratós kérdések a viselkedés alapú állásinterjún

„Meséljen arról az időszakról, amikor…” - ha így kezdődik a HR-es kérdése, biztosan egy viselkedés alapú interjú kellős közepén találja magát az álláskereső. Miként készüljön fel, majd válaszoljon sikeresen a pályázó a sokszor nyakatekert kérdésekre? Tanácsok.

Karrier

Álláskeresés: milyen munkára vagyok alkalmas?

Nem csak időszakos fellángolás, hanem állandó cél az ideális állás megtalálása. Mivel életünk különböző szakaszaiban változnak a prioritások, a munkánknak is ehhez kell igazodnia. A sikerhez persze elengedhetetlen személyiségünk feltérképezése. Ezáltal megtudhatjuk, milyen pozíciót pályázzunk meg bátran, és mi az, ami csak csalódáshoz, visszautasításhoz vezet. Tippek.