Bármilyen meglepő, hallgatni tudni kell, még az állásinterjún is. Mi múlhat rajta? Akár egy ígéretes álláslehetőség is, ha rosszkor szólunk, közbevágunk, kapkodunk. Tanácsok.

A beosztottaiktól elvárt öt legfontosabb tulajdonság egyikeként tartják számon üzletemberek, döntéshozók a hallgatást, a másikra való aktív odafigyelést. Mindez természetes, hiszen az üzleti életben milliók múlhatnak azon, ki mit ért meg vagy ért félre. Ráadásul felfelé lépkedve a karrierlétrán egyre fontosabb a hallgatás képessége, éppen ezért folyamatosan fejlesztésre szorul.

Hogyan viselkedjen az álláskereső interjúhelyzetben? Elolvashatja a jobline.hu-n.

hvg.hu Karrier

Trükkös állásinterjú kérdés: „Mihez kezdene, ha felvennénk?”

Nincs az a munkáltató, aki ne szeretné jó előre tudni: hogyan végezné feladatait az álláskereső az első harminc napban új munkahelyén. A kérdés elsőre elég rázósnak tűnhet, a válasz azonban - a meghirdetett pozíció szintjétől függetlenül - nem is annyira nehéz, ha bizonyos szabályokat észben tart a pályázó. Tanácsok.

hvg.hu Karrier

Adjon frappáns választ a kínos állásinterjú-kérdésekre

„Mik a gyengeségei? Miért hagyta ott az előző állását? Mennyi pénzt szeretne keresni? Miért pont Önt válasszuk?” Számtalan kérdés záporozhat a pályázókra az állásinterjún, azonban mindegyik munkáltató ugyanarra kíváncsi: mennyire illeszkednek a jelölt képességei, gyakorlati tapasztalatai a meghirdetett álláshoz, lelkesedik-e a pozíció iránt, illetve hogyan tud majd beilleszkedni az adott szervezetbe. Gyakori interjúkérdések és hasznos tanácsok.

Karrier

Provokatív kérdések az állásinterjún

Állásinterjún arra kíváncsiak a munkáltatók a leginkább, amiről egyáltalán nem árulkodik a pályázó önéletrajza. De mennyire ásnak mélyre a HR-esek? Milyen izzasztó kérdésekre számíthatnak a pályázók?

hvg.hu Karrier

Beugratós kérdések a viselkedés alapú állásinterjún

„Meséljen arról az időszakról, amikor…” - ha így kezdődik a HR-es kérdése, biztosan egy viselkedés alapú interjú kellős közepén találja magát az álláskereső. Miként készüljön fel, majd válaszoljon sikeresen a pályázó a sokszor nyakatekert kérdésekre? Tanácsok.

Karrier

Állásinterjú: amire mindenképp kíváncsi a HR-es

Számtalan kompetencia meglétét vizsgálják meg a kiválasztással foglalkozó szakemberek, amikor egy-egy új szakember felvételéről döntenek. Mire érdemes álláskeresőként mindenképp odafigyelni, ha interjúszituációba kerülünk?

Karrier

Hidegvér és pókerarc az állásinterjún

Nem árt védekeznie az álláskeresőnek, ha az interjún koncentrációképességét, illetve stressztűrését kezdi tesztelni a HR-es. Nem kell mindig mindenre azonnal válaszolni, a hidegvér, a megfontoltság és a pókerarc elengedhetetlen a sikerhez.