Csatlakozott az UNESCO felsőoktatási szervezetéhez a BGF

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: felsőoktatás; UNESCO; tagság; Budapesti Gazdasági Főiskola; BGF;

Tagjává választotta a Budapesti Gazdasági Főiskolát (BGF) az UNESCO felsőoktatási szervezete, a Nemzetközi Egyetemi Szövetség.

Az intézmény tájékoztatása szerint kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerének további szélesítésével a BGF célja az oktatási-tudományos együttműködés és a közös kutatások bővítése, illetve a hallgatók külföldi tapasztalatszerzésének ösztönzése.

Az ENSZ-hez tartozó felsőoktatási szervezet 120 országból összesen 652 tagot számlál, célja a világ felsőoktatási közösségének megteremtése, valamint az oktatási-tudományos együttműködés kereteinek biztosítása.

A BGF 42 ország 194 felsőoktatási intézményével tart fenn aktív kapcsolatot - olvasható a főiskola közleményében. A nemzetközi együttműködéseknek köszönhetően a BGF hallgatói számos nemzetközi kutatásban, képzésben vehetnek részt, valamint egyes szakok végzősei kettős diplomát vehetnek át.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X