97 évesen szerezte meg negyedik diplomáját egy ausztrál férfi

2012. május 10., csütörtök, 16:36
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Egy 97 éves ausztrál fogorvos megszerezte hosszú életének negyedik egyetemi diplomáját - ezúttal általános orvostudományból - és ezzel kétségkívül ő a legidősebb frissdiplomás a világon - jelentette be a fakultás.

Az 1915. március 7-én született Allan Stewart már 2006-ban is bekerült a Guinness-rekorderek közé, amikor 91 éves korában letette jogtudományi záróvizsgáját. "Gondoltam, hogy most már elteszem a végzős süvegemet és tógámat. Tényleg ezt mondtam a legutóbbi diplomám után, de végül eluntam magam" - magyarázta a diplomaosztó ünnepély előtt Sydney-ben.

Stewart már 1930 óta koptatja az egyetemek padjait. Elsőként fogorvosnak tanult, és ezt a szakmát gyakorolta, míg vissza nem vonult. Közben szájsebészeti doktori fokozatot szerzett. Attól tartván, hogy már nem lesz elég ideje a hatéves képzésre, a kilencvenes éveiben járó Stewart végül négy és fél év alatt végzett.

"Végül is nem kellett sürgetnem magam" - jegyezte meg némi iróniával.


97 évesen szerezte meg negyedik diplomáját egy ausztrál férfi
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X