Ausztriában dolgozna? Érkezett egy jó hír

2014. január 15., szerda, 08:30 • Utolsó frissítés: 2014. január 15., szerda, 09:05
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Akár újabb lehetőségeket is kaphatnak a vendéglátós végzettségű magyar munkavállalók Ausztriában, a Világgazdaság szerint ugyanis az osztrák vendéglátó szektorban nehéz dolgozókat találni.

Az osztrák vendéglátásban súlyos gondokat okoz, hogy bár lenne elegendő munkahely, nehéz munkavállalót találni – hangzott el a VG szerint az ORF osztrák televízióban.

Mario Pulker, az Alsó-ausztriai Gazdasági Kamara vendéglátási szakosztályának illetékese szerint az is gondot okoz, hogy az ágazatról kedvezőtlen kép alakult ki. Szerinte sokat jelent az a tény, ha egy főiskola szállodaszakán hatszáz végzős hallgató kilencven százaléka szakmát vált.

Az a kép terjedt el ugyanis az osztrák vendéglátásról, hogy ott a hét végén is dolgozni kell, bár ez sok más ágazatban is így van. Pedig egy osztrák vendéglátásban dolgozó szakács havonta átlagosan nettó 1500-2000 eurót is megkeres –tette hozzá a kamarai elöljáró.


Ausztriában dolgozna? Érkezett egy jó hír
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X