szerző:
MTI

Májusban indul a harmadik műszak a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában, ezért további 500 dolgozót vesznek fel – jelentette be Frank Klein, a gyár igazgatója kedden.

A termékek iránti nagy keresletnek köszönhetően a gyár májustól a nap 24 órájában fog autót gyártani, ezért a magyar munkavállalók létszámát 3500-ra növeljük – mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki távozik a gyár éléről, és a rendezvényen búcsúzott el a sajtótól.

Azt mondta, büszke arra, hogy a Mercedes-Benz kecskeméti gyára hozzá tudott járulnia a magyar gazdaság növekedéséhez. Frank Klein visszatér Németországba, és az egész világra kiterjedő transzporter-gyártás vezetői feladatkörét veszi át a Daimler konszernnél. A kecskeméti gyár irányítását Thomas Geier veszi át május 1-jével.

Frank Klein azt mondta, hogy a kecskeméti gyár a rastatti üzemmel közösen gyártja a Mercedes-Benz új kompaktautó-generációjának modelljeit. A közös gyártás lehetőséget ad a két üzem gyártókapacitásának rugalmas és optimális kihasználására.

Az igazgató szerint a nagy kereslet miatt az elmúlt évben mindkét gyár több szombati napon is termelt. Ez a rugalmas, szorosan a piaci igényekhez igazodó üzemeltetés – függetlenül a kecskeméti harmadik műszak bevezetésétől – az idén is folytatódik – fogalmazott Frank Klein.

Frank Klein szerint 2013-ban Kecskeméten több mint 109 ezer jármű készült el. A konszern adatai szerint az új Mercedes-Benz kompaktautó-generáció továbbra is keresett: februárban a Mercedes-Benz 28 211 járművet adott el az A-, B- és CLA-osztályokból, ami 27 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakának darabszáma.

Az év eleje óta 29,7 százalékkal több, összesen 55 409 ügyfél választott Mercedes-Benz kompaktautót. További növekedés várható a negyedik kompaktmodell piaci bevezetésének köszönhetően: a GLA március 15-től érhető el a piacokon.

Tavaly rekorderedményeket könyvelhetett el a Mercedes-Benz a kompaktautók eladásában, mert 2012-höz képest 64 százalékkal többen, összesen 371 399 vevő választotta a kompaktmodellek egyikét, s jól fogadták az A- és B-osztályok mellett a négyajtós CLA kupét is.