Megelégszik a tűrhető állással, vagy jobb lehetőséget szeretne?
BrandChannel

Megelégszik a tűrhető állással, vagy jobb lehetőséget szeretne?

Ma már nem számít kirívó esetnek, ha valaki egy-két éven belül munkahelyváltásra szánja rá magát. Gondolta volna, hogy az X generációs (1965 és 1975 között született) szakemberek 64%-a fontolgatja, hogy új kihívást keres magának? Mit tehet azért, hogy a gyakori újratervezés helyett olyan munkahelyet találjon, ahol biztosítják az elvárásainak megfelelő körülményeket?

MTI Karrier

Keveset keresnek a kelet-európaiak Németországban

Németországban az Európai Unióhoz 2004 óta csatlakozott közép- és kelet-európai államokból érkező munkavállalók többsége a legalacsonyabb fizetésű rétegbe kerül egy szerdán ismertetett felmérés szerint.

hvg.hu Karrier

Íme a telefonos állásinterjúk buktatói

A legtöbb álláskereső számára még mindig szokatlan, ha az állásinterjú első körét Skype-on vagy telefonon kell lebonyolítani, ezért érdemes ezekre is alaposan felkészülni - írja a Business Insider.

MTI/Magyar Nemzet Oktatás

MN: egyre több gyerekkel nem boldogulnak az iskolákban

Az elmúlt húsz évben megnőtt az iskolákban a problémás gyerekek száma. Az általános iskolások jelentős hányada tanulási nehézséggel, figyelem- és magatartászavarral küzd itthon – írja a Magyar Nemzet.

hvg.hu Karrier

Meglepő: magyarok százezreinek lehet ilyen önéletrajza

Több mint 770 ezer magyar Europass önéletrajzot töltöttek ki 2013-ban – csaknem kétszer annyit, mint az előző évben. Legszívesebben az idegen nyelvet beszélő pályakezdők használják, akik már felismerték, hogy az Europass sablon használata nem feltétlenül jelent sablonos pályázatot.

MTI Világ

Busás fizetésemelést kapnak a német képviselők

Németországban csaknem ezer euróval emelik a törvényhozás alsóháza, a Bundestag tagjainak fizetését, a parlamenti képviselők így pontosan annyit keresnek majd, mind a szövetségi bíróságok bírái.

hvg.hu Karrier

Elege van a munkahelyéből?

Még a legizgalmasabb munka is unalmassá válhat egy idő után, amit először fel sem fogunk. Izgatottan és lelkesen kezdünk az új munkahelyünkön, új dolgokat tanulunk, új emberekkel találkozunk, fejlesztjük a képességeinket.

MTI Karrier

Andor a britek előtt védte meg a kelet-európaiakat

A más uniós országokba áttelepülő EU-munkavállalók "óriási többsége" dolgozik, és nem csupán a szociális juttatásokért költözik külföldre - mondta a Bristoli Egyetemen tartott hétfői előadásában Andor László.

MTI Karrier

A BGF-esek harmada külföldön dolgozna

A Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) végző fiatal diplomás munkavállalók csaknem felének már tanulmányai befejezése előtt van főállású munkaviszonya, 14 százalékuk dolgozott már külföldön, harmaduk pedig jelenleg is tervezi, hogy a következő öt év során Magyarországon kívül vállal munkát.

MTI Itthon

Jövőre lemérik az általános iskolások nyelvtudását

A következő tanévben az iskolák hatodik és nyolcadik évfolyamán az eddigi mérések mellett a diákok idegen nyelvi tudását is górcső alá vennék. Ezt is tartalmazza a következő tanév rendjéről szóló rendelettervezet, amelyet a kormany.hu oldalon tettek közzé.

hvg.hu Karrier

Még két dolog, amit törölni kell az önéletrajzból

Nemrég írtunk arról, mik azok a dolgok, amiket felesleges beleírni a CV-be. A cikket rengetegen elolvasták, többen hozzá is szóltak, ezért folytatjuk a felsorolást, mi az, amit érdemes kihagyni az önéletrajzból.

MTI / hvg.hu Itthon

Mától lehet feltöteni a tanári portfóliókat

Megnyílt az az online felület, amelyre a szakvizsgázott, hivatásukat legalább 14 éve gyakorló pedagógusok feltölthetik portfóliójukat. Ezek a tanárok egyszerűsített minősítési eljárással pedagógus II. fokozatba kerülhetnek 2015. január elsejétől - jelentette be a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

1 2 3 4 5 6 7
818

A címlapról ajánljuk