Íme, ennyi a magyarok bérigénye

Íme, ennyi a magyarok bérigénye

Az elmúlt két évben alig növekedett, több területen pedig stagnált vagy csökkent a diplomás magyarok fizetési igénye – derült ki a HVG Állásbörze felméréséből. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők által elvárt bér 2013-ban alig 2 százalékos növekedést mutat az egy évvel korábbihoz képest. Az egyes területeket tekintve továbbra is az informatikusok fizetési igénye a legmagasabb. Noha sokaknak van konkrét elképzelése az elvárt munkabérről, a HVG Állásbörze tapasztalatai szerint sok fiatal, jellemzően pályakezdő álláskereső nem tudja felmérni, hogy elvárásai mennyiben csengenek egybe a munkaerő-piaci kereslettel.

2014. február 19., szerda, 10:40

Külföldi munka: megszólalt a német államfő is

Hasznos a bevándorlás Németországnak, a bevándorlók elleni hangulatkeltés pedig veszélyes - mondta a német államfő egy pénteki lapinterjúban.

2014. január 24., péntek, 15:41

Tarlósék prémiumplafont vezetnek be Vitézynek is

Jelentősen csökkentené a fővárosi gazdasági társaságok vezetőinek prémiumát a Fővárosi Közgyűlés.

2014. január 24., péntek, 15:29

Hat tipp: így indul a napja a sikeres embereknek

Mit csinálnak reggeli előtt a legsikeresebb emberek? Laura Vanderkam megírta, a Business Insider ebből szemezgetett.

2014. január 24., péntek, 11:31

Megvannak a keresztféléves képzések ponthatárai

Nyilvánosságra hozták csütörtök délután a februárban induló felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárait a www.felvi.hu-n.

2014. január 23., csütörtök, 17:12

Bedühődött és egy éven át zaklatta kolleganőjét egy visszautasított férfi

Vádemelési javaslattal él a rendőrség a munkatársnőjét egy éven át zaklató bajai férfi ellen.

2014. január 23., csütörtök, 16:17

Új állami munkát kapott az MFB vezérhelyettese

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Igazgatósága január 17-én egyhangú szavazással megválasztotta a társaság elnökének Nagy Csabát, az MFB Zrt. vezérigazgatóját, vezérigazgatójának pedig Urbán Zoltánt - közölte a Garantiqa és az MFB.

2014. január 23., csütörtök, 07:16

Ma derülnek ki a februári képzések ponthatárai

Ma hirdetik ki a februárban induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait, amelyek elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. az MTI-vel.

2014. január 23., csütörtök, 06:20

Négy ok, amiért tényleg át kell írnia az önéletrajzát

A Business Insider megírta, miért érdemes folyton frissítenie az önéletrajzát, még akkor is, hogyha éppen nem keres munkát.

2014. január 23., csütörtök, 00:30

Íme a legkeresettebb szakmák

Értékesítőként, szerelőként és pénzügyi tanácsadóként a legkönnyebb elhelyezkedni Magyarországon, de keresettek a szakácsok is – derül ki a Jófogás.hu statisztikáiból. A portálon főleg „kékgalléros”, középfokú végzettséget igénylő munkákat keresnek és kínálnak. Ami a régiókat illeti: Budapesten a legkönnyebb állást keresni, Csongrádban a legnehezebb.

2014. január 22., szerda, 22:40

Nem mindennapi lehetőség: a Prezi ingyen tanítja a fiatal lányokat

"Programozni, kódolni, ugyanis egyszerűen fogalmazva: fun" - avagy gimnazista lányokat tanítanak programozni a Perzi fejlesztői. Szerintük az alapokat bárki meg tudja tanulni, akinek van kitartása.

2014. január 22., szerda, 20:15

Egészségügyi vonalon indít új szakot a BKF

Egészségügyi szervező alapképzést indít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola a Semmelweis Egyetemmel közösen.

2014. január 22., szerda, 07:39

Egyre népszerűtlenebb az állami képzés a felsőoktatásban

Tavaly még a diákok 87, idén csak 79 százaléka mondta azt, hogy állami ösztöndíjas képzésre szeretne jelentkezni. A felvételi előtt álló diákok 32 százaléka még nem döntött arról, melyik felsőoktatási képzésre adja be majd a jelentkezését – derült ki egy felmérésből.

2014. január 22., szerda, 06:26

Elvárás lett a stressztűrés – terror van a munkahelyeken?

Az állásajánlatokat böngészve észrevehetjük, hogy mind több ajánlatban tüntetik fel a leendő munkatársakkal szemben támasztott követelményként a nagyfokú stressztűrő képességet – írja a szoljon.hu.

2014. január 21., kedd, 22:44

Megbénulhat az európai légi közlekedés január végén

Több mint tízezer légiforgalmi irányító sztrájkolhat január végén Európában, miután két szakszervezet január 29-re és 30-ra is bejelentett egy-egy demonstrációt – derül ki a bejelentő szervezetek honlapján szereplő információkból.

2014. január 21., kedd, 18:23

Laposabb lesz a TV2, távozik a kereskedelmi igazgató

Szétválik a TV2-csoport kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatósága és közös megegyezéssel távozik posztjáról Laczkó Endre kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgató - közölte a TV2. Az átalakulással Csikesz Erika értékesítési igazgatóként, Koltai Péter pedig üzletfejlesztési igazgatóként folytatja tovább a munkát.

2014. január 21., kedd, 16:46

Így tesz minket teljesen tönkre az éjszakai munkavégzés

Akár hosszú távú károsodást is okozhat az éjszakai munkavégzést – figyelmeztet a BBC.

2014. január 21., kedd, 14:33

Nyelvtudásért Egyesület: jó, ha korán kezdődik a nyelvtanulás, de...

A Nyelvtudásért Egyesület szerint jó, ha korán kezdődik a nyelvtanulás, de fontos a folytathatóság is – közölte az egyesület a Nemzeti alaptantervről szóló kormányrendelet tervezett módosítását értékelve.

2014. január 21., kedd, 12:58

Így toboroz külföldre szakácsokat a magyar külügy

Szakácsokat keres a magyar külügyminisztérium a nagykövetségekre. Kifejezetten nekik szóló versenyt hirdetnek, ahol a győztesek jutalma egy nagykövetségi állás. A nyerő szakácsok házastársainak is adna munkát a külügy – fogalmaz a kurir.hu.

2014. január 21., kedd, 10:18

Céges telefonja van? Ezt jó, ha tudja!

A Kúria január elején kimondta, hogy jogellenes, ha a munkáltató a munkavállaló hozzájárulása nélkül gyűjt helymeghatározó adatokat annak telefonja segítségével.

2014. január 21., kedd, 10:12

KSH: 5,7 százalékkal nőttek a nettó bérek

A bruttó átlagkereset 4,1, a nettó 5,7 százalékkal volt magasabb tavaly novemberben, mint egy évvel azelőtt - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2014. január 21., kedd, 09:04

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X