Megelégszik a tűrhető állással, vagy jobb lehetőséget szeretne?
BrandChannel

Megelégszik a tűrhető állással, vagy jobb lehetőséget szeretne?

Ma már nem számít kirívó esetnek, ha valaki egy-két éven belül munkahelyváltásra szánja rá magát. Gondolta volna, hogy az X generációs (1965 és 1975 között született) szakemberek 64%-a fontolgatja, hogy új kihívást keres magának? Mit tehet azért, hogy a gyakori újratervezés helyett olyan munkahelyet találjon, ahol biztosítják az elvárásainak megfelelő körülményeket?

MTI Karrier

Azt ígérik, kifizetik a közmunkásokat

A Magyar Államkincstár közölte, hogy rendben megkapják bérüket a közfoglalkoztatottak, szerdán például a Népszava cikkében említett rakacai közmunkások pénze is az önkormányzatnál lesz.

hvg.hu Karrier

Kiderült, mi a pályakezdők legnagyobb gyengesége

A munkához való hozzáállás a legnagyobb gyengéje a mai fiataloknak a munkáltatók szerint. A pályakezdők kreatívak és gyorsan alkalmazkodnak, de felületesek a legnagyobb magánfőiskola, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola legfrissebb felmérése szerint. A fiatal pályakezdők már egészen eltérő stílusban kommunikálnak, mint idősebb kollégáik, ez pedig néha nehezíti az együttműködést. Ezért a BKF szerint a kereslet és kínálat elvárásainak összecsiszolására kell helyezni a hangsúlyt az oktatásban.

hvg.hu Karrier

Ez a szektor most sok álláskeresőt szippanthat fel

A növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak a világ autógyártói a következő időszakban: a cégek hatvan százaléka tervez bővítést egy éven belül – derül ki az EY legfrissebb globális iparági felméréséből.

hvg.hu Karrier

5 dolog, amit törölni kell az önéletrajzból

Az álláskeresés során az első dolog, aminek a lehető legjobbnak kell lennie, az a CV, hiszen ha az nem elég meggyőző, akkor interjúra sem fogják behívni – írja a Business Insider.

hvg.hu Karrier

Tévéreklámmal sürgetik a 10 dollár 10 centes minimálbért - videó

Új tévéreklámban sürgeti a kongresszust az USA-ban érvényes óránkénti minimálbér 10 dollár 10 centre, azaz nagyjából 2300 forintra való megemelésére a Barack Obama nevével fémjelzett Organizing for Action (OFA) szervezet. Az amerikai minimálbér jelenleg 7 dollár 25 cent óránként.

MTI Karrier

Magyar orvoshiányról, elvándorlásról ír a Die Welt

Katasztrófát okoz a fiatal, jól képzett munkaerő elvándorlása Kelet-Európában - írta a Die Welt című német konzervatív lap az uniós társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátása körüli vitával kapcsolatban készített összeállításában.

hvg.hu Gazdaság

Kegyvesztett fideszes dolgozik Matolcsynak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) készpénz-logisztikai igazgatóságát vezeti az a volt fideszes politikus, aki négy éve egy szakmai fórumon vágta el magát Orbán Viktor előtt – közölte a Figyelő Online.

MTI Karrier

Külföldi munka: a Spiegelben üzent a magyar EU-biztos

Gátlástalan hangulatkeltés folyik a bevándorlók ellen az uniós társállamokból érkező munkavállalókat megillető szociális juttatások körüli vitában, pedig Németország a munkaerő szabad áramlásának nagy haszonélvezői közé tartozik – mondta a Spiegel Online portálon csütörtökön megjelent interjúban az Európai Bizottság (EB) foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős tagja.

MTI Karrier

Két új szakot indít a győri egyetem

Új szakokat indít, igazságügyi és munkaügyi-társadalombiztosítási igazgatási szakemberek képzését kezdi meg szeptemberben a győri Széchenyi István Egyetem – közölte az intézmény kommunikációs titkára az MTI-vel.

MTI Itthon

Ez minden pedagógust érdekelni fog

A pedagógusoknak az adott év március 31-ig kell jelentkezniük az intézményvezetőnél a minősítő vizsgára, megjelölve az elérni kívánt fokozatot, a kérelmeket a kormányhivatal ellenőrzi és április 30-ig hagyja jóvá - a többi között ezt tartalmazza a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtását rögzítő kormányrendelet módosításának tervezete.

1 2 3 4 5 6 7
818
A címlapról ajánljuk