Íme, ennyi a magyarok bérigénye

Íme, ennyi a magyarok bérigénye

Az elmúlt két évben alig növekedett, több területen pedig stagnált vagy csökkent a diplomás magyarok fizetési igénye – derült ki a HVG Állásbörze felméréséből. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők által elvárt bér 2013-ban alig 2 százalékos növekedést mutat az egy évvel korábbihoz képest. Az egyes területeket tekintve továbbra is az informatikusok fizetési igénye a legmagasabb. Noha sokaknak van konkrét elképzelése az elvárt munkabérről, a HVG Állásbörze tapasztalatai szerint sok fiatal, jellemzően pályakezdő álláskereső nem tudja felmérni, hogy elvárásai mennyiben csengenek egybe a munkaerő-piaci kereslettel.

2014. február 19., szerda, 10:40

Kifehéredett a cselédmunka Magyarországon

Egyre többen jelentik be háztartási alkalmazottjaikat Magyarországon. A regisztrációs díjból származó bevételek a 2010-es 0,8 millió forintról 2013-ra 23,4 millió forintra növekedtek.

2014. január 21., kedd, 08:05

Ezeket a szakembereket most nagyon keresik nálunk

Az elmúlt félév bővülési trendjének folytatásában bízik a JobGroup. A 2013-as, várhatóan 1,1 milliárd forintot meghaladó árbevétellel záruló évet követően idén a cég a minőségi állások közvetítésének megélénkülésére, a kölcsönzési terület bővülésére és a megváltozott munkaképességűek munkaerő-piaci integrációjára számít.

2014. január 20., hétfő, 22:40

Nagyon durván csökkentek a londoni munkalehetőségek

A londoni pénzintézeteknél meghirdetett állások száma 42 százalékkal csökkent a múlt hónapban novemberhez képest – írja a Bloomberg alapján a portfolio.hu. A bankoknak a szabályozók idén további bírságokat helyeztek kilátásba, ami miatt nem valószínű, hogy megszaporodna a munkalehetőségek száma a Cityben.

2014. január 20., hétfő, 14:10

Számítógépre pályázhatnak a jó tanuló gyerekek

Rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerekek pályázhatnak számítógépre jó bizonyítványukkal a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány támogatói programjában.

2014. január 20., hétfő, 12:08

Kiderült, miért éri meg egy bárban dolgozni

A Business Insider egyik cikkében arról írnak, hogy milyen fontos készségeket szerzett meg a cikk írója azalatt a 3 év alatt, amíg egy bárban dolgozott.

2014. január 20., hétfő, 11:37

Íme, ezeknél a cégeknél a legjobb dolgozni

Az amerikai Fortune immár 17. alkalommal adta ki a TOP 100-as listáját azokról a vállalatokról, ahol a legjobb dolgozni – írja a Business Insider.

2014. január 20., hétfő, 01:11

10 megdöbbentő dolog, ami tényleg megtörtént az állásinterjún

A CarrerBuilder felmérése szerint a HR-esek az állásinterjú első öt percében már látják, a jelölt alkalmas-e a meghirdetett pozícióra vagy sem – írja a Business Insider. Viszont már majdnem minden munkáltató (87 százalék) azt mondta, hogy a 15. percre kiderül, a pályázót akarják-e.

2014. január 17., péntek, 22:47

Munkába állt az első női rendőrfőnök Afganisztánban

Sapka helyett fekete fejkendőt visel, egyébként pontosan ugyanúgy néz ki a Kabul központjában dolgozó Dzsamíla Bajáz ezredes, mint bármely másik körzeti rendőrfőnök Afganisztánban. Az 50 éves Bajáz az első nő Afganisztánban, aki egy teljes rendőrségi körzet irányításáért felel. Bár előléptetése után még csak néhány napot töltött el az új munkakörben, úgy érzi, annak ellenére, hogy a női rendőrök a tálibok gyakori célpontjai, meg fog felelni a kihívásnak.

2014. január 17., péntek, 15:32

Így dolgozhatunk a jövőben

A legnagyobb kihívás a hatékony működés érdekében a vállalati kultúra megváltoztatása, nem elég az eszközparkot modernizálni, hanem a munkavállalók és felsővezetők gondolkodásmódját is az újfajta megközelítéshez kell igazítani – hangzott el egy Magyarország piacvezető vállalatainak szakértői és vezetői részvételével rendezett kerekasztal beszélgetésen, ahol a szakemberek a jövő munkahelyeit és a jövő munkavállalóit érintő kérdéseket feszegették

2014. január 17., péntek, 15:22

Figyelmeztet a külügy: legyen óvatos, ha Belgiumban vállal munkát

Egy belgiumi munkalehetőségeket közvetítő cég ellen több panasz is érkezett az elmúlt időszakban, ezért a Külügyminisztérium óvatosságra inti a magyar állampolgárokat. A bejelentések szerint a helyszínen emberhez méltatlan lakhatási és munkakörülmények várják a kiközvetített és kiutaztatott jelentkezőket.

2014. január 17., péntek, 14:38

Állásbörzék 2014-ben: megvan a lista

Az állásbörzék mindenkinek hasznosak, akik állást keresnek, vagy még csak gondolkodnak a váltáson. Akár több száz üres pozíciót lehet találni egy helyen, és aki kellően felkészült és el is tudja adni magát, akár napokon belül konkrét ajánlatot is kaphat.

2014. január 17., péntek, 13:37

Kiderült, mitől félnek a legjobban a dolgozók

A hazai felnőtt lakosság 14 százaléka tart attól, hogy olyan munkahelyi problémája adódik, melyet jogi úton lehet csak megoldani – derült ki a Generali 1000 fős, az internetezőkre reprezentatív kutatásából. Azonban, ha ilyen helyzetbe kerülnének, a megkérdezettek több mint fele fogadna ügyvédet saját védelmében, és 47 százaléka indítana pert.

2014. január 17., péntek, 09:49

Ausztriában dolgozna? Érkezett egy jó hír

Akár újabb lehetőségeket is kaphatnak a vendéglátós végzettségű magyar munkavállalók Ausztriában, a Világgazdaság szerint ugyanis az osztrák vendéglátó szektorban nehéz dolgozókat találni.

2014. január 15., szerda, 08:30

A román és bolgár vándormunkásokat védi egy svéd közgazdász

A bolgár és román bevándorlók többet fizetnek be a befogadó államok kasszájába, mint amennyibe kerülnek Nyugat-Európa gazdaságainak. Ez különösen igaz Nagy-Britanniában és Írországban – mutatta ki tanulmányában egy svéd közgazdász.

2014. január 15., szerda, 07:43

Kutatásba kezd a kormány a kisgyerekes munkavállalók érdekében

Munkaügyi regiszter foglalhatja össze a részmunkaidős foglalkoztatás megoldásait – írta a Magyar Nemzet szerdai számában.

2014. január 15., szerda, 05:36

Annyit dolgoztak a gyakornokok, hogy a WC-n aludtak

Az utóbbi időszakban egyre több befektetési bank igyekszik visszafogni a náluk dolgozó gyakornokok és junior munkavállalók munkaóráit. A fiatal munkatársak munkaórái azok után kerültek nagyító alá, miután a Bank of America egyik gyakornoka belehalt a folyamatos, hajnalig tartó munkavégzésbe. Egy gyakornok a Business Insider oldalnak arról mesélt, hogy kreatív módon igyekeztek megoldani az alvást: a WC-n csukták le a szemüket pár percre.

2014. január 14., kedd, 14:34

Magyar központot nyitott egy brit cég, százakat venne fel

Szolgáltatóközpontot hozott létre Budapesten a brit Computacenter Plc., a befektetés értéke mintegy 1,2 millió euró, csaknem 360 millió forint.

2014. január 14., kedd, 13:56

Kiderült, mire vágynak a dolgozók

A rugalmas munkavégzés igazi vízválasztó az állásajánlatok terén – derül ki a Regus legújabb felméréséből.

2014. január 14., kedd, 11:39

Három egyszerű tipp: ilyen legyen, ha új a munkahelyen

A Business Insider összegyűjtötte, mire kell figyelnie, ha új a munkahelyén.

2014. január 14., kedd, 10:47

Videó: megéri motivációs levelet írni?

Érdemes a motivációs levél megírására időt és energiát fordítani?

2014. január 14., kedd, 09:50

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X