Megelégszik a tűrhető állással, vagy jobb lehetőséget szeretne?
BrandChannel

Megelégszik a tűrhető állással, vagy jobb lehetőséget szeretne?

Ma már nem számít kirívó esetnek, ha valaki egy-két éven belül munkahelyváltásra szánja rá magát. Gondolta volna, hogy az X generációs (1965 és 1975 között született) szakemberek 64%-a fontolgatja, hogy új kihívást keres magának? Mit tehet azért, hogy a gyakori újratervezés helyett olyan munkahelyet találjon, ahol biztosítják az elvárásainak megfelelő körülményeket?

MTI Karrier

Azt ígérik, kifizetik a közmunkásokat

A Magyar Államkincstár közölte, hogy rendben megkapják bérüket a közfoglalkoztatottak, szerdán például a Népszava cikkében említett rakacai közmunkások pénze is az önkormányzatnál lesz.

hvg.hu Karrier

Kiderült, mi a pályakezdők legnagyobb gyengesége

A munkához való hozzáállás a legnagyobb gyengéje a mai fiataloknak a munkáltatók szerint. A pályakezdők kreatívak és gyorsan alkalmazkodnak, de felületesek a legnagyobb magánfőiskola, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola legfrissebb felmérése szerint. A fiatal pályakezdők már egészen eltérő stílusban kommunikálnak, mint idősebb kollégáik, ez pedig néha nehezíti az együttműködést. Ezért a BKF szerint a kereslet és kínálat elvárásainak összecsiszolására kell helyezni a hangsúlyt az oktatásban.

hvg.hu Karrier

Ez a szektor most sok álláskeresőt szippanthat fel

A növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak a világ autógyártói a következő időszakban: a cégek hatvan százaléka tervez bővítést egy éven belül – derül ki az EY legfrissebb globális iparági felméréséből.

hvg.hu Karrier

5 dolog, amit törölni kell az önéletrajzból

Az álláskeresés során az első dolog, aminek a lehető legjobbnak kell lennie, az a CV, hiszen ha az nem elég meggyőző, akkor interjúra sem fogják behívni – írja a Business Insider.

hvg.hu Karrier

Tévéreklámmal sürgetik a 10 dollár 10 centes minimálbért - videó

Új tévéreklámban sürgeti a kongresszust az USA-ban érvényes óránkénti minimálbér 10 dollár 10 centre, azaz nagyjából 2300 forintra való megemelésére a Barack Obama nevével fémjelzett Organizing for Action (OFA) szervezet. Az amerikai minimálbér jelenleg 7 dollár 25 cent óránként.

MTI Karrier

Magyar orvoshiányról, elvándorlásról ír a Die Welt

Katasztrófát okoz a fiatal, jól képzett munkaerő elvándorlása Kelet-Európában - írta a Die Welt című német konzervatív lap az uniós társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátása körüli vitával kapcsolatban készített összeállításában.

hvg.hu Gazdaság

Kegyvesztett fideszes dolgozik Matolcsynak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) készpénz-logisztikai igazgatóságát vezeti az a volt fideszes politikus, aki négy éve egy szakmai fórumon vágta el magát Orbán Viktor előtt – közölte a Figyelő Online.

MTI Karrier

Külföldi munka: a Spiegelben üzent a magyar EU-biztos

Gátlástalan hangulatkeltés folyik a bevándorlók ellen az uniós társállamokból érkező munkavállalókat megillető szociális juttatások körüli vitában, pedig Németország a munkaerő szabad áramlásának nagy haszonélvezői közé tartozik – mondta a Spiegel Online portálon csütörtökön megjelent interjúban az Európai Bizottság (EB) foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős tagja.

MTI Karrier

Két új szakot indít a győri egyetem

Új szakokat indít, igazságügyi és munkaügyi-társadalombiztosítási igazgatási szakemberek képzését kezdi meg szeptemberben a győri Széchenyi István Egyetem – közölte az intézmény kommunikációs titkára az MTI-vel.

MTI Itthon

Ez minden pedagógust érdekelni fog

A pedagógusoknak az adott év március 31-ig kell jelentkezniük az intézményvezetőnél a minősítő vizsgára, megjelölve az elérni kívánt fokozatot, a kérelmeket a kormányhivatal ellenőrzi és április 30-ig hagyja jóvá - a többi között ezt tartalmazza a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtását rögzítő kormányrendelet módosításának tervezete.

MTI Karrier

10 dollár 10 cent lehet az amerikai minimálbér

Barack Obama amerikai elnök annak elrendelésére készül, hogy 10 dollár 10 centre, azaz körülbelül 2300 forintra emeljék a minimális órabért a jövőben leszerződő szövetségi alkalmazottak esetében - közölte kedden a Fehér Ház.

1 2 3 4 5 6 7
818
A címlapról ajánljuk