403 ezer munkanélkülit számoltak össze

Tovább csökkent a munkanélküliség a tavalyi negyedik negyedévben a KSH adatai szerint.

MTI

Megvágták a budapesti cégvezetők teljesítménybérét

Jelentősen csökkentette a fővárosi gazdasági társaságok vezetőinek prémiumát a Fővárosi Közgyűlés.

MTI

10 dollár 10 cent lehet az amerikai minimálbér

Barack Obama amerikai elnök annak elrendelésére készül, hogy 10 dollár 10 centre, azaz körülbelül 2300 forintra emeljék a minimális órabért a jövőben leszerződő szövetségi alkalmazottak esetében - közölte kedden a Fehér Ház.

MTI

Gansperger Gyula lemondott a Synergon elnöki posztjáról

Lemondott a Synergon Informatika Nyrt. igazgatótanácsában betöltött elnöki pozíciójáról Gansperger Gyula - közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI

Így tervezze meg a felmondását

Főleg a pályakezdőknél okozhat bizonytalanságot, hogyan is mondjanak fel az első munkahelyükön. Segítünk, mire kell figyelni.

hvg.hu

Íme a sikeres állásinterjú titkai

Hiába írták tökéletesen önre az álláshirdetés szövegét, hiába van kellő tapasztalata és rutinja az adott pozícióhoz, ha az állásinterjún felsül.

hvg.hu

Külföldi munka: megszólalt a német államfő is

Hasznos a bevándorlás Németországnak, a bevándorlók elleni hangulatkeltés pedig veszélyes - mondta a német államfő egy pénteki lapinterjúban.

MTI

Tarlósék prémiumplafont vezetnek be Vitézynek is

Jelentősen csökkentené a fővárosi gazdasági társaságok vezetőinek prémiumát a Fővárosi Közgyűlés.

MTI

Hat tipp: így indul a napja a sikeres embereknek

Mit csinálnak reggeli előtt a legsikeresebb emberek? Laura Vanderkam megírta, a Business Insider ebből szemezgetett.

hvg.hu

Megvannak a keresztféléves képzések ponthatárai

Nyilvánosságra hozták csütörtök délután a februárban induló felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárait a www.felvi.hu-n.

MTI

Bedühődött és egy éven át zaklatta kolleganőjét egy visszautasított férfi

Vádemelési javaslattal él a rendőrség a munkatársnőjét egy éven át zaklató bajai férfi ellen.

hvg.hu

Új állami munkát kapott az MFB vezérhelyettese

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Igazgatósága január 17-én egyhangú szavazással megválasztotta a társaság elnökének Nagy Csabát, az MFB Zrt. vezérigazgatóját, vezérigazgatójának pedig Urbán Zoltánt - közölte a Garantiqa és az MFB.

MTI

Ma derülnek ki a februári képzések ponthatárai

Ma hirdetik ki a februárban induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait, amelyek elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. az MTI-vel.

MTI

Négy ok, amiért tényleg át kell írnia az önéletrajzát

A Business Insider megírta, miért érdemes folyton frissítenie az önéletrajzát, még akkor is, hogyha éppen nem keres munkát.

hvg.hu

Íme a legkeresettebb szakmák

Értékesítőként, szerelőként és pénzügyi tanácsadóként a legkönnyebb elhelyezkedni Magyarországon, de keresettek a szakácsok is – derül ki a Jófogás.hu statisztikáiból. A portálon főleg „kékgalléros”, középfokú végzettséget igénylő munkákat keresnek és kínálnak. Ami a régiókat illeti: Budapesten a legkönnyebb állást keresni, Csongrádban a legnehezebb.

hvg.hu

Nem mindennapi lehetőség: a Prezi ingyen tanítja a fiatal lányokat

"Programozni, kódolni, ugyanis egyszerűen fogalmazva: fun" - avagy gimnazista lányokat tanítanak programozni a Perzi fejlesztői. Szerintük az alapokat bárki meg tudja tanulni, akinek van kitartása.

hvg.hu

Egészségügyi vonalon indít új szakot a BKF

Egészségügyi szervező alapképzést indít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola a Semmelweis Egyetemmel közösen.

MTI

Egyre népszerűtlenebb az állami képzés a felsőoktatásban

Tavaly még a diákok 87, idén csak 79 százaléka mondta azt, hogy állami ösztöndíjas képzésre szeretne jelentkezni. A felvételi előtt álló diákok 32 százaléka még nem döntött arról, melyik felsőoktatási képzésre adja be majd a jelentkezését – derült ki egy felmérésből.

MTI

Elvárás lett a stressztűrés – terror van a munkahelyeken?

Az állásajánlatokat böngészve észrevehetjük, hogy mind több ajánlatban tüntetik fel a leendő munkatársakkal szemben támasztott követelményként a nagyfokú stressztűrő képességet – írja a szoljon.hu.

hvg.hu

Megbénulhat az európai légi közlekedés január végén

Több mint tízezer légiforgalmi irányító sztrájkolhat január végén Európában, miután két szakszervezet január 29-re és 30-ra is bejelentett egy-egy demonstrációt – derül ki a bejelentő szervezetek honlapján szereplő információkból.

MTI
134567817
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X