Magyar orvoshiányról, elvándorlásról ír a Die Welt

Katasztrófát okoz a fiatal, jól képzett munkaerő elvándorlása Kelet-Európában - írta a Die Welt című német konzervatív lap az uniós társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátása körüli vitával kapcsolatban készített összeállításában.

MTI

Ők a legkeresettebb jogászok

Kik a legkelendőbb jogászok, és milyen képzéssel lehetne számukat továbbnövelni?

hvg.hu

Több pénzt kaphatnak a szociális ágazat dolgozói

A bérpótléknak köszönhetően 5,4-11,4 százalékkal növekedhet a szociális ágazatban dolgozók bére.

MTI

Kegyvesztett fideszes dolgozik Matolcsynak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) készpénz-logisztikai igazgatóságát vezeti az a volt fideszes politikus, aki négy éve egy szakmai fórumon vágta el magát Orbán Viktor előtt – közölte a Figyelő Online.

hvg.hu

Külföldi munka: a Spiegelben üzent a magyar EU-biztos

Gátlástalan hangulatkeltés folyik a bevándorlók ellen az uniós társállamokból érkező munkavállalókat megillető szociális juttatások körüli vitában, pedig Németország a munkaerő szabad áramlásának nagy haszonélvezői közé tartozik – mondta a Spiegel Online portálon csütörtökön megjelent interjúban az Európai Bizottság (EB) foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős tagja.

MTI

Két új szakot indít a győri egyetem

Új szakokat indít, igazságügyi és munkaügyi-társadalombiztosítási igazgatási szakemberek képzését kezdi meg szeptemberben a győri Széchenyi István Egyetem – közölte az intézmény kommunikációs titkára az MTI-vel.

MTI

Ez minden pedagógust érdekelni fog

A pedagógusoknak az adott év március 31-ig kell jelentkezniük az intézményvezetőnél a minősítő vizsgára, megjelölve az elérni kívánt fokozatot, a kérelmeket a kormányhivatal ellenőrzi és április 30-ig hagyja jóvá - a többi között ezt tartalmazza a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtását rögzítő kormányrendelet módosításának tervezete.

MTI

403 ezer munkanélkülit számoltak össze

Tovább csökkent a munkanélküliség a tavalyi negyedik negyedévben a KSH adatai szerint.

MTI

Megvágták a budapesti cégvezetők teljesítménybérét

Jelentősen csökkentette a fővárosi gazdasági társaságok vezetőinek prémiumát a Fővárosi Közgyűlés.

MTI

10 dollár 10 cent lehet az amerikai minimálbér

Barack Obama amerikai elnök annak elrendelésére készül, hogy 10 dollár 10 centre, azaz körülbelül 2300 forintra emeljék a minimális órabért a jövőben leszerződő szövetségi alkalmazottak esetében - közölte kedden a Fehér Ház.

MTI

Gansperger Gyula lemondott a Synergon elnöki posztjáról

Lemondott a Synergon Informatika Nyrt. igazgatótanácsában betöltött elnöki pozíciójáról Gansperger Gyula - közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI

Így tervezze meg a felmondását

Főleg a pályakezdőknél okozhat bizonytalanságot, hogyan is mondjanak fel az első munkahelyükön. Segítünk, mire kell figyelni.

hvg.hu

Íme a sikeres állásinterjú titkai

Hiába írták tökéletesen önre az álláshirdetés szövegét, hiába van kellő tapasztalata és rutinja az adott pozícióhoz, ha az állásinterjún felsül.

hvg.hu

Külföldi munka: megszólalt a német államfő is

Hasznos a bevándorlás Németországnak, a bevándorlók elleni hangulatkeltés pedig veszélyes - mondta a német államfő egy pénteki lapinterjúban.

MTI

Tarlósék prémiumplafont vezetnek be Vitézynek is

Jelentősen csökkentené a fővárosi gazdasági társaságok vezetőinek prémiumát a Fővárosi Közgyűlés.

MTI

Hat tipp: így indul a napja a sikeres embereknek

Mit csinálnak reggeli előtt a legsikeresebb emberek? Laura Vanderkam megírta, a Business Insider ebből szemezgetett.

hvg.hu

Megvannak a keresztféléves képzések ponthatárai

Nyilvánosságra hozták csütörtök délután a februárban induló felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárait a www.felvi.hu-n.

MTI

Bedühődött és egy éven át zaklatta kolleganőjét egy visszautasított férfi

Vádemelési javaslattal él a rendőrség a munkatársnőjét egy éven át zaklató bajai férfi ellen.

hvg.hu

Új állami munkát kapott az MFB vezérhelyettese

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Igazgatósága január 17-én egyhangú szavazással megválasztotta a társaság elnökének Nagy Csabát, az MFB Zrt. vezérigazgatóját, vezérigazgatójának pedig Urbán Zoltánt - közölte a Garantiqa és az MFB.

MTI

Ma derülnek ki a februári képzések ponthatárai

Ma hirdetik ki a februárban induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait, amelyek elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. az MTI-vel.

MTI
134567817

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X