MTI Karrier

Közmunkaprogramot indít az Egererdő Erdészeti Zrt.

Az Egererdő Zrt. közmunkaprogramja keretében szeptember 1. és november 30. között 114 munkást foglalkoztat 6 órás munkaidőben a társaság hét erdészeténél, a csemetekertben és a központhoz tartozó vadaskertben - ismertette Pallagi László, a részvénytársaság vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

Vállalkozás

Járulékfizetésre kötelezett őstermelők

Jövő évtől tb-járulékot kell fizetniük az adózási kedvezményeket élvező mezőgazdasági őstermelőknek, akiknek működése, cikkünk agrárszakíró szerzője szerint, rendszeridegen a piacgazdaságtól.

Vállalkozás

Milyen a hatékony linkcsere a gyakorlatban?

Az egyik leghatékonyabb online marketing technika a linkcsere, amely ráadásul még pénzbe sem kerül. Nem mindegy azonban, hogy linkcserét sikeresen végző weboldal tulajdonosa hogyan kezeli a partnerektől érkező linkeket.

MTI Vállalkozás

Megszüntetik az illetménytáblát?

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) által alkotott unió elutasítja, hogy az érdekegyeztető tárgyalások helyett sajtóhírekből értesüljenek az illetménytábla rendszer megszüntetéséről, amely elfogadhatatlan számukra.

MTI Gazdaság

A fuvarozókat érzékenyen érintik a megszorítások

A megszorító intézkedések a közúti közlekedési szolgáltatással foglalkozó vállalkozásokat a szakma jellege miatt különösen érzékenyen érintik, ezért a kormánynak az ágazattal kivételeznie kell - mondta Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestületének (NiT Hungary) ügyvezető főtitkára.

euractiv.hu Karrier

Hatszázezer új dolgozó az EU-8-akból a brit munkaerőpiacon

Tony McNulty brit belügyminiszter tájékoztatása szerint mintegy 600 ezer ember vállalt munkát Nagy-Britanniában azon országok polgárai közül, amelyek két éve csatlakoztak az Európai Unióhoz. A friss adatok szerint 447 ezren Lengyelországból érkeztek, a többiek hét új EU tagországból.

hvg.hu Vállalkozás

Kinek és miért nem kell a minimálbér kétszerese után fizetnie?

Szeptember 1-től bevezetik a 125 ezer forintos minimális járulékalapot, amelyet januártól 131 ezerre emelnek. Ez minden egyéni, társas vállalkozóra vonatkozik, de leginkább az evásokat sújtja. Szerencséjük van viszont a tételes átalány-adózóknak és a mezőgazdasági őstermelőknek, akiknek csupán a mindenkori havi minimálbér után kell fizetniük. A részletekről a hvg.hu adószakértőjét kérdeztük.

hvg.hu Karrier

Felnőttképzési börzét rendez a Fővárosi Munkaügyi Központ

Felnőttképzési és iskolai rendszerű börzét rendez augusztus 24-én, csütörtökön, 9 és 13 óra között a Fővárosi Munkaügyi Központ. A börze helyszíne a fővárosi hetedik kerületében található Almássy téri Szabadidőközpont, a kiválasztott képzésre akár a helyszínen lehet jelentkezni. Néhány tippet szeretnénk nyújtani a várhatóan bőséges választékban való tájékozódáshoz.

Vállalkozás

A leggyakoribb típushibák a direkt marketingben 3.rész

Amíg a kisvállalatok többsége sajtóhirdetéssel és hideghívásokkal próbál új vevőkre szert tenni, mások rátaláltak a direct mail-re. Vevőszerzéshez azonban célszerű megválni jó néhány rossz direkt marketing, azaz DM beidegződéstől. Hogy pontosan mik is ezek, kiderül az alábbi írásból!

Vállalkozás

Kevesebb áfacsalást remélnek az új vámszabályoktól

Szeptembertől számos ponton változnak a vámeljárások. Az áfacsalások kiküszöbölése érdekében a jövőben például az importőrnek a behozataltól számított 30 napon belül ki kell szállítania a termékét, valamint a írja a Világgazdaság.

MTI Vállalkozás

Szeptembertől 10-15 százalékkal emelnék a kenyér árát

A pékek 10-15 százalékos áremelésre kényszerülnek szeptemberben, a kormány megszorító intézkedéseinek hatására - mondta Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke pénteken Orosházán, a nemzetközi sütőipari konferencia záró előadásán.

MTI Karrier

Egyre népszerűbb az alkalmi munkavállalói könyv

Az idén az első félévben mintegy 230 ezer alkalmi munkavállalói könyvet váltottak ki a legálisan alkalmi munkára vállalkozók, a múlt év egészében 270 ezer volt a kiváltott könyvek száma – olvasható a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján.

Vállalkozás

A cég főállású tagjai is minimálbér kétszerese után fizetik a TB-t

Szeptember elsejétől havonta legalább 125000 forint (jelenleg a minimálbér kétszerese) után kell megfizetni a társadalombiztosítási járulékot nemcsak az alkalmazottaknak, hanem a cég főállású tagjainak. Akinek jövedelme a minimálbér alatt van, nem köteles kétszerannyi járulékot fizetni, de be kell jelentenie az adóhatóságnak. Kivételt képeznek ezalól az elektronikusan bevallók, írja a portfolió.hu.

MTI Vállalkozás

Beérik az APEH munkájának gyümölcse

„Kezd beérni a gyümölcse az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) folyamatos és szigorú ellenőrzéseinek: a Balaton idegenforgalmilag frekventált területein a nyár elejéhez képest 13 százalékkal csökkent az adózók által elkövetett mulasztások száma” - tette közé az adóhatóság internetes honlapján csütörtökön.

A címlapról ajánljuk