MTI Karrier

Mennyire családbarát a legtöbb magyar vállalat?

Milyen hatással vannak a családbarát intézkedések a dolgozók - férfiak és nők - egészségére, közérzetére? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről esett szó azon a konferencia, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központja a Közép-Európai Egyetem (CEU) Társadalmi Nemek Tanulmánya tanszékével közösen rendezett.

MTI Vállalkozás

Nincsenek rejtett költségek a lízingnél

A kisvállalkozásoknak fel kell készülniük beruházási és fejlesztései terveik finanszírozásának újragondolására. A várakozások szerint e szektorban jóval nagyobb teret nyerhet a lízing a gép- eszköz-, illetve az ingatlanfinanszírozások terén, főként, hogy egyre több vállalkozás számára ez marad az egyedüli forrásbevonási lehetőség.

hvg.hu Vállalkozás

Milyen veszélyek fenyegetik a vendéglátósokat?

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) új jelentése a szálloda- és vendéglátóiparban (HORECA) dolgozó munkavállalók által viselt kockázatokra összpontosít. Bemutatja a munkahelyi kockázatok kezelésére vonatkozó helyes gyakorlatot, emellett összefoglalást ad a területtel kapcsolatos politikáról, és leírja az ágazatban zajló változásokat.

MTI Vállalkozás

Vége a TEÁOR-számok körüli anomáliáknak?

A TEÁOR számok cseréje körül kialakult anomáliákat kezeli, illetve a cégek számviteli beszámolóinak közzétételét szigorítja az a törvényjavaslat, amely a cégtörvényt, és több kapcsolódó jogszabályt módosít, és amelyet az igazságügyi és rendészeti miniszter terjesztett hétfőn a parlament elé.

hvg.hu Itthon

Megkezdődött a Magyar Telekom kontra hvg.hu per

Hétfő reggel a Fővárosi Bíróságon megkezdődött a Magyar Telekomnak (MT) a hvg.hu-val szemben indított sajtó-helyreigazítási pere. A hvg.hu korábbi cikkében megírta, hogy illegálisan rögzítették a távközlési cég munkatársának beszélgetését. Az MT ezt vitatja. A per folytatódik.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Adóbevallás: rosszul járunk, ha az APEH tölti ki

A minimálbérből élők kétszer annyi munkavállalói járulékot fizethetnek, és rosszabbul járhat az is, aki munkáltatója helyett az APEH-ra bízza a bevallása kitöltését. De milyen magánszemélyeket érintő adóváltozásokra lehet még számítani, ha az októberi tervezetet elfogadja a parlament?


A címlapról ajánljuk