Vállalkozás

Milyen veszélyeket rejtenek a láthatatlan ügyletek?

Habár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) irányelveinek hetedik fejezete behatóan foglalkozik annak a kérdésnek a megválaszolásával, hogy mely esetekben történik csoporton belüli szolgáltatásnyújtás, néhány ügylet még így is elkerüli a cégek és tapasztalt tanácsadóik figyelmét.

MTI Vállalkozás

Mi lesz az ipari parkok sorsa?

A magyarországi vállalatok a gazdasági válság nehézségei ellenére is ragaszkodnak a vidéki ipari parkokban kialakított telephelyeikhez, néhány cég pedig kifejezetten a működési terület növelésével készül a válság utáni időkre - derült ki az ipari parkok üzemeltetőinek véleményéből.

Vállalkozás

Büntetőkamat és kártérítés: ez vár az adósokra

Rossz idők várnak a későn fizetőkre, ha elfogadják az Európai Bizottság a késedelmes fizetésekről szóló irányelv szigorítására tett javaslatát. Eszerint büntetőkamattal és átalány-kártérítés kellene fizetniük azoknak a cégeknek, akik nem egyenlítik ki számláikat időben.

Vállalkozás

Cafeteria megadóztatása: lehet így spórolni?

A magyar munkavállalók kevesebb mint a fele állítja, hogy a cégéről kialakult külső kép összhangban áll személyes tapasztalataival, vagyis a dolgozók több mint 50 százaléka elégedetlen a munkahelyével – derül ki a Hewitt Legjobb Munkahely Felméréséből. De hogy lehet megtartani a jó munkaerőt, anélkül hogy az többe kerülne a cégnek?

hvg.hu Vállalkozás

Válságban több csokit eszünk

Ahogy Budapesten, az Andrássy úton sorra nyitnak üzleteket a luxusmárkák, úgy a prémium édességeket gyártó és forgalmazó hálózatok is folyamatosan fejlődnek, bővülnek. A válság ellenére is növekszik a csokoládé és egyéb édességek piaca.

MTI Karrier

Nagy az érdeklődés a munkahelymegtartó támogatások iránt

A munkahelymegtartó támogatások iránt rendkívüli az érdeklődés, több mint kétezer pályázat érkezett be, emiatt az Országos Foglalkoztatási Alap Közalapítvány február végén átmenetileg felfüggesztette az igénylések befogadását - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter sajtótájékoztatón.

MTI Karrier

Több mint ezer munkahelyet sikerül megtartani Vasban

Sikeresen pályázott nyolc Vas megyei vállalkozás az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által meghirdetett munkahelymegtartó támogatásra - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ osztályvezetője.

hvg.hu Vállalkozás

Tízezrekkel is csökkenhet a vállalkozások telefonszámlája

Akár harmadával-felével is csökkenthetik a vezetékes telefonálás percdíjait az üzleti és otthoni felhasználók, alternatív megoldások igénybevételével. A vállalkozások akár több tízezer forintot is spórolhatnak, az átlagos háztartások megtakarításai havonta több száz forintra rúghatnak. A kulcs az alternatív szolgáltatók igénybevétele.

hvg.hu Vállalkozás

Többen pályáznak, mint valaha

A jelentős gazdasági visszaesés ellenére sem csökkent a kkv-k pályázási hajlandósága. Az intenzív érdeklődés okai lehetnek egyrészt a korábbinál kedvezőbb feltételekkel elérhető támogatási források, másrészt a pályázók üzleti stratégiai megfontolásai is.


A címlapról ajánljuk