MTI Karrier

Változott a foglalkoztatási törvény

Egyszerűbbek lettek a foglalkoztatási törvény alapján az álláskeresők elhelyezkedéséhez adható támogatások, összevonták az egyazon célt szolgáló támogatásokat. A módosítással eleget tettek az európai uniós elvárásoknak - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

hvg.hu Gazdaság

Az APEH a multik körmére néz

A pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalatoknak Magyarországon is nagyobb kockázatokkal kell szembenézniük a nemzetközi transzferárak képzésében. Az APEH résen lesz. Az Ernst & Young közzétette legújabb nemzetközi felmérését.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Mikor és kinél kezd szaglászni az APEH?

Az adóhivatal általában az ellen indít vagyonosodási vizsgálatot, aki többet költ, mint amennyi jövedelmet bevall. Az 50 millió feletti tagi kölcsönök és a 100 milliós ingatlanok mellett most azokra is sor kerülhet, akiknek látszólag nincs mit a tejbe aprítaniuk. Mit tehet az, aki szeretné megúszni az ellenőrzést, és milyen szankciói vannak az eltitkolt jövedelemnek? Ismerje meg a hvg.hu által összegyűjtött legális kiskapukat!

MTI Vállalkozás

Mivel csökkenthető a társasági és különadó alapja?

A társasági adó és a különadó alapját csökkenteni lehet a bejelentett részesedés értékesítésének árfolyamnyereségével, amennyiben a részesedést az adózó (vagy jogelődje) legalább két évig eszközei között tartotta nyilván az értékesítést megelőzően.

MTI Karrier

Megtáncoltatott álláskeresők

Megtáncoltatja az állásinterjún leendő alkalmazottait egy brit áruházlánc, ami nemigen tetszik a munkáért folyamodóknak.

OS Vállalkozás

Új támogatás 50 év felettieket alkalmazóknak

A módosított foglalkoztatáspolitrikai törvény értelmében januártól támogatást kaphatnak mindazok, akik alapfokú végzettségű, illetve 50 év feletti álláskeresőket alkalmaznak. Mostantól ugyanis ők is hátrányos helyzetűnek számítanak.

MTI Vállalkozás

Közel kétmilliárd forint logisztikai fejlesztésekre

Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben 2007-2013. között a Gazdaságfejlesztés Operatív Program (GOP), a Közlekedési Operatív Program (KözOP) és a 7 Regionális Operatív Program (ROP) közvetlenül érintik a logisztikai fejlesztéseket - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) az MTI-vel.

MTI Karrier

Start program: 44 ezer pályakezdő igényelt kártyát

A pályakezdők elhelyezkedését segítő Start program keretében 2005. október 1-je, a kedvezmény alkalmazása óta 44 ezer fiatal igényelt Start kártyát, a feltételeknek 41 ezren feletek meg - tájékoztatott a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

Vállalkozás

Új adók és eltűnő adókedvezmények 2007-ben

Gyakorlatilag vége a minimálbér teljes adómentességének. Megszűnik számos adókedvezmény, nem érvényesíthető például a szellemi tevékenység, a felnőttképzés, a Sulinet-program és a január 1. után felvett lakáshitelek törlesztése esetén, írja a Magyar Hírlap. Mi változik még?

MTI Karrier

Ötmilliárd forintnyi munkaügyi bírságot szabtak ki 2006-ban

Idén 7,18 milliárd forint bírságot szabott ki az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF), a büntetésből a munkaügyi bírság értéke csaknem ötmilliárd forintot tesz ki - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

Vállalkozás

Állati hangokkal kísérleteznek a szállodák

Az évente mintegy 3 millió látogatót vonzó, ám forráshiányos állatkertek többsége a turizmus fellendítésében lát kitörési lehetőséget. Oroszlán üvöltés, napenergia és a rejtőzködő állatok webkamerás kukkolása - így küzdenek fennmaradásukért.

MTI Vállalkozás

Könnyebb lesz hitelhez jutni 2007-től?

A magyarországi bankok által folyósított vállalati hitelek állománya tavaly a GDP 24,4 százaléka volt, ebből a kis- és középvállalkozások (kkv) hitelállománya 14 százalékot tett ki. Ez azonban messze elmarad az EU-15 átlagától. A Jeremie program célja, hogy a GVOP-val összhangban segítse a vállalkozók hitelhez jutását 2007-től.

A címlapról ajánljuk