Vállalkozás

Közel 3 millió eurós segély cégeknek

Egyelőre viszonylag kevés fogyott a cégeknek szánt állami segélyből Németországban, de hétről hétre több vállalat fordul segítségért az államhoz, derül ki a német gazdasági minisztérium belső elemzéséből, amelyről a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap számolt be hétfőn.

Vállalkozás

Hol a legolcsóbb a cégautó?

2009. február 1-jétől Magyarországon változott a cégautóadó megfizetésének szabálya, mivel a „minél többen, de kevesebb adó” elve érvényesül a korábbi „kevesebben, de minél nagyobb összegű adó” alapelv helyett - legalábbis ez volt a kormányzati szándék. Hogy csinálják ezt az unió más országaiban?

hvg.hu Vállalkozás

Mobilparkolás: veszélyek és költségek

Márciusban indult az egyszerűnek és gyorsnak, s mindenki számára elérhetőnek hirdetett mobilparkolási rendszer. Munkatársunk tapasztalata szerint azonban e módszer nem mindig éri meg az árát, különösen akkor nem, ha még a büntetést sem sikerül vele elkerülni.

Gazdaság

Ki kapjon uniós agrártámogatást és miért? Vita az új rendszerről

Az utolsó pillanatban eldöntötte a kormány: bevezeti jövőre az SPS-t, az új agrártámogatási rendszert. A Fidesz és a Magosz ellene van. Az új támogatásról tavaly ősszel törvényt hozott az Országgyűlés, azt azonban a köztársasági elnök az Alkotmánybíróság elé vitte, utóbbi pedig még nem hozott határozatot az ügyben.

MTI Vállalkozás

Legalább 163 milliárddal tartoznak tartósan az APEH-nak

Az adóhatóságnak június végén 1349 vállalkozás tartozott több mint 100 millió forinttal, valamint 2764 magánszemély és egyéni vállalkozó több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl, ami összesen legalább 163 milliárd forint - derül ki az APEH honlapján közzétett listákból.


A címlapról ajánljuk