MTI Gazdaság

GVH: 171 millió forint bírság megtévesztő reklámért

Összesen 171 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négy vállalkozásra: a forgalmazók gyógyhatást tulajdonítottak a Flavin és az Olimpiq StemXcell nevű készítményeknek, ám ezt nem tudták minden kétséget kizáró bizonyítékokkal alátámasztani.

MTI Vállalkozás

Kétmilliárdos bírság és üzletbezárás vár a jogsértő üzletekre

A fogyasztóvédelmi hatóságnak is lehetősége lesz a jogsértő üzletek ideiglenes bezárására szeptember 1-től, míg az illegális húsüzemek akár kétmilliárd forintos bírságra is számíthatnak - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtökön a jövő hónap elejétől életbe lépő fogyasztóvédelmi szabályokról.

MTI Gazdaság

Ecostat: ingadoznak a vállalatok üzleti várakozásai

A TOP-100-ba tartozó nagyvállalatok üzleti várakozásai enyhén romlottak, míg a kis- és középvállalatok (kkv) konjunktúra-indexe kis mértékben meghaladta az előző havi szintet augusztusban az Ecostat legfrissebb felmérése szerint.

Vállalkozás

Bérlés vagy lízing: melyik éri meg a cégnek?

A kis- és közepes, szolgáltatási szektorban aktív vállalkozások közül sokan spórolnak és nem irodaházakban végzik tevékenységüket, hanem nagyobb lakásokat használnak irodaként. A bérleti díjjal azonos nagyságrendű összeget fizethetnek részletként, ha lízingelnek. Melyiket célszerű választaniuk?

hvg.hu Itthon

Életveszélyes ajándékokat adnak a nyugdíjasoknak

A termékbemutatóval és vásárlási lehetőséggel egybekötött, időseket megkörnyékező utazásokon gyakran az értékesítő elfelejt nyugtát adni, s életveszélyes ajándékokat ad a vásárlóknak - áll a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jelentésében.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

A legnagyobb könyvvizsgálók szerint kifulladhat a Megegyezés

Noha van némi átfedés Gyurcsány Ferenc tegnap nyilvánosságra hozott adócsomagja és a Big 4 adószakértői által kihirdetett versenyképes adórendszer között, a csomag aligha nevezhető kompromisszumnak. Sokak megnyugvására – s talán a szakértők bánatára - a szó sincs eho - emelésről, sem az eva eltörléséről. Megszűnne viszont a különadó, az adójóváírás és változna az szja-kulcs is, csak másképp.

MTI Vállalkozás

Borhamisítókat fogtak el a vám- és pénzügyőrök

Borhamisítókra csaptak le Soltvadkerten a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai egy borpalackozással foglalkozó üzemnél, amikor egy magyar tartálykamionnal 36 ezer liter kiforrt cukorcefrét akartak lefejteni - tájékoztatta közleményében Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

MTI Gazdaság

Almacsata: precedensértékű lehet a megállapodás

A magyar mezőgazdaság más ágazatai számára is precedens értékű lehet, ha az almatermelők és -feldolgozók között létrejön egy minimumár-megállapodás a továbbiakban - mondta Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója.

hvg.hu Vállalkozás

Vagyonunk fedezete: mit fogad el az APEH?

Az adóeljárási törvény szerint a becslési eljárás során kiemelten hitelt érdemlő bizonylat a banki igazolás a pénzösszeg meglétéről. De mit is jelent ez a gyakorlatban?

hvg.hu Vállalkozás

Vámosi-Nagy az adójavaslatról: szektorsemleges és mindenkinek spórol

Az elmúlt évek gyakori adóváltoztatási elképzeléseit megunva a négy nagy adótanácsadó cég képviselője kompromisszumos javaslatot dolgozott ki és tett le a társadalom asztalára, pártsemleges módon. Több gazdasági szövetség, kamara már felzárkózott az elképzelés mögé. Az adójavaslatokat ért támadásokat visszautasítja Vámosi-Nagy Szabolcs.

hvg.hu Vállalkozás

Eltitkolt ajándék és az APEH-ellenőrzés

Magyar-amerikai állampolgár vagyok, az Egyesült Államokban élek életvitelszerűen, de van Magyarországon is bejelentett állandó lakcímem, az egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnem kell? Testvéremmel ingatlan részt örököltünk apukánk után szüleink házából, ha mind a ketten lemondunk anyukám javára, neki kell-e illetéket fizetni? Szüleimtől 2006-ban 20 millió forintot kaptam ajándékba, adózáskor ezt a jövedelmet nem tüntettem fel, mit tehetek? Az Adózóna olvasóinak kérdéseire az APEH válaszol.

hvg.hu Vállalkozás

12 tipp, mielőtt franchise hálózatba lépnénk

A világon Amerikában a legérettebb a franchise-hálózata piaca. Még mindig hódít a hálózatok növekedése. Jelenleg több mint 2500 hálózatot tart nyilván. A Pricewaterhause megállapítja hogy 750 ezer egység van az országban és több mint 7 millióan dolgoznak közvetlenül vagy közvetetten ebben a szektorban. Az IFA stabil növekedést jelez előre, illetve a hálózatok minél nagyobb térhódításában lát nagy jövőt.


A címlapról ajánljuk