hvg.hu Karrier

SMS-ben rúgták ki a fiatal munkaerőt

Egy brit cég azzal védekezett, hogy csupán a fiatalsággal kívánt lépést tartani, amikor szöveges üzenetben bocsátotta el egyik alkalmazottját.

hvg.hu Vállalkozás

Új fedezeti garancia agrárvállalkozóknak

A Budapest Bank (GE Money Bank) és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) között létrejött megállapodás értelmében ezentúl a bank agrárgazdaság, élelmiszeripar és vidékfejlesztés területén tevékenykedő ügyfelei is igényelhetnek fedezeti garanciát faktoring szerződésükhöz. Az új garancia-szolgáltatással az ügyfelek számára könnyebbé válik a hosszúra nyúló fizetési határidők kezelése.

hvg.hu Vállalkozás

Ismét megszállták a Balatont az adóellenőrök

Az adóhivatal a július közepén megtartott központi akciót követően utóellenőrzést végzett a Balaton körüli megyék idegenforgalmilag frekventált területein. Az ellenőrök összesen több mint 3 millió forintnyi bírságot szabtak ki, s várhatóan egy vendéglátó egységet 12 napra be is zárnak.

hvg.hu Gazdaság

Pesszimistábbak a fogyasztók és a vállalkozások

Júliusban ismét csökkent a GKI-Wallis konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, de a csökkenés mértéke a júniusinál kisebb. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által - az Európai Unió támogatásával - készített felmérés szerint egyaránt romlottak a fogyasztói és az üzleti várakozások is.

hvg.hu Vállalkozás

November 30-ig csak kézzel írott számlát fogadnak el

Szeptember 1-től 5, illetve 20 százalékos lesz az általános forgalmi adó mértéke, s egyúttal megszűnik a 15 százalékos áfakulcs. A változások miatt legkésőbb november 30-ig kell át kell állítani a pénztárgépeket és a taxamétereket. Addig az adóhatóság csak kézzel írt számlát fogad el.

hvg.hu Vállalkozás

Linkmarketing: hova érdemes delegálni a linkfejlesztést?

Valamennyi online marketinggel kapcsolatos anyag arról zeng, hogy ha napjaink „keresőoptimalizálással teli” világában sikereket szeretne elérni weboldalával, akkor nagyszerű bejövő linkekre van szüksége. Számtalan olyan módszer létezik, melyek segítségével ilyen linkekre tehet szert, de a legtöbb webmesternek sem ideje sem hajlandósága nincs arra, hogy naponta órákat töltsön el a cég honlapjára mutató linkek építésével.

MTI Gazdaság

Jól fogy a 25 milliós Széchenyi kártya

Jól fogy az április óta piacon lévő 25 millió forintos Széchenyi kártya, pedig a 10 milliósnál szigorúbb feltételekkel lehet csak hozzájutni. A Hitelgarancia (HG) Zrt. tájékoztatása szerint augusztus 10-ig 317 darab 25 millió forintos kártyára vonatkozó kérelmet bíráltak el pozitívan, ami azt jelenti, hogy összesen mintegy hat és fél milliárd forint kis- és középvállalkozói hitel fölvételét tették lehetővé.

Vállalkozás

Hárommilliárdos APEH-tartozása van egy budapesti cégnek

A szokásos menetrendnek megfelelően az adóhivatal közzétette azoknak az adózóknak a névsorát, akik jelentős adóhiányt halmoztak fel. Idén a feketelista élén a XV.kerületi Hagyományos Családi Vállalkozás Kft. áll 3 milliárd forintot megközelítő adóssággal, írja a Világgazdaság.

MTI Vállalkozás

Izraeli pizza a fronton

A harctérre is hajlandó kiszállítani a megrendelt pizzát egy izraeli cég, amely az interneten is elfogad megrendelést.

hvg.hu Vállalkozás

Kire nem vonatkoznak a Gyurcsány-csomag adóváltozásai?

A Gyurcsány-csomag szinte valamennyi cég adózását érinti, mégis kevés vállalkozó tudja pontosan milyen járulékokat kell, s miket nem kötelező fizetnie szeptembertől. Vágyi Ferenc Róbert, a hvg.hu adószakértőjét kérdeztük a külön-, az elvárt-, illetve a házipénztár adóval kapcsolatos teendőkről, valamint az evások fizetési kötelezettségeiről.

MTI Karrier

Negyvenhárom feketemunkást találtak Borsodban

Negyvenhárom feketemunkást találtak a határőrség, a megyei munkaügyi felügyelet és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai Borsod-Abaúj-Zemplénben egy akció során - mondta Juhász Frigyes, a Miskolci Határőr Igazgatóság szóvivője szerdán.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával