MTI Karrier

Változott a bértámogatás rendszere, nem csökkent az igénylők száma

Nem csökkent a bértámogatással elhelyezkedő álláskeresők létszáma tavaly az első háromnegyed évben, noha a támogatás, amely korábban elérhette akár a száz százalékot is, az európai uniós elvárásokhoz igazodó, 2007. január elseje óta hatályos szabályok szerint 50 százalékos volt csupán.

Kovács Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Kire bukik az APEH 2008-ban?

Az APEH 2007-ben több mint nyolcmilliárd forintot szedett be, ami az államháztartás adójellegű bevételeinek 82,4 százaléka - jelentette be Szikora János, az APEH elnöke az adóhatóság hétfői sajtótájékoztatóján. „Az ország legnagyobb pénzintézeteként működünk” – mondta az elnök. Az adóhatóság 2008-as kiemelt feladatai között a minimum adó, az új vállalkozások, és az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés fokozott ellenőrzése szerepel. Az online fejlődésről és az elektronikus árverésről is szó esett.

hvg.hu Vállalkozás

Kinek kell választania a nyugdíj és a munkabér között?

Vissza kell-e fizetni a végkielégítést, ha a bíróság jogellenesnek ítéli a munkaviszony megszüntetését? kinek kell választaniuk a nyugdíj és a munkabér között és mikortól? Kinek kell visszamenőleg kifizetnie a tb-járulékot? Tizenkilenc évi munkaviszony után mennyi felmondási idő illeti meg a munkavállalót? Befolyásolja -e a szabadságkiadást a jogviszonyváltás a cégnél? Olvasóink kérdésére Viszló László, ügyvéd-munkajogi szakértő válaszolt.

MTI Gazdaság

Megjelentek az új számla- és nyugtaadási szabályok

Januártól – egyebek mellett – változtak a szigorú számadás alá vont nyomdai, illetve számítógéppel előállított számlák, nyugták nyilvántartási szabályai; az erről szóló pénzügyminiszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Százezerbe kerülhet a késedelmes munkáltatói igazolás

Mit tenne, ha az önt elbocsátó munkáltató nem adná ki időben az új állás betöltéséhez szükséges, a munkaviszonyt igazoló papírjait? A munkaügyi perek száma még mindig elenyésző a munkaerőpiaci visszásságok tömegéhez képest. A most életbe lépett törvény néhány helyen igyekszik betömni a lyukakat, sőt, a jövőben a munkavállaló is kezdeményezheti munkáltatója APEH-ellenőrzését, ha az nem fizet utána társadalombiztosítási járulékot. Kérdés, fogja-e.


A címlapról ajánljuk