Luxus kínaiaknak: magyar táska palából
Vállalkozás

Luxus kínaiaknak: magyar táska palából

A jövőre 20 éves fennállását ünneplő Laoni sikerrel vette a hazai divatipar buktatóit is. A márkanév mögött egy bőripari formatervező, Ács Ilona férjével, Pápai Gáborral közösen vezetett vállalkozása áll, amely most egy különleges termékcsoporttal a kínai piac meghódítására készül.

hvg.hu Vállalkozás

Kockázati tőke: 100-ból egy valódi befektetés

Száz kockázati tőkét bevonni akaró vállalatból csak 2-3 esetben történik tényleges befektetés. A legtöbb meghiúsult ügylet oka többek között, hogy kevés a jól felkészült vállalat. Miből lesz optimális esetben befektetés?

hvg.hu Vállalkozás

Mikor jár 100 százalékos pótlék a túlórázóknak?

Mit tehet a munkavállaló, ha nem kap szerződést, de csak a nettó bérét fizetik ki? Mikor jár az alkalmazottnak 100 százalékos pótlék túlóra miatt? Kiírhat-e a munkáltató visszamenőleg szabadságot, illetve levonhatja-e utólag az elbocsátott alkalmazott béréből? Többek között ezekre az olvasói kérdésekre válaszolt Viszló László, a hvg.hu munkajogásza.

MTI Vállalkozás

Hogyan bizonyítsuk a vagyon adózott forrását?

A vagyongyarapodásra és ellenőrzésére vonatkozó jogszabályok részben alkotmányellenesek, részben nemzetközi egyezményekbe ütköznek, s a középkor szellemiségét idézik Szabó Tibor ügyvéd adószakértő szerint, aki hétfőn sajtótájékoztatón mutatta be "Hogyan bizonyítsuk be vagyonunk adózott forrását?" című könyvét.

Vállalkozás

Mire jó a kronologikus vagyonmérleg?

Mint azt korábban megírtuk, vagyonosodási vizsgálat előtt választhat az adózó, nyilatkozik-e vagy sem az elmúlt öt évben szerzett jövedelmeiről. Aki nem vállalja a nyilatkozattétel megtagadásával járó kockázatot, annak célszerű elkészítenie saját kronologikus vagyonmérlegét. Nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Segítünk.

MTI Vállalkozás

ÚMFT: március 1. óta 120 pályázatot adtak be

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) január végén megjelent gazdaságfejlesztési pályázati kiírásaira mintegy 120 pályázat érkezett március 1-je óta - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI érdeklődésére.

hvg.hu Vállalkozás

A kürtőskalács koncepció nemzetközi babérokra tör

Egy magyar koncepció elérkezettnek látja az időt arra, hogy a hazai piac után a külföldi közönségnek is bemutatkozzon. A vállalkozás vezetőjét, Szíjgyártó Jánost a tavalyi év végén beválasztották az év vállalkozói közé.

Vállalkozás

APEH-inkasszó bankszámlára

Évről évre több pénzt sikerül behajtania az APEH-nak a bankszámlára kivetett azonnali inkasszóval. Bár e művelet szabályai finomodtak, még maradtak alkotmányossági aggályok.

hvg.hu Vállalkozás

Szerkessz te is adós linkeket!

Egyhete indult új szájtunk, az urlguru.hu egy második generációs, vagy másnéven webkettes - linkgyűjtő portál. A hagyományos linkgyűjtőktől abban tér el, hogy nem egy szerkesztőség vagy önkéntes szerkesztők - állítják össze a tartalmát, hanem az oldalt használó közösség. Szerkessz te is adótanácsadók és adózók számára hasznos linkeket!

hvg.hu Vállalkozás

Franchise kisokos IV.

Milyen különbségek lehetnek egy franchise hálózat belépési díjai, szerződései között? Megszabhatja a hálózat tulajdonosa a beszállítók körét? dr. Mandel Katalin, a Dakexpo Kft. tanácsadója a franchise -átvevők leggyakoribb kérdéseire válaszolt.

hvg.hu Vállalkozás

Szerkessz te is kkv-s linkeket!

Egyhete indult új szájtunk, az urlguru.hu egy második generációs, vagy másnéven webkettes - linkgyűjtő portál. A hagyományos linkgyűjtőktől abban tér el, hogy nem egy szerkesztőség vagy önkéntes szerkesztők - állítják össze a tartalmát, hanem az oldalt használó közösség. Szerkeszd te is kis-és középvállalatok számára hasznos linkeket!

Vállalkozás

Mostantól Adó- és Szoftverellenőrzési Hivatal?

Együttműködési megállapodást kötött az APEH és a BSA, a köztudatban csak "szoftver rendőrség" néven ismert jogvédő szervezet. Részleteket a megállapodásról eddig ismeretlen okokból kifolyólag nem közöltek, mi több a szerződést titkossá nyilvánították.

MTI Gazdaság

A kormány visszavonja az elvárt adóra vonatkozó törvényt

A kormány január 1-jei, visszamenőleges hatállyal visszavonja az elvárt adóra vonatkozó törvényt, és 30 milliárd forintot zárol a költségvetési tartalékból - jelentette be Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.


A címlapról ajánljuk