hvg.hu Válaszol a szakértő

Egyszerű megjelenés gyermeteg logóval

A készítők semmi különöset nem találtak ki, inkább csak igyekeztek elkerülni a szokásos buktatókat. Egyszerűség, következetesség, bár a logó megformálása nem éppen aktuális; februárban karácsonyi szimbólumokat alkalmazni pedig kicsit szerencsétlen. Honlapkritikusunk ezen a héten a Vagoemt Kft. weboldalát vette szemügyre.

MTI Karrier

Kétmilliós ÁNTSZ-bírság a hideg munkahelyeknek

Mintegy kétmillió forint bírságot szabtak ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai az úgynevezett hideg munkahelyeken tartott országos ellenőrzéseik során - áll az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) csütörtöki közleményében.

MTI Vállalkozás

Magyar cégek orosz lakásokat építhetnek

Az elmúlt időszakban a magyar építőipari vállalkozások 25 milliárd forint értékű üzletet kötöttek az orosz építőipari piacon. A közelmúltban indult orosz lakásépítési program kihívást jelenthet a hazai cégeknek is.

hvg.hu Válaszol a szakértő

Milyen az ideális online ajánlat?

A hagyományos csatornák mellett egyre elterjedtebb az internetes értékesítés, habár még sokan nem ismerik az egyes részterületek eladást segítő eszközeit. Az affiliate, másnéven partner marketing alapja egy jó ajánlat a vevőnek hitelesnek tűnő üzleti partnertől. Wolf Gábor válaszolt az olvasók kérdéseire.

Vállalkozás

Barátságos internetet kérünk

Magyar nyelvű internetes oldal indult az elektronikus úton küldött levélszemét, a spamek kivédésére - írja a Népszabadság. A legtöbben ugyanis még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint tilos bárkinek is kifejezett hozzájárulása nélkül elektronikus hirdetést küldeni.

MTI Vállalkozás

Munkáltatói jogsértések: szigorúbban ellenőrizne a Liga

Több kirívó munkaadói jogsértést tapasztalt a Liga Szakszervezetek az utóbbi időben - hangsúlyozza az érdekképviseleti szövetség. Az elkövetők közé tartozik többek között a Magyar Suzuki Rt., a Philips és a Rossmann magyarország Kft. is. A Liga szigorúbb munkaügyi ellenőrzésre szólítja fel az állami szerveket.

MTI Vállalkozás

Kevesebb cég ment csődbe

Négy év óta első ízben csökkent tavaly a vállalati csődök száma Nyugat-Európában. Több lett viszont a fizetésképtelen háztartás - tette közzé felmérésének eredményeit a német Creditreform.

hvg.hu Vállalkozás

Újabb kétmilliárd forint munkahelyteremtésre

Február 28- ig pályázhatnak a cégek Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) munkahelyteremtési támogatására. A támogatás keretösszege összesen 2 milliárd forint, s új munkahelyenként minimum 800 ezer forint igényelhető.

Vállalkozás

Program az alkalmazottak ingyenes képzésére

A kormány „Lépj egyet előre” programja révén idén akár munkaviszonyban állók is ingyen tanulhatnak. Eredetileg csak az inaktívak, s az alacsony képzettségűek képzését finanszírozta az állam - írja a Világgazdaság.

hvg.hu Vállalkozás

Támogatás a non-profit szervezeteknek

A non-profit alapon működő vállalkozások támogatására szervez konferenciát a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ, az Európai Mikrofinanszírozási Hálózat és a Mikrofinanszírozási Központ. Júniusban mintegy ötszáz nem piaci alapon működő szervezet képviselőjét várják a konferenciára.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Hét tipp spamküldés ellen

Az elektronikus levél olcsó és hatékony eszköz lehet új vásárlók toborzásához, de könnyen válhat kéretlen spammé. Ezeket általában azonnal törlik a címzettek, ráadásul bírósághoz is fordulhatnak. Fogadjon meg hét tanácsot, amellyel elkerülheti, hogy levelei a kukában landoljanak.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Az üldözött zsenik ideje lejárt

Jobb esetben is évekig eltart, mire a találmányból üzleti siker lesz. A feltalálók körében gyakori "az üldözött zseni"-attitűd, másnéven feltalálói paranoia, ami sok esetben korlátozza a szabadalmak hasznosítását. A tudományos munka, az önerő hiánya pedig további akadályt jelenthetnek.

MTI Vállalkozás

APEH: 107 milliárdot fizettek az adósok

Végrehajtási eljárás keretében 207 milliárd forint bevételre tett szert az adóhivatal, ami 7,6 százalékos emelkedést jelent a 2004. évihez viszonyítva. Ebből 107 milliárdot fizettek az adósok.

MTI Vállalkozás

Három emlékplakett Somogyban

Ötven évnél régebben működő iparos, kereskedő és szolgáltató dinasztiák ma is dolgozó képviselőit díjazta a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke Kaposváron. Összesen három somogyi iparos - egy ácsmester, egy szikvízgyártó, s egy vegyeskereskedő - kapott díjat.

hvg.hu Autó

Kevesebb teherkocsit adott el a Mercedes

Eredményesen zárta a 2005-ös évet a DaimlerChrysler Automotive Hungária. Tavaly a Mercedes-Benz, a smart, a Chrysler és a Jeep márkák autóiból összesen 3297 talált gazdára. Haszonjárműből kevesebb fogyott mint egy évvel korábban.

A címlapról ajánljuk