MTI Gazdaság

Közel 52 milliárdos adótartozás Észak-Alföldön

Közel 52 milliárd forint adótartozás behajtására tavaly 32 ezer 230 végrehajtási eljárást indított az APEH az észak-alföldi régióhoz tartozó három, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - írta pénteki számában a Kelet-Magyarország.

hvg.hu Vállalkozás

Közbeszerzés: kiskapuk, kivételek, jogorvoslat és korrupció

A Magyar Posta kerékpár beszerzésével, a Miniszterelnöki Hivatal által megrendel tanulmányokkal, valamint a kórházi széfek esedékes beszerzésével kapcsolatban megjelent hírekre reagálva a Transparency International magyarországi tagozat a közleményében a döntéshozókhoz fordul. A szervezet a közbeszerzési eljárások visszáságaira szeretné felhívni a figyelmet és javaslatokkal is előállt.

hvg.hu Vállalkozás

Hogyan csábíthatunk több nőt a franchise hálózatba?

Sokakban felmerülhet a kérdés, a franchise vajon nemtől függetlenül működik-e? Talán a férfiak jobb gyakorlati érzéke, vagy a nők jobb intuíciós képessége segíti inkább a sikeres hálózatműködtetést? Ezt nem könnyű eldönteni, az mindenesetre tény, hogy kevesebb női franchise-tulajdonos van, mint férfi. Érdemes-e egyáltalán franchise-ba vágniuk?

hvg.hu Vállalkozás

Melyek a legkockázatosabb üzleti tevékenységek?

Az elmúlt évben közel 25 százalékkal nőtt annak a valószínűsége, hogy a cégek fizetésképtelenné válnak, így 2007-ben a vállalkozások 3,8 százaléka nem tudta teljesíteni kötelezettségeit, de vannak egyes iparágak, amelyek csődrátája megközelítette a 6-7 százalékot. A leginkább kockázatosnak évek óta a biztonsági tevékenység, a textil- és építőipar számít. A Coface előrejelzése szerint 2010-ig változatlan marad a helyzet.

hvg.hu Karrier

Mennyit kerestek a hazai felsővezetők tavaly?

Magyarországon a legjobban felkészült munkavállalók a magánszektor meghatározó cégeinél szeretnének bizonyítani és feljutni a vezető pozíciók valamelyikébe. A szakmai önmegvalósítás mellett a vezetői pozíciók elérése természetesen az ezen szinteken nyújtott anyagi előnyök miatt is vonzó - olvasható egy friss felmérésben.

MTI Vállalkozás

Az AB-hez fordulhatnak a fővárosi behajtási díj miatt

A vállalkozások az Alkotmánybírósághoz fordulhatnak a fővárosi behajtási díj 2008. január 1-jei bevezetése és a tehergépjárművek mozgásának korlátozása miatt - mondta Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) főtitkár-helyettese.


A címlapról ajánljuk