MTI Vállalkozás

Elvárt adó helyett szigorúbb APEH-revízió

Az elvárt adó helyett az APEH szigorúbb ellenőrzéssel kívánja elérni, hogy az adót jelenleg nem fizető vállalkozások fizessenek minimális mértékű társasági adót, amelynek mértéke a korrigált bevétel két százaléka - jelentette be Kóka János gazdasági és Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

MTI Gazdaság

Kóka: ne vezessék be az elvárt adót

A gazdasági és a pénzügyi tárca azt javasolja a kormánynak, hogy ne vezessék be az elvárt adót és semmilyen új adónemet, az adóbevallási és ellenőrzési eljárások átalakításával, fokozásával érjék el a kívánt célt - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

hvg.hu Autó

Keresik Európa legjobb kamionsofőrjét

Európa 27 országában rendezik meg idén is a Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető versenyt, amelynek kezdeményezője a Scania, de támogatja a Európai Bizottság Közlekedésügyi Igazgatósága és a közúti fuvarozók nemzetközi szervezete is.

MTI Vállalkozás

MGYOSZ: az elvárt adó nem növeli jelentősen az állami bevételt

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint a módosított elvárt adó bevezetése jelentős adminisztratív többletterhet okozna a vállalatoknak, többletmunkát jelentene az adóhivatal munkatársainak, ugyanakkor nem eredményezi a kormányzat által elvárt bevételt.

MTI Vállalkozás

Kétszázharminc ellenőrzést tartott a Zöld kommandó

A minisztérium által indított Zöld kommandó akciósorozat keretében 230 ellenőrzést tartottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, hét esetben szabtak ki bírságot, további tíz eljárás még folyamatban van a hulladék-elhelyezési szabályokat megsértőkkel szemben.

László Éva Lilla Karrier

"Meleg vagyok, de emiatt nem fogom rosszul érezni magam!"

Mi lesz az alkalmazottal, ha a vállalatnál szárnyra kap a pletyka, hogy meleg? Meddig titkolhatja szexuális orientációját attól tartva, hogy kollégái kiközösítik, esetleg elbocsátják a cégtől? A hazai nagyvállalatok törekvései, hogy a melegeket érintő diszkrimináció-ellenes alapelveket a gyakorlatba is átültessék, bizony még gyerekcipőben járnak, sőt, a problémát egyes szakterületek képviselői igyekeznek elkendőzni. Közben a meleg munkavállalók dolgoznak, együtt élve a tudattal, hogy másságukra bármikor fény derülhet.

Vállalkozás

Vállalkozó orvosok iparűzési adója

A kártyapénz után nem kell iparűzési adót fizetni - véli a praktizáló orvosok érdekképviselete, szemben az ebből származó évi 1 milliárd forintot féltő önkormányzatokkal és pénzügyi tárcával.

MTI Karrier

Csökkent a bértámogatás, de nincs továbbfoglalkoztatási kötelezettség

A foglalkoztatási törvény módosításával az év elejétől már nem vehetnek igénybe a munkáltatók - álláskereső alkalmazásakor - a bér és járulékköltségek 50 százalékánál magasabb támogatást, ugyanakkor megszűnt az a kötelezettségük, hogy a támogatott időszakkal egyező ideig támogatás nélkül is foglalkoztassák a felvett személyt.

HavariaPress Gazdaság

Elvárt adó: jaj a könyvelőknek!

Jókora többletmunkát ad könyvelőjének egy cég, ha valóban veszteséges. Az elvárt nyereségadót sem befizető vállalkozásoknál ötven kérdésre kell válaszolni.

Karrier

Tíz megfontolandó körülmény, mielőtt felmondunk

Mielőtt feladnánk ígéretes alkalmazotti karrierünket saját vállalkozásunk kedvéért, érdemes elfogulatlanul szemügyre vennünk az elhagyni kívánt állást. Tippek a a HVG Kiadó gondozásában megjelent Vállalkozói sikerkalauzból.

MTI Gazdaság

Az APEH tavaly közel 7 200 milliárd forintot szedett be

Az adójellegű bevételek 82 százaléka tavaly az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közreműködésével folyt be - mondta el Szikora János, az APEH elnöke csütörtökön, a kiemelt adózók számára rendezett konferencián. A hivatal által beszedett adó- és járulékbevétel 2006-ban 7 163,8 milliárd forint volt, 8 százalékkal több az előző évi 6 631,9 milliárd forintnál.

Vállalkozás

Elvárt adó júliustól

A veszteséges vállalkozásoknak júliustól mégis fizetniük kellene az alkotmányossági okokból minap megszüntetett elvárt adót. Ezt csak azok úsznák meg, akiknek kiadásait az adórevizorok indokoltnak találják.

MTI Gazdaság

Mégis lesz elvárt adó, csak máshogy

A Pénzügyminisztériumban kedden két szakmai konzultációt tartottak az Alkotmánybíróság által megsemmisített elvárt adó kiváltására vonatkozó kormányzati elképzelésekről.

hvg.hu Vállalkozás

A spamek terjedésé miatt kevesebb az online regisztráció

A különböző korcsoportoknak általában nagyon eltérő a véleményük az internetes szörfözés rejtelmeit illetően. Az USA-ban azonban egyre szembeötlőbb az a tendencia, miszerint egyetlen korosztály tagjai sem töltenek már ki szívesen regisztrációs adatlapokat. Érdemes elgondolkoznunk, mit jelent ez az újfajta hozzáállás a hazai viszonylatokra vetítve.


A címlapról ajánljuk