hvg.hu Vállalkozás

Van megoldás a szerződések betartatására

Nagyon ritka az olyan, sikeresen működő üzleti vállalkozás, amely egyáltalán nem függ szerződéses partnereinek teljesítményétől. De van olyan eszköz, amely segít a cégeknek a szerződéseiknél jelentkező kockázatok felmérésében. Mi

MTI Vállalkozás

Új szabályok uniós támogatások elbírálásánál

A kiemelt közlekedési projektek kiválasztása március 1-jétől külön eljárás szerint történik, a többi módosuló szabály január első napjától hatályos a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint a pénzügyminiszter új együttes rendeletében, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI Vállalkozás

Állandó meghatalmazás: mik az APEH kritériumai?

Az állandó meghatalmazás, megbízás az adóhatóság előtti eljárásban - a külön jogszabályban meghatározott feltételek teljesítésén túl - kizárólag akkor érvényes, ha az adóhatóság által rendszeresített formanyomtatványon jelentik be - hívja fel a figyelmet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).

HVG Gazdaság

Magyarország 500 legnyereségesebb cége - toplista a HVG-ben

Elkezdték fölélni a jövőjüket – az adatok alapján ezzel is magyarázható, miért nőtt az árbevételüknél gyorsabban a legnagyobb hazai cégek eredménye 2007-ben. Különösen igaz ez a nyereség tekintetében az élen állókra. A HVG csütörtökön megjelenő számában utóbbiakról, vagyis az 500 legnagyobb nyereséget elért magyarországi vállalatról közöl toplistát, s elemzéseket.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Mit hozott 2009? - Adócsökkentés, magasabb minimálbér és több szja

Bármily hihetetlen, mégsem marad el a személyi jövedelemadó (szja) sávhatárának emelése, de az intézkedés ezúttal sem az alacsony jövedelműeknek kedvez. A minimálbér emelése nemcsak a foglalkoztatónak, hanem a munkavállalónak is többe kerülhet. A munkahelyváltásnál nem árt alaposan megfontolni, kire bízzuk bevallásunk kitöltését. Elemeztük a januári adóváltozásokat.

Vélemény

Mózer András: küldje be a számlát, egymilliót nyerhet!

Hiába ígért a miniszterelnök „brutális” intézkedéseket a feketegazdaság ellen, csak a brutális pótcselekvés jeleit látni: számlatombola helyettesíti az összehangolt politikát. Az antikorrupciós testületből pedig kivonultak a civilek. A tombola első sorsolása amúgy február másodikán lesz.


A címlapról ajánljuk