MTI Karrier

Listán a munkaügyi jogszabályokat megsértő munkáltatók

A cég neve vagy adószáma alapján lehívható az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) honlapján közzétett adatbázisból, hogy az adott munkáltató ellen a múlt év augusztusa óta hoztak-e munkaügyi jogszabályok megsértése miatt jogerős és végrehajtható határozatot.

hvg.hu Karrier

Ötletek önálló vállalkozást indítóknak

Azoknak, akik önálló vállakozás elindítását tervezik, jól jöhetnek az Európai Unió LACER programjának hamarosan nyilvánosságra kerülő eredményei. Bár a program célja a bevándorlók vállalkozóvá válásának elősegítése volt, végtermékeiből a hazánkban született vállalkozó szelleműek is profitálhatnak.

MTI Autó

A regisztrációs adó eltörlését tervezik

Várhatóan nem tartja majd összeegyeztethetőnek a magyarországi regisztrációs adót az európai uniós jogszabályokkal az Európai Bíróság a csütörtökön kihirdetendő ítéletében.

MTI Vállalkozás

Sokszínű kisvállalkozásokat akar az Unió

Európa akcióba lép a sokszínűség érdekében és a hátrányos megkülönböztetés ellen a kis- és közepes vállalkozások körében is. A kis és közepes nagyságú cégeken belüli sokszínűségelősegítése a témája annak az értekezletnek, amelyet az Európai Unió szeptember 29-én és 30-án rendez a ciprusi Limasszolban.

hvg.hu Vállalkozás

Akadályverseny a neten

Az üzleti honlapok „titka” nagyon egyszerű. A látogató tudomására kell hoznunk, hogy mivel foglalkozik a cég és meg kell győznünk arról, hogy a kínált termékeket, szolgáltatásokat nálunk érdemes megvásárolni. Ezek után már csak azt kell megnéznünk, hogy a honlapodon mi segíti és mi a akadályozza ezt a folyamatot.

Vállalkozás

Duplájára emelik a csekély támogatások felső határát

A tagországok jövőbeli fejlesztéspolitikai lehetőségeit meghatározó uniós javaslat az MFB Rt. javaslatait és érvelését figyelembe véve, novemberben 100-ról 200 ezer euróra emeli a de minimis, másnéven csekély összegű támogatások felső határát, tájékoztatott Gál Péter, az MFB Rt. vezető közgazdásza, írja az OTS.

hvg.hu Vállalkozás

Mitől lesz egyedi a DM-ajánlat?

Hiába van vásárolni kész vevőjelöltekből álló címlistánk, hozzá ellenállhatatlan ajánlatunk és hipnotikus kísérőszövegünk, ha a mi direkt marketing-küldeményünk (DM) is éppen úgy néz ki, mint az összes többi. Mitől lesz egyedi az ajánlatunk? Most eláruljuk.

hvg.hu Vállalkozás

Kötelező és választható járulékok a Bt.-tagoknak

Betéti társaság beltagjának mikor nem kell minimum-járulék alapot fizetnie? Milyen esetekben elég, ha csak az evát fizetk egy betéti társaság tagjai? Fizetheti-e osztalékból az evás vállalkozó saját fizetését? Olvasói kérdésekre Béres Molnár Gergely adószakértő válaszol.

MTI Tech

A következő 10 évben megháromszorozódnak K+F-ráfordításaink

Magyarország a következő 5 évben meg akarja duplázni, 10 éven belül pedig megháromszorozni a kutatás-fejlesztésre költött pénzeket - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagállamok versenyképességi ügyekben illetékes minisztereinek tanácskozása után tartott sajtóértekezletén.

Vállalkozás

Hogyan válasszunk beszállítót?

Milyen kritériumok alapján célszerű beszerzési forrást választani? Hogyan lehet megúszni a selejtes árut, vagy, hogy a beszállító a megrendelőn keresse meg a borravalót. Az alábbi szempontrendszer segíthet.

MTI Vállalkozás

Megduplázzák a K+F-re fordított pénzeket

Magyarország a következő 5 évben meg akarja duplázni, 10 éven belül pedig megháromszorozni a kutatás-fejlesztésre költött pénzeket - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagállamok versenyképességi ügyekben illetékes minisztereinek tanácskozása után tartott sajtóértekezletén.

MTI Vállalkozás

VOSZ: az adóelkerülés tömeges csődöt okozhat

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) arra hívja fel a figyelmet, hogy tagvállalkozásai ne tegyenek eleget a Vállalkozók Pártja által közzé tett felhívásnak, miszerint az új kormány eskütételéig, tartsák vissza az adók és járulékok befizetését. Ez közvetve a vállalkozások tömeges csődjét idézheti elő.

MTI Vállalkozás

Levették a napirendről az ezer forintos kft. ötletét

Valószínű, hogy az ezer forintos törzstőke-minimumú kft. kikerül a gazdasági társasági törvény napirenden lévő módosításai közül, viszont a cégtörvény módosítása nagyobb lélegzetű lesz - nyilatkozta Gadó Gábor, az Igazságügyi és RendészetiMinisztérium szakállamtitkára hétfőn.


A címlapról ajánljuk