MTI Itthon

Fidesz: 1500 milliárd kisvállalkozásoknak

A polgári kormány egy új Széchenyi Terv keretében 1500 milliárd forintot fordítana kis- és középvállalkozások támogatására négy év alatt - mondta Orbán Viktor szombaton, Balatonfüreden, a Fidesz "Országépítő Találkozója" első színhelyén.

euractiv.hu Vállalkozás

Lehull a lepel az uniós források elosztásáról

Új szolgáltatással bővült a Nemzeti Fejlesztési Hivatal (NFH) internetes portálja. A kliensek saját jelszavukkal védett területen kísérhetik figyelemmel beadott pályázatuk elbírálását. Elsőként az AVOP- és GVOP-projektgazdái kapnak lehetőséget.

MTI Itthon

Virtuális áfaemelésen vitatkoznak

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy állítsa le a Pénzügyminisztériumban az áfaemeléssel kapcsolatos munkát - jelentette ki Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke. A kormányszóvivő rögzítette: áfacsökkentés, nem pedig áfaemelés szerepel a kormány tervei között, a javaslatról várhatóan a jövő heti ülésén dönt a kormány.

Vállalkozás

Szexhirdetés céges honlapon

Ritka az olyan vállalkozás, aki képes szexhirdetést csempészni termékei közé, méghozzás saját honlapján. Különösen akkor, ha a cég profilja kifejezetten távol áll a szóban forgó tevékenységtől. A hvg.hu honlapkritikusa ezen a héten egy ilyen kivételes "gyöngyszemre" akadt Gréts József díszműkovács weboldala elemzésekor.

Vállalkozás

A kormány újratárgyalja a körbetartozási javaslatokat

Sem a Fidesz, sem a kormány által eddig ismertetett javaslatok nem oldották meg a körbetartozás problémáját. A jövőben újratárgyalják a kérdést, hogy a jelenleg 150-200 milliárd forint közötti tartozást csökkentsék - írja a Magyar Hírlap.

Vállalkozás

MFB: decemberig 180 milliárd vállalkozóknak

Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank igazgatója elmondta, hogy december végéig még mintegy 180 milliárd forintnyi vállalkozásfejlesztési hitelkeret áll az MFB rendelkezésére. A vállalkozók körében a legnépszerűbbek eddig az általános beruházási, s a környezetvédelmi célok voltak - írja a Portfolio.hu.

hvg.hu Autó

Biztonságos fékezés tíz tonna fölött

A Daimler-Benz AG 1981 januárjában egy, az északi sarkkör közelében található hóval, jéggel borított repülőtéren mutatta be a haszonjárműveihez kifejlesztett blokkolásgátló berendezés sorozatgyártású változatát. Az ABS-szel felvértezve még hirtelen, erőteljes fékezéskor, illetve oldalanként eltérő tapadási együtthatójú felületen lassítva is jól irányíthatók maradtak a teherautók és buszok. A fejlesztés nem állt meg, évről-évre újabb rendszerek teszik biztonságosabbá a nagygépek közlekedését.

hvg.hu Tech

Két kritikus hiba a Microsoft szoftvereiben

Havi biztonsági hírlevelében a szoftvercég két olyan hibára hívta fel a figyelmet, amelyeket kihasználva külső felhasználók átvehetik az irányítást az érintett számítógépek felett.

hvg.hu Vállalkozás

Három évig perelhet a kifizetetlen alkalmazott

Három évig perelhet az alkalmazott, ha a munkáltató túlóradíj nélkül továbbdolgoztatja, vagy késedelmi kamat nélkül visszatartja a fizetését. A törvények védik azonban a foglalkoztatót is, ha például megalapozatlan a rendkívüli felmondás. A munkaviszonnyal kapcsolatban a hvg.hu-hoz érkezett kérdésekre Dr. Viszló László szakértő válaszol.

MTI Vállalkozás

Razzia a közutakon

Februárban a közlekedésfelügyelet és a rendőrség munkatársai az egész országra kiterjedő közúti ellenőrzést végeztek. A vizsgálat során a menetíró készülékek rendeltetésszerű használatára és a pihenidő betartására fordították a legnagyobb figyelmet. Összesen 322 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

euractiv.hu Vállalkozás

Rajzfilmek vállalkozóknak

Brüsszel szerint az európai iskolákban vállalkozási tanórákat kellene bevezetni, hogy a „vállalkozói elkötelezettség” már fiatal korban kialakuljon, s ennek segítségével legalább hosszú távon jelentősen javuljon az Európai Unió gazdasági versenyképessége, írja az euractiv.hu.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Bakik adóbevallás kitöltésekor

Az adózó vállakozók meghatározott része ma éjfélig postán küldheti el éves bevallását, mivel az elektronikus bevallás egyelőre csupán a "felső tízezer" számára kötelező. A kitöltésnél elkövetett hibák akár 200 ezer forintba is kerülhetnek a pontatlanoknak.

hvg.hu Autó

Jelentős adókedvezmény a biodízelre

Egy hónapja van a kormánynak, hogy kidolgozza a bioüzemanyagok hazai gyártásának megteremtéséhez szükséges szabályokat. A tervek szerint 2010-re minden Magyarországon gyártott száz liter benzinből, gázolajból négynek a szántóföldről kell származnia – írja a Magyar Hírlap.

MTI Karrier

Indul az ingyenes szakképzési program

A képzőintézmények február 15-től adhatják be a Foglalkoztatási Hivatalhoz az ingyenes szakképzés támogatásához szükséges dokumentumokat - olvasható az intézmény internetes címén.

Gazdaság

Hogyan trükköztek tavaly az evások?

Az idén különösen azokat az evás cégeket ellenőrzik, amelyek nem valós költség-, illetve jövedelemátcsoportosítást hajtanak végre - írja a Világgazdaság.

MTI Vállalkozás

Minivállalkozások általános iskolásoknak

Az EU szeretné fokozni a vállalkozói szellemet az európai fiatalok körében, s kiszélesíti a "junior entreprises" (fiatalok vállalkozásai) programot az egyetemek mellett még az általános iskolákban is.

hvg.hu Válaszol a szakértő

Rizikós viszonteladón keresztül értékesíteni

A viszonteladókon keresztül értékesítő cég nem rendelkezik saját vásárlói adatbázissal, ezért csak indirekt marketing eszközökkel képes elérni fogyasztóit. Miközben a viszonteladónak személyes kapcsolata van a vevőkkel, akiknek közvetlenül is reklámozhat. Ha nem szeretné, hogy kicsússzon kezéből az irányítás, olvassa el Wolf Gábor tanácsait az adatbázis megszerzésére.

hvg.hu Vállalkozás

Fokozott veszélyben a kisboltok

Az utóbbi időszakban elkövetett rablások tapasztalatait figyelembe véve megállapítható, hogy a kereskedelmi egységek közül a kisebb, azaz egy-két főt foglalkoztató üzletek fokozott veszélynek vannak kitéve. Az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) a biztonságtechnikai megoldások mellett javasolja a támadás estén jelző rendszer kiépítését a szomszédos üzlethelységben.

MTI Vállalkozás

Adósságuk 3 százalékát rendezik a cégek

Magyarországon a felszámolással és a végelszámolással kapcsolatos eljárások száma több mint 5 százalékkal haladta meg a 2004. évi szintet - derül ki a Creditreform-Interinfo Kft. vizsgálatából. A legtöbb végelszámolási eljárás felszámolással végződik, mivel tartozásaiknak mindössze 3 százalékát rendezik az adósok.


A címlapról ajánljuk