Tényleg álomfizetést kap, aki elvégez egy informatikusképző gyorstalpalót?
Vállalkozás

Tényleg álomfizetést kap, aki elvégez egy informatikusképző gyorstalpalót?

Tucatnyinál is több cég hirdet néhány hónapos programozói tanfolyamot. Akkora a hiány informatikusokból Magyarországon, hogy az iskolák sorra szerződnek a különböző vállalatokkal, és közvetítik a frissen végzett fejlesztőket, akiknek akár 1 millió forintos tandíjat is kell fizetniük. Cserébe szerződésben rögzítik a kezdőfizetésüket, és egy évre röghöz is kötik őket. A remek üzleti lehetőséget nemrégiben az állam is felfedezte magának.

hvg.hu Vállalkozás

Pályázatok: kedvezőbb feltételek, de alacsony támogatási intenzitás

A vállalkozások a korábbi évekhez viszonyítva idén több támogatásra pályázhatnak, és kedvezőbb feltételekkel hívhatják le az elnyert támogatásokat, továbbá a támogatással kapcsolatos árbevételi és foglalkoztatási kötelezettségvállalások is könnyebbé válnak. De mi jelentené az igazi áttörést?

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Magyar Telekom: 800 milliónyi végkielégítés sorsa

Három évvel ezelőtt elfelejtette kifizetni ügyfélszolgálati dolgozói végkielégítését a Magyar Telekom – ezt ismerte el tanúvallomásában a vállalat egyik vezetője. Hogyan szerették volna jóvátenni a bakit, vagyis visszatenni a pénzt egykori alkalmazottaik zsebébe? Bírósági tárgyalás, meghökkentő tanúvallomások.

hvg.hu Vállalkozás

Ki kapta a legmagasabb prémiumot év végén?

Tizenharmadik havi fizetéssel leginkább az állami dolgozókat és legkevésbe a magyar tulajdonú cégek alkalmazottait motiválták - derül ki a Merces január eleji felméréséből. A kutatás során arra keresték a választ: a magyarországi munkavállalók milyen plusz jövedelemre számíthattak az elmúlt év végén.

MTI Gazdaság

Vagyonosodási vizsgálat: szubjektív ítéletek, visszás következmények

Nincs megfelelő törvényi felhatalmazása az adóhatóságnak arra, hogy az adóalanyok jövedelmei mellett a kiadásaikat is vizsgálja. Az adóhatóság nem tájékoztat megfelelően, mennyi ideig kell megőrizni az adózással kapcsolatos iratokat. A vagyonosodási vizsgálatok bizonyítási eljárásában több esetben is sérülhet a jogbiztonság követelménye - mondja Szabó Máté országgyűlési biztos.

MTI Karrier

Mi jár a betegség miatt ki nem vett szabadság után?

A munkavállaló betegség miatt ki nem vett éves szabadsága után pénzbeli megváltás jár - értelmezte kedden közzétett ítéletében az európai jogot a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság. Az értelmezést a német düsseldorfi tartományi munkaügyi bíróság, illetve a brit Lordok Háza kérte olyan ügyek kapcsán, amelyek a betegszabadságon lévő munkavállalók fizetett éves szabadsághoz való jogát érintik.

Vállalkozás

Kinek és hogyan mondhatnak fel a válság miatt?

Ketyeg az elbocsátás-számláló, már közel húszezer ember veszítette el az állását október óta Magyarországon. Mit kell tudnia munkaadónak és munkavállalónak felmondásról, állásidőről, elbocsátásról?

MTI Vállalkozás

Átmenetileg felfüggesztenék a munkaügyi bírságokat

A kormány a válságkezelés és munkahelymegőrzés jegyében a rendezett munkaügyi kapcsolatokról szóló törvény tavaszi módosításával egyes esetekben átmenetileg felfüggesztené a munkaügyi bírságokhoz kapcsolódó jogkövetkezményeket - írja a keddi Napi Gazdaság.


A címlapról ajánljuk