hvg.hu Vállalkozás

Hogyan növeljük üzletünk forgalmát?

A húsvét az élelmiszer-kiskereskedelemben a tavasz legkiemelkedőbb szezonális időszaka. Egy élelmiszerüzlet húsvéti forgalma a termékválasztékkal, a vásárlóknak nyújtott szolgáltatásokkal és az eladók szakértelmével jelentősen növelhető.

hvg.hu Vállalkozás

Zöldadó: mikor dönt az EB?

Lassan fél éve, hogy eljárást indított az Európai Bizottság az uniós jogokat sértő magyar termékdíj-szabályozás miatt, de érdemi változtatás idáig még nem történt. Szigorodtak viszont a zöldadó beszedésére és ellenőrzésére vonatkozó szabályok, amelyek betartásáért januártól az APEH helyett a Vám-és Pénzügyőrség felelős. Mi változott még?

hvg.hu Vállalkozás

Akár 2,5 százalék is lehet a társasági adó, de hogyan?

A társasági adó szabályozása jelentősen befolyásolja a társaságalapítási kedvet minden országban. Az adókulcsok országonként változnak. Romániában kedvezményekkel együtt 2,5 százalékosra is csökkenhet a fizetendő adó. Milyen kedvezményeket és kulcsokat fizetnek társasági adó néven a szomszédos országban? Összefoglaltuk.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Február 15.: a 2007-es szja-bevallások első határideje

Ebben az évben is közel 4,3 millió személyi jövedelemadó (szja) bevallást vár az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), a bevallást várhatóan 500 ezren elektronikus módon teszik meg, további két millióan pedig letöltik a nyomtatványt az adóhivatal honlapjáról – közölte az APEH hétfői tájékoztatóján. A munkáltatók várhatóan egymillió adóbevallást készítenek el a munkavállalók meghatalmazása alapján.

MTI Karrier

Munkanélküliből vállalkozó

Támogatást nyerhetnek el azok a cégek és nonprofit intézmények, amelyek a nagy munkanélküliségű területeken a hátrányos helyzetű munkanélkülieket vállalkozás indításában integrátorként segítik, ehhez 107,5 millió forintos keretből gazdálkodhatnak.

Vállalkozás

Nyolc tipp, amivel a látogatót vásárlásra bírhatjuk

Sok webáruház tulajdonosa számára ismerős a gondolat, hogyan lehetne rávenni minél több látogatót arra, hogy vásároljon. Kevesen tudják, hogy az oldalukra kattintókat mi tartja vissza attól, hogy előkapják a pénztárcájukat. Íme nyolc tipp, ami segíthet!

hvg.hu Vállalkozás

Pénzmosás elleni törvény: határidő közeleg

Az új pénzmosási irányelvek magyar jogba történő átültetése miatt tavaly decemberben hatályba lépett a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény. Ennek értelmében az érintett cégeknek a törvényben meghatározott kötelezettségek teljesítésére egy belső szabályzatot kell készíteniük, amelyet a pénzügyi felügyeletnek március 15-ig el kell juttatniuk.

Vállalkozás

Minimumadó: pénzt vagy nyugalmat?

Várhatóan mintegy 150 ezer veszteséges egyéni vállalkozónak kell választania, fizet-e egy minimális összegű adót, vagy részletesen beszámol költségeiről az adóhatóságnak, kitéve ezzel magát egy esetleges ellenőrzésnek.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Magasabb bírságok és minimálbér, több juttatás

Drágább lett a céges telefon, magasabb a bírság, ha valaki feketén foglalkoztatja a munkavállalóját, korlátozták a munkaidőkeretet, emelték viszont a minimálbért és az adómentesen adható béren kívüli juttatások körét. Milyen további, a munkáltatókat érintő jogszabályok változtak még januárban? Összefoglaltuk.

MTI Vállalkozás

Uniós információs hálózatot hoztak létre kisvállalatoknak

Európai uniós hálózatot hozott létre az Európai Bizottság a 23 milliónyi kis- és középvállalkozás segítésére; az ötszáz információs ponton adminisztratív segítséget és tanácsadást nyújtó rendszer átszövi az EU 27 tagországát és még további tucatnyi partnerállamra is kiterjed.


A címlapról ajánljuk