hvg.hu Vállalkozás

Miben rejlik a Starbucks sikere?

Egyes híresztelések szerint a Starbucks hazánkban is terjeszkedni kíván, ám ezt a hálózat nem erősítette meg a hvg.hu-nak. Az Egyesült Államokból induló hálózat a legismertebb, ám a közhiedelemmel ellentétben nem franchise rendszerű kávézólánc a világon.

hvg.hu Vállalkozás

Újabb vasúti engedélyt adtak ki

A Magyar Vasúti Hivatal kiadta a 11. hazai vasúttársaság működési engedélyét, ami a január 1-én megnövekedett méretű Európai Unió, valamint Norvégia és Svájc területére is érvényes. A G&G Növényvédelmi és Kereskedelmi Kft. egy olyan, jelentős növekedési potenciállal rendelkező innovatív hazai középvállalkozás, amely 1991. óta végez a vasúthoz kötődő szolgáltatásokat.

HVG Vállalkozás

Terjed a kommunális adó

Egyes önkormányzatok még csak most vezetik be a magánszemély ingatlantulajdonosokra és -bérlőkre 15 éve kivethető, egy sor helyhatóság által már alkalmazott helyi adót.

MTI Vállalkozás

Gázpiac kisfogyasztókat védő korlátokkal

A magyar gázpiac működési modelljének javaslata a közüzemi szolgáltatás megszűnését követően megkülönböztetett figyelmet fordít a kisfogyasztók folyamatos ellátására, speciális védelmi eszközök segítségével - derül ki a Magyar Energia Hivatal javaslatából. A koncepciót hétfőn hozta nyilvánosságra honlapján a MEH.

hvg.hu Vállalkozás

Hogyan kaphatják meg pénzüket a pályázat nyertesei?

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség létrehozta az elektronikus számlakitöltő és egyszerűsített projekt előrehaladási jelentés (EPEJ) kitöltő programot. Célja, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv pályázati nyertesei gyorsabban jussanak a támogatási összegekhez. A programmal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat itt olvashatják.

MTI Vállalkozás

Drámaian romlott a magyar cégek fizetőképessége

Az elmúlt évben több, mint 15 százalékkal nőtt annak a valószínűsége, hogy a cégek fizetésképtelenné válnak. 2006-ban a vállalkozások 3,15 százaléka nem tudta teljesíteni kötelezettségeit - áll a Coface Hungary elemzésében.

hvg.hu Vállalkozás

Vevőcsalogató módszerek webáruházaknak

Mi a kulcsa az eredményes internetes vevőszerzésnek? Hol hibázik a legtöbb webáruház? A WebShop-Experts Kft. által bemutatott stratégia segítségével minden egyes marketingre fordított forint garantáltan megtérül. A módszer lépésről-lépésre mutatja be, miként lehet megszerezni és megtartani a vásárlókat.

hvg.hu Vállalkozás

Ötszázötvenmillió forint innovációs célokra

Ötszázötvenmillió forint pályázati pénzt nyert a Valdeal Innovációs Zrt. a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt pályázaton. A Valdeal ezt az összeget is arra fordítja, hogy létrehozzon és működtessen egy eddig Magyarországon példa nélküli, integrált innováció menedzsment modellt.

MTI Karrier

EMMA: az eddigi PIN-kódokkal mégis lekérdezhetők az adatok

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján korábban megjelent közléssel ellentétben mégis használhatók az eredeti PIN-kódok az Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (EMMA) adatainak lekérdezéséhez - tájékoztatott a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

Plázs

Megrohamozták a patikákat - kiürültek a készletek

Többhavi fájdalomcsillapító adagért állnak sorban a fõváros patikáiban, közben a hónap közepétõl csak vényre kapható, legkedveltebb analgetikumok elfogytak a raktárakból is - értesült a HavariaPress.

MTI Karrier

Fennmarad az EMMA: az adatokat az APEH-tól kapja

A munkavállalók és a munkáltatók továbbra is lekérdezhetik adataikat az Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázisból (EMMA), az erre vonatkozó közleményt hamarosan megjelenteti a tárca - közölte Csizmár Gábor, a minisztérium államtitkára.

hvg.hu Karrier

Személyi változás a T-Online-nál

Két év után, szerződése lejártával, közös megegyezéssel távozik Záprel Zsolt marketing vezérigazgató-helyettes a T-Online Magyarországtól.

MTI Karrier

Pesszimisták év elején a nyírségi cégek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felmérése szerint pesszimistán kezdik a 2007-es évet a térség vállalkozásai; a nyírségi cégek közül alig harminc százalék számol növekedéssel az új esztendőben.

Vállalkozás

Kik úszhatják meg az elektronikus bevallást?

Kétszázezeren ugyan még mindig nem regisztráltak, mégis enyhítettek az elektronikus adóbevallás szigorú szabályain. Közel 400 ezer adózót felmentenek, s egyúttal megszűnik a nullás bevallás a kijelölt adózói kör számára. Mi változik még és hogyan?

hvg.hu Vállalkozás

Leggyakoribb tévhitek a céges blogokkal kapcsolatban

Mit veszítenek azok a vállalatok akik a negatív kritikák miatt nem mernek közvetlen kommunikálni vásárlóikkal, azaz blogot indítani. Cikkünkben tanácsokat adunk, hogy miként lehet a negatív visszajelzésekből profitálnia egy cégnek.

Vállalkozás

Mikrohitelezés Portugáliában

Vállalkozásokat indított útnak és munkahelyeket teremtett Portugáliában a mikrohitel, amelyet bankhitelhez jutni képtelenek, így munkanélküliek és bevándorlók is felvehetnek.


A címlapról ajánljuk