MTI Vállalkozás

Kihirdették az Európai Vállalkozási Díj döntőseit

Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) gazdaságfejlesztési szakállamtitkára bejelentette az Európai Vállalkozási Díj magyarországi fordulójának díjazottjait. A versenyben helyi és regionális hatóságok által működtetett kis- és középvállalkozás-fejlesztési programok vehettek részt. A nemzeti fordulót követő európai megmérettetésre a „Széchenyi Kártya” és a „Vállalkozom, tehát leszek” projekt kerül.

MTI Vállalkozás

Meddig növelhetik az úthasználati díjakat?

Gyenge a hazai nemzetközi közúti szállítással foglalkozó vállalkozások érdek-érvényesítő képessége, pedig az Európai Parlament szakmai meghallgatásán igencsak szükség lenne a jelenlétükre.

hvg.hu Gazdaság

Életbe lépnek a megszorítások

Szolidaritási adó, dupla járulék, magasabb áfakulcs, jövedéki adó növekedés, egészségbiztosítási járulék - szeptember elsejétől nagyon sok változás lép életbe. A nyáron meghirdetett Gyurcsány-csomag jelentős része pénteken lép életbe.

MTI Vállalkozás

Alacsonyabb kamattal kínálja beszállítói hitelét az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. csökkentette beszállítói hitelének kamatát, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) pedig megduplázta a kamat-támogatás mértékét. Így az éves kamat 3 havi Euribor + maximum 3,75 százalékra mérséklődött, ehhez a tárca 3 százalékpont támogatást nyújt a kétéves türelmi időre, írja a Világgazaság.

hvg.hu Vállalkozás

Hogyan veszítheted el gyorsan online ügyfeled?

Hiába szerepel minden információ egy internetes oldalon, ha nincsenek megfelelően csoportosítva, s az olvasónak keresgélnie kell még a kapcsolattartó elérhetőségét is. Ritka az olyan türelmes ügyfél, aki hosszú ideig tartó böngészés után megrendeli a szolgáltatást, különösen, ha egy utazásról van szó. Pécsi Ferenc, a hvg.hu honlapkritikusa ezen a héten a Naphajnal vendégház weboldalát elemezte.

MTI Karrier

Továbbra is sok fiatal érdeklődik a Start-kártya iránt

Az elmúlt másfél hónapban, a nyár ellenére is sok fiatal kívánt elhelyezkedni, ehhez 5548 Start-kártyát váltottak ki, így a Start-program indítása, 2005. október 1-je óta 30 448 kártyát adott ki az adóhatóság a fiatal munkavállalóknak.

MTI Karrier

Közmunkaprogramot indít az Egererdő Erdészeti Zrt.

Az Egererdő Zrt. közmunkaprogramja keretében szeptember 1. és november 30. között 114 munkást foglalkoztat 6 órás munkaidőben a társaság hét erdészeténél, a csemetekertben és a központhoz tartozó vadaskertben - ismertette Pallagi László, a részvénytársaság vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

Vállalkozás

Járulékfizetésre kötelezett őstermelők

Jövő évtől tb-járulékot kell fizetniük az adózási kedvezményeket élvező mezőgazdasági őstermelőknek, akiknek működése, cikkünk agrárszakíró szerzője szerint, rendszeridegen a piacgazdaságtól.

Vállalkozás

Milyen a hatékony linkcsere a gyakorlatban?

Az egyik leghatékonyabb online marketing technika a linkcsere, amely ráadásul még pénzbe sem kerül. Nem mindegy azonban, hogy linkcserét sikeresen végző weboldal tulajdonosa hogyan kezeli a partnerektől érkező linkeket.

MTI Vállalkozás

Megszüntetik az illetménytáblát?

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) által alkotott unió elutasítja, hogy az érdekegyeztető tárgyalások helyett sajtóhírekből értesüljenek az illetménytábla rendszer megszüntetéséről, amely elfogadhatatlan számukra.

MTI Gazdaság

A fuvarozókat érzékenyen érintik a megszorítások

A megszorító intézkedések a közúti közlekedési szolgáltatással foglalkozó vállalkozásokat a szakma jellege miatt különösen érzékenyen érintik, ezért a kormánynak az ágazattal kivételeznie kell - mondta Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestületének (NiT Hungary) ügyvezető főtitkára.

euractiv.hu Karrier

Hatszázezer új dolgozó az EU-8-akból a brit munkaerőpiacon

Tony McNulty brit belügyminiszter tájékoztatása szerint mintegy 600 ezer ember vállalt munkát Nagy-Britanniában azon országok polgárai közül, amelyek két éve csatlakoztak az Európai Unióhoz. A friss adatok szerint 447 ezren Lengyelországból érkeztek, a többiek hét új EU tagországból.

hvg.hu Vállalkozás

Kinek és miért nem kell a minimálbér kétszerese után fizetnie?

Szeptember 1-től bevezetik a 125 ezer forintos minimális járulékalapot, amelyet januártól 131 ezerre emelnek. Ez minden egyéni, társas vállalkozóra vonatkozik, de leginkább az evásokat sújtja. Szerencséjük van viszont a tételes átalány-adózóknak és a mezőgazdasági őstermelőknek, akiknek csupán a mindenkori havi minimálbér után kell fizetniük. A részletekről a hvg.hu adószakértőjét kérdeztük.


A címlapról ajánljuk