Vállalkozás

Mi történik 2008-ban az interneten?

Harminc másodperc után lankad a videóra kattintók figyelme. Számos tanulsággal és előrejelzéssel is élhetünk az új év lehetséges online marketing trendjeit illetően.

MTI Gazdaság

Bokros tartott kiképzést az adóügyről az MDF-nél

Az adóreformmal kapcsolatos elképzelésekről tartott előadást Bokros Lajos egykori pénzügyminiszter hétfőn este az MDF vezetőinek, akik - mint mondják - rendszeresen találkoznak olyan szakértőkkel, akiknek a világképe nem feltétlenül egyezik az MDF-ével.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Milyen adók terhelik a cégeket 2008-ban?

Idén januártól seregnyi adójogszabály módosult. A vállalkozások működését elsősorban az eva-, a társasági adóról szóló, az áfa-, valamint az illetéktörvény változásai érintik húsbavágóan. Összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat.

MTI Vállalkozás

Magyar-kínai borászati együttműködés

Együttműködési szerződést írt alá Baján a Sümegi és Fiai Pincészet - Keller Kft., valamint egy kínai cég a magyar borok kínai kiviteléről, kínai szőlőfeldolgozásról és borelőállításról, valamint közös értékesítésről.

hvg.hu Vállalkozás

Mire vitte a Subway, a McDonalds és a Burger King a magyar piacon?

A legtöbb gyorsétterem franchise-rendszerben működik. A nagy hálózatok közül hazánkban 19 egységgel rendelkezik és töretlenül fejlődik a 2004-ben a magyar piacra lépett Subway hálózat. Becslések szerint a gyorséttermi piac több mint egyharmadát viszi a jelenleg több mint 90 hazai gyorséttermet magáénak tudó McDonald's, őt követi lemaradva a mintegy 20 egységet üzemeltető Burger King, majd a 10 éttermes Pizza Hut és a nyolc egységes KFC.

Vállalkozás

Garanciák kkv-knak: mekkora az érdeklődés?

Mostanában kezdik felfedezni a kis- és középvállalkozások az általuk igényelhető befektetési tőkegaranciát, uniós pályázataikhoz pedig a bankgaranciánál olcsóbban és gyorsabban kapható kezességet.

hvg.hu Vállalkozás

Recessziótól rettegnek a cégvezetők világszerte

A vállalatok elsőszámú vezetői a globális recesszióban látják a legfőbb veszélyforrást – derül ki a PricewaterhouseCoopers legújabb globális vezérigazgatói felméréséből. A félelem a nyugati féltekén a legerősebb, a cégvezetők Kínában és Indiában kevésbé aggódnak.

MTI Karrier

Meddig kell kiadni a tavalyról megmaradt szabadságot?

A tavalyi évről áthozott szabadságokat az idén március végéig kell kiadni a dolgozóknak. Átmeneti szabályként tavaly a munkáltatók március vége helyett szeptember végéig adhatták ki az előző évről átvitt szabadságokat, erre az idén már nincs lehetőség.

Vállalkozás

Új kkv-pályázatok

Jó hír az eszközbeszerzésben illetve komplex technológiafejlesztésben érdekelt mikro-, kis- és középvállakozásoknak, hogy hamarosan újra kiírják a népszerűségi listát vezető GOP 2.1.1/A és B, illetve a KMOP 1.2.1/A és B pályázatokat.

Vállalkozás

Mit tehet az APEH a felszámolási eljárás során? II.

Az adóhatóság felszámolásban betöltött szerepével foglalkozó cikkünk második része az egyszerűsített felszámolással, a procedúrához kapcsolódó bevallási kötelezettséggel és az adóhatóság ellenőrzési feladataival kapcsolatos legfontosabb információkat rendszerezi. Az első részben a felszámolási megállapodással, a felszámolás elrendelésével és jogkövetkezményével, az egyezségkötés lehetőségeivel foglalkoztunk.

MTI Vállalkozás

Hét ponttal csökkent a K and H kkv bizalmi indexe

A múlt év utolsó negyedévében 7 ponttal esett vissza a K and H kkv bizalmi index, és ezzel egyéves javuló tendencia tört meg a kis és középvállalkozói (kkv) szektor várakozásai tekintetében, a bizalmi index értéke mínusz 42 pontról mínusz 49 pontra romlott.

MTI Gazdaság

ITDH: nagyobb hangsúly a magyar tőkekivitelen

A Magyar Befektetésösztönzési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) az elmúlt pár évben egyre nagyobb hangsúlyt helyez a magyar cégek külpiaci tevékenységének bővítésére – közölte Rétfalvi György, a szervezet vezérigazgatója.

Vállalkozás

Mikor élhet felügyeleti intézkedés iránti kérelemmel?

A felügyeleti intézkedés rendkívüli jogorvoslati forma. Ha az ügyben eljáró adóhatóság határozata, önálló fellebbezéssel megtámadható végzése (intézkedése) jogszabálysértő, vagy jogszabálysértő módon nem került sor valamely intézkedésre, akkor élhetünkk felügyeleti intézkedés iránti kérelemmel.

MTI Vállalkozás

Külföldi munka: hol nem lehet megúszni a munkavállalási engedélyt?

Az új EU-tagállamok szolgáltatást nyújtó vállalkozásai alkalmazottaikat többnyire munkavállalási engedély nélkül, kiküldetés keretében foglalkoztathatják a régi tagállamokban (EU-15). Ausztria és Németország azonban kivételes szabályokat érvényesíthet - olvasható az EU vonal tájékoztató honlapján.

MTI Tech

Versenyre hívja a diákokat a Google

Főiskolásoknak, egyetemistáknak hirdetett versenyt a Google: a hallgatóknak az a feladatuk, hogy közismertté tegyenek egy vállalkozást és annak honlapját.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával