hvg.hu Vállalkozás

Növekszik az étkezési utalványok adókedvezménye

A kormány támogatta, a parlament elfogadta az étkezési utalványok adómentes értékének növelését. Így a hidegétel utalványok adómentes határa 4500 Ft-ról 5000 Ft-ra, a melegétel utalványoké pedig 9000 Ft-ról 10 000 Ft-ra emelkedik 2007. január 1-től. Az utalványokkal nemcsak az alkalmazottak, de a cégek is jól járnak.

hvg.hu Tech

A Yahoo és az IBM ingyenes kisvállalati keresőt fejlesztett

Ingyenes belépő szintű üzleti keresővel rukkolt elő a Yahoo és az IBM, mely reményeik szerint erősen megszorongatja a kisvállalati piaci szegmensben a Google-t, ahol az eddig jelentős eladási sikereket ért el Mini eszközeivel.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Mennyit kaszálnak a kereskedők a karácsonyi vásárokon?

A Gyurcsány-csomag megszorításai, a növekvő adóterhek ellenére vásárlási lázban ég a város. A karácsony idén is a vásárlás ünnepe maradt. De vajon a plázákhoz hasonlóan futnak-e még a hagyományos karácsonyi vásárok is? A hvg.hu arra is kereste a választ, hogy kinek éri meg standon árulni, s mennyit lehet szakítani egy hónap alatt?

MTI Gazdaság

Kiss Péter: 8-9 százalékos bruttó béremelésre lenne szükség

A következő év Magyarország számára az új gazdaságpolitikai pályára állás éve lesz, az ehhez szükséges döntések zöme megszületett 2006-ban - mondta Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) hagyományos év végi konferenciáján.

MTI Vállalkozás

Pert vesztett a levegőárus

Pert vesztett a kínai levegőárus, ezért nem árulhatja az idei labdarúgó világbajnokság németországi stadionjainak levegőjét - hacsak nem pult alól.

MTI Karrier

Hol dolgozik a legtöbb román vendégmunkás?

A legtöbb román vendégmunkás Spanyolországban és Olaszországban dolgozik, a külföldön munkát vállaló románok száma pedig eléri a kétmilliót - derül ki a legújabb felmérésből.

MTI Gazdaság

A GVH jóváhagyta a Kereskedelmi Etikai Kódexet

A Gazdasági Versenyhivatal a 2007. december 31-ig tartó időszakra jóváhagyta a Kereskedelmi Etikai Kódexet, ami szabályozza a jelentős piaci erővel rendelkező vállalkozások beszállítói kapcsolatait. A közlemény szerint a kódexet több hipermarket is elfogadta.

MTI Vállalkozás

Másfélmilliót buktak az illegális pálinkafőzők

Illegális pálinkafőzök buktak le a kiskőrösi tanyavilágban tartott jövedéki ellenőrzés során, amikor rábukkantak a pálinkafőző üzemre a vám- és pénzügyőrség munkatársai. Másfélmillió forint értékű szeszt foglaltak le és büntetőeljárást indítottak

MTI Itthon

Útdíjat rónának ki a kamionokra a főutakon

A sztrádákról az autóutakra és az országos főutakra is kiterjesztené az útdíjat jövő év április elsejétől a 12 tonna feletti teher-gépjárműveknél a kormány - mondta Bozzay Erika, a Gazdaság és Közlekedési Minisztérium főosztályvezetője egy pénteki tanácskozáson Budapesten.

hvg.hu Vállalkozás

Miért kaphat büntetést az APEH-től év végén?

Szigorú, előre hozott határidő, új adónem, mulasztási bírság - néhány dolog, amelyre még érdmes odafigyelni év végén. Az egyéni vállalkozóknak és társas vállakozásoknak akad még tennivalójuk december 20-ig, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

hvg.hu Vállalkozás

Tíz tipp, hogy ne verjenek át az online árveréseken!

Dacára a szoftvergyártók és az internetes aukciós portálok ezirányú közös erőfeszítéseinek, ma is könnyen előfordulhat, hogy az online árveréseken vásárolt programok illegálisnak bizonyulnak. A Business Softver Alliance (BSA) most tíz olyan tippet ad, amellyel a vásárló kiszűrheti, ha nem legális a kínált szoftver.

Vállalkozás

Illetékváltozások 2007-től

Nem kell visszamenőleg illetéket fizetniük a leánycégeknek anyavállalatuktól ingyen kapott vagyonuk után. Más esetben viszont januártól az APEH behajthatja az eltitkolt illetékeket.

hvg.hu Vállalkozás

Ki a 100 kistigris Magyarországon?

A tízezer magyar kkv-ból mindössze ezer cég esetében vállalna hitelkockázatot a Coface Hungary. Ennyi ugyanis az egyedülálló és versenyképes terméket előállító, valamint külföldre is sikeresen exportáló cég. A Coface az Üzlettárs Magazinnal közösen összeállította a 100 legdinamikusabban fejlődő kis-és közép vállalkozás rangsorát, amelyet 100 Kistigrisnek nevezett el.

MTI Karrier

Nőtt a foglalkoztatottak száma az euróövezetben

Az euróövezetben a harmadik negyedévben 517 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, így az állásban lévők 1,4 százalékkal többen voltak, mint tavaly, a harmadik negyedévben - jelentették az EU statisztikai hivatalában.

MTI Vállalkozás

Milyen cégek és hogyan kaptak járulékkedvezményt?

Már csaknem 14 ezer álláskereső jutott munkához a kis cégeknek nyújtott járulékkedvezmény révén január és november között, a kedvezményt igénylő cégek száma 10.850 volt - tájékoztatta Lőrincz Leó a Foglalkoztatási Hivatal főosztályvezetője.


A címlapról ajánljuk