hvg.hu Vállalkozás

Virtuális séta a rák ellen

A Curves franchise-hálózat alapítója és az ismert ausztrál színésznő, Olivia Newton-John kezdeményezése, hogy minél több emberben tudatosítsák: az egészségért tenni kell. Erre hívják fel a figyelmet nagy menetelésükkel a Kínai Nagy Fal mentén és kérnek mindenkit, hogy csatlakozzanak a sétához – akár csak virtuálisan.

hvg.hu Vállalkozás

Vámosi-Nagy: öröklési illeték, avagy a halál adója

Az alkotmány szerint mindenki jövedelmével és vagyonával arányban, törvények keretei között köteles a társadalom közös költségeihez hozzájárulni. A közteherviselésnek ezzel az alapelvével mindenki egyetért, legalábbis erre következtethetünk ellentmondás hiányában. Az ellenvélemény, olykor ellenállás a részleteknél tapasztalható.

hvg.hu Vállalkozás

Milyen kisvállalkozásban látnak fantáziát a befektetők?

Összesen 575 millió forint friss tőkét fektettek be 35 magyarországi kis- és középvállalkozásba két évvel ezelőtt - ez áll a Start Tőkegarancia Zrt. felmérésében. A kimutatás szerint a kkv-szektorba elsősorban magyarországi befektetők invesztálnak.

hvg.hu Vállalkozás

Kalkulátor evázóknak

Az EVA kalkulátor az egyszerűsített vállalkozói adó szerinti adózási feltételek alapján készült. A számítás adatait havonta kell megadni. Íme a részletes használati utasítás!

Meixner Zoltán (hvg.hu) Vállalkozás

Mitől lesz sikeres egy online vállalkozás?

Az internet lassan érett korba lép, szaporodnak a réspiacokon feltűnő vállalkozások. Kihasználva a korszerű technológia előnyeit, egymásra talál a fizetőképes kereslet és a vállalkozások nyújtotta kínálat.

MTI Gazdaság

Megtévesztő e-mailek az osztrák szabadalmi hivataltól

A Magyar Szabadalmi Hivatal, az osztrák Trademark Publisher GmbH magyar cégeknek küldött megtévesztő szerződési ajánlatával kapcsolatban megkereste a Gazdasági Versenyhivatalt, kérve hogy az osztrák partner-hatóságnál érje el a megtévesztés befejezését - értesült a hivatal sajtófőnökétől.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Alapítani könnyű, megszabadulni annál nehezebb a cégtől

Tavaly július óta kevesebb pénzből és gyorsabban alapíthatunk kft.-t és zárt részvénytársaságot. Céget törölni nemcsak hosszabb ideig tart, de jóval bonyolultabb is. Ha vállalkozásunknak adósságai vannak, még az APEH-hal is meggyűlhet a bajunk.

MTI Gazdaság

APEH: fokozottan ellenőrzik az új cégeket

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2007-ben a befejezett ellenőrzések során 356,7 milliárd forint adókülönbözetet tárt fel, a kivetett szankciók összege pedig meghaladja a 212 milliárd forintot - jelentette be Szikora János, az APEH elnöke.

hvg.hu Vállalkozás

Hogyan írjunk beszámolót cégünk nem pénzügyi teljesítményéről?

Egyre több cég hozza nyilvánosságra környezeti és társadalmi mutatóit. Magyarországon eddig összesen 56 vállalat számolt be nem pénzügyi teljesítményéről környezeti vagy fenntarthatósági jelentés formájában. A KÖVET által szervezett tréningen a jelentések írásának alapjait sajátíthatták el a szakemberek.

Gazdaság

Újlengyel, a magyar offshore-paradicsom

Egy pénzügyi szolgáltatást végző ismeretlen vállalkozás foglalta el a hetedik helyet a legnagyobb hazai cégek listáján. A Triton-féle recepttel mások is éltek.

hvg.hu Vállalkozás

Új divatmárkák a franchise piacon

A magyar piacon több sikeres ruházati franchise-hálózat működött már eddig is. Az Alain Delon után kapható lesz Magyarországon a spanyol 18 October és a Caribu márka is. Mi jöhet még?

MTI Karrier

Új munkahelyek: 260 millióra lehet pályázni

Közzétették a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján az új munkahelyek támogatására kiírt idei pályázat feltételeit, egy-egy munkahely létesítéséhez legfeljebb 1,5 millió forint nyerhető el, egy-egy pályázó 260 millió forinthoz juthat hozzá.


A címlapról ajánljuk