MTI Karrier

Idén tobzódhatunk a szabadságban

A 2006-ról megmaradt szabadságot 2007. március 31-ig ki kell adniuk a munkáltatóknak, s év végéig az ideit is - véli a PriceWaterhouseCoopers (PwC).

HVG Vállalkozás

Kedvezményes osztalék február 5-ig

Február 5-éig tart az egyhamar vissza nem térő alkalom: meghatározott feltételek mellett mindössze 10 százalékos adó ellenében pénz vehető ki a vállalkozásokból.

HVG HVG Hetilap

Közpénz az ablakban

Kétmillió küldeményre és kézbesítésére adott ki többszáz millió forintot az APEH, könnyen lehet, hogy feleslegesen.

MTI Karrier

A nyugdíjkorhatárt 67 évre emelhetik

Németországi ipari munkások tízezrei tartottak munkabeszüntetéseket szakszervezetük, az IG Metall szervezésében, így tiltakozva a nyugdíjkorhatár 67 éves korra tervezett emelése ellen.

hvg.hu Vállalkozás

Ma jelennek meg az első uniós pályázatok

A pályzatok meghirdetésével hazánk az uniós tagországok közül az elsők között nyitja meg a 2007-2013 között rendelkezésre álló támogatási forrásokat. Egyes kiírásokat a kormány már január 30-án megjelentet a gazdaságfejlesztés területén.

MTI Itthon

Három megyében várható Volán-sztrájk

Már csak három megyében nem született bérmegállapodás; így a pillanatnyi állás szerint ezeken a helyeken várható sztrájk - közölte Valenta György, a Közúti Közlekedési Szakszervezet alelnöke.

euractiv.hu Karrier

Ki fizeti a csődbe ment cég helyett a nyugdíjat?

Ha egy dolgozó azért nem jut hozzá a neki járó kiegészítő nyugdíjhoz, mert a járandóságot finanszírozó munkáltatója csődbe ment, az állam nem köteles átvállalni ezt a terhet - mondta ki egy konkrét ügyben hozott ítéletében az Európai Bíróság.

MTI Vállalkozás

Hetvenhat millió forint támogatást kapott 3 cég

Három pályázó, az ingatlanfejlesztő Orco Property Group S.A., aklímatechnikával foglalkozó Genex Zrt., és az energetikai szolgáltatásokat végző RFV Zrt. összesen 76,12 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap részvényeinek tőzsdei bevezetéséhez.

Vélemény

Interjú a plázakirállyal

Nagyszabású megaprojektekel van jelen a magyar piacon Mordechai (Moti) Zisser, az izraeli tulajdonban lévő Plaza Centers elnöke. Nevéhez fűződik a Kerepesi úti lovarda helyén épülő grandiózus Aréna Pláza, a Hajógyári Szigeten létesülő „magyar Las Vegas”. Cége hozta létre 12 éve a Duna Plázát, és épített azután 15 másikat, szerte az országban. Zissert Jeruzsálemben interjúvolta meg a hvg.hu tudósítója.

MTI Vállalkozás

Kissé javult a kkv bizalmi index

Továbbra is erős negatív várakozások jellemzik a kis- és középvállalkozásokat (kkv) a 2006 negyedik negyedévében mért, a K & H Bank és a GfK Hungária közvélemény-kutató intézet által közösen készített kkv bizalmi index szerint.

MTI Itthon

Számlagyárat lepleztek le

Számlagyárat működtető bűnözői csoportot leplezett le a vám- és pénzügyőrség nyomozószolgálata.


A címlapról ajánljuk