MTI Vállalkozás

APEH: nem volt zavar az adóhatás és az ügyfélkapu között

Délután téves hír jelent meg az elektronikus adózással kapcsolatban, ugyanis nem volt zavar a kormányzati ügyfélkapu és az adóhatóság közötti adatforgalomban - tájékoztatott Nagy József, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) főosztályvezetője.

MTI Vállalkozás

Vámosi Nagy Szabolcs: "Egyszerűsíteni kell az adórendszert"

Az adórendszert a következő években egyszerűsíteni kell, az adónemek közül a jövedelmet terhelő adókat vissza kell szorítani, helyettük a vagyoni típusú, illetve a forgalmi adókra kell helyezni a hangsúlyt - mondta Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst and Young adóigazgatója csütörtökön Budapesten, a svájci kereskedelmi kamara üzleti rendezvényén.

hvg.hu Vállalkozás

Tippek franchise-kézikönyv elkészítéséhez

Egy jól megszerkesztett és összeállított franchise kézikönyv segít a magasabb profit elérésében. Mikor érdemes összeállítani és mi a szerepe a kézikönyvnek a hálózatok működésében? Olvassal el a Dakexpo tanácsait!

MTI Vállalkozás

Mégis képviselhetik a hitelezőket a követeléskezelők?

Téves az a műsorban elhangzott állítás, hogy a követeléskezelő cégek a hitelezőket nem képviselhetik, hiszen erre - ha csak a Polgári Törvénykönyvet vesszük figyelembe, akkor is - már 1960 óta lehetőség van - cáfolta a Tévé Ügyvédjében elhangzott állításokat az Intrum Justitia.

Gazdaság

Hibás banki átutalások

Kamatostul kéri vissza pénzét az egyik bank attól az ügyfelétől, akinek tavaly októberben tévedésből 809 ezer forintot írt jóvá a számláján. Az abban az időszakban meglehetősen nagy számlaforgalmat bonyolító ügyfél - mint mondja - nem vette észre, hogy gazdagabb lett, s a pluszpénzt elköltötte folyamatban lévő lakásfelújítására. A bank úgy értékeli, hogy az ügyfél "nem mutat hajlandóságot a tartozás rendezésére", a pénzintézet azonban a követelés behajtásán serénykedik.

MTI Vállalkozás

Vállalkozás-fejlesztésre 30 milliárdos támogatás

A második Nemzeti Fejlesztési Tervben eddig kiírt pályázatokon 30 milliárd forint forrás áll a kis- és közepes vállalkozások termelői beruházásának támogatására - közölte a Magyar Pályázatkészítő Iroda ügyvezető igazgatója Nyíregyházán szerdán egy tájékoztató fórumon.

MTI Vállalkozás

Adókedvezmény a peepshow-knak

Egy holland bíró úgy ítélkezett, hogy a kukkoldák - peepshow-k - színházi intézmények, és a klubtulajdonosokat adókedvezmény illeti meg.

Vállalkozás

Eddig 1,17 millió sikeres e-bevallás

Jól bírta a február 12-i rohamot a kormányzati ügyfélkapu és az adóhivatal elektronikus rendszere, üzemzavar nélkül fogadták a január véginél jóval nagyobb adatforgalmat, bár az egyéb szolgáltatások olykor lelassultak.

László Éva Lilla Karrier

„Ötven felett lehúzhatom a rolót”

Belibben egy fodros szoknya, felvillan egy bájos mosoly, és máris a fiatal hölgy ül Irénke néni helyén a recepciós pultnál? A munkahelyi diszkrimináció egyik leggyakoribb formája az életkor szerinti hátrányos megkülönböztetés. Ha a munkavállaló elmúlt ötven, akkor az Európai Unió rendelkezései szerint hátrányos helyzetűnek minősül. Hogyan bizonyíthatja be az elbocsátott középkorú dolgozó, hogy diszkrimináció áldozata, és milyen kedvezményeket igényelhetnek azok, akik ötven év felettieket alkalmaznak? Cikkünkből kiderül.

MTI Vállalkozás

Tovább csökkenhet a cégbejegyzés ideje és költsége

Készül a vállalkozói környezet dinamizálását elősegítő "Üzletre hangolva", program. Célja a vállalkozások működési és tranzakciós költségeinek, a cégbejegyzés idejének és költségének csökkentése. Vizsgálják az engedélyezési eljárások rendszerét is, és várható egy az adó- és illetékeljárásokat egyszerűsítő javaslatcsomag.

MTI Vállalkozás

Új amerikai ösztöndíj magyaroknak

Új ösztöndíj- programot hoz létre a Magyar-Amerikai Vállalkozási Alap, az egy éves juttatással a legígéretesebb magyar hallgatók két egyetemi félévet tölthetnek amerikai felsőoktatási intézményben.

MTI Vállalkozás

BÉT - bizonytalan piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 355,74 pontos, 1,51 százalékos emelkedéssel, 23.847,06 ponton zárt pénteken.

hvg.hu Vállalkozás

Fekete hétfő: másfél millió e-bevallást vár az APEH

Február 12-ig 1,5 millió e-bevallásra számít az adóhivatal, amelyet a várható dömping miatt már csak fekete hétfőnek hív saját berkeiben. Február 15-ig további 2,5 millió bevallást vár. Eddig a legtöbb problémát a frissítés, illetve a teljes űrlap kitöltésének hiánya okozta. A megerősített ügyfélszolgálat és a plusz telefonvonalak várhatóan megakadályozzák majd a bevallások torlódását.

hvg.hu/MTI Vállalkozás

Eddig 3000 vagyonosodási vizsgálat

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a korábbinál lényegesen nagyobb számban ellenőrzi a magánszemélyek jövedelmeinek és vagyongyarapodásának összhangját, valamint a járulékfizetési kötelezettség teljesítését.

hvg.hu Vállalkozás

Franchise kisokos I.

Annak ellenére, hogy egyre több cikk szól franchise-hálózatok terjeszkedéséről, új üzletek nyitásáról, még mindig sokan nincsenek tisztában a franchise szóhoz kapcsolódó fogalmak, kifejezések jelentésével. Mások nem tudják milyen kötelezettségeik és jogaik vannak, ha be szeretnének lépni egy hálózatba. A most induló franchise kisokos a franchise tevékenységi körével, jellemzőivel, illetve résztvevőivel kapcsolatos téveszméket próbálja tisztázni.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával