euractiv.hu Karrier

Ki fizeti a csődbe ment cég helyett a nyugdíjat?

Ha egy dolgozó azért nem jut hozzá a neki járó kiegészítő nyugdíjhoz, mert a járandóságot finanszírozó munkáltatója csődbe ment, az állam nem köteles átvállalni ezt a terhet - mondta ki egy konkrét ügyben hozott ítéletében az Európai Bíróság.

MTI Vállalkozás

Hetvenhat millió forint támogatást kapott 3 cég

Három pályázó, az ingatlanfejlesztő Orco Property Group S.A., aklímatechnikával foglalkozó Genex Zrt., és az energetikai szolgáltatásokat végző RFV Zrt. összesen 76,12 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap részvényeinek tőzsdei bevezetéséhez.

Vélemény

Interjú a plázakirállyal

Nagyszabású megaprojektekel van jelen a magyar piacon Mordechai (Moti) Zisser, az izraeli tulajdonban lévő Plaza Centers elnöke. Nevéhez fűződik a Kerepesi úti lovarda helyén épülő grandiózus Aréna Pláza, a Hajógyári Szigeten létesülő „magyar Las Vegas”. Cége hozta létre 12 éve a Duna Plázát, és épített azután 15 másikat, szerte az országban. Zissert Jeruzsálemben interjúvolta meg a hvg.hu tudósítója.

MTI Vállalkozás

Kissé javult a kkv bizalmi index

Továbbra is erős negatív várakozások jellemzik a kis- és középvállalkozásokat (kkv) a 2006 negyedik negyedévében mért, a K & H Bank és a GfK Hungária közvélemény-kutató intézet által közösen készített kkv bizalmi index szerint.

MTI Itthon

Számlagyárat lepleztek le

Számlagyárat működtető bűnözői csoportot leplezett le a vám- és pénzügyőrség nyomozószolgálata.

Vállalkozás

Lefülelt illegális pénzkölcsönzők

Átlépték a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tűréshatárát a piacot elárasztó bóvli pénzügyi ajánlatok. Az ügyfelek azonban mintha inkább hinnének a kétes hitelt ígérőknek, mint a hatóságnak.

Kiricsi Gábor (hvg.hu) Gazdaság

Gerendai az Est-csoportban?

"Stratégiai együttműködésre" készülünk az Est Média-csoporttal - válaszolta a HVG-nek Gerendai Károly (képünkön), az elmúlt öt évben határokon átnyúló bulibirodalmat felépítő Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. tulajdonos-igazgatója arra a kérdésre, valósak-e a hírek, hogy tulajdonrészt szerzett az Est-csoportban.

Gazdaság

Hiányos élelmiszer-ellenőrzés

A romlott élelmiszerektől kockázatelemzésen alapuló, szúrópróbaszerű vizsgálatokkal próbálja megvédeni a fogyasztókat az állat-egészségügyi hatóság, a feketekereskedelem lefülelésében azonban egyedül tehetetlen.

MTI Vállalkozás

Felfüggesztették az AVOP idegenforgalmi pályázatát

Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) irányító hatósága felfüggesztette az idegenforgalmi tevékenység fejlesztésére kiírt pályázatot a 2004-2006 időszakban rendelkezésre álló források kimerülésére miatt.

MTI Vállalkozás

Kisebb cégeknél kiszolgáltatottabbak a munkavállalók

A munkaügyi jogsértések jelentős részéről nem szereznek információt az érdekképviseletek sem, mert a munkavállalók tartva az elbocsátástól nem fordulnak bírósághoz, a szakszervezeteket se tájékoztatják - állapítja meg többek között a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) által készített,

hvg.hu Vállalkozás

Újabb kezdeményezés a társadalmi felelősségvállalásárt

Új programot indított az ENSZ a vállalati társadalmi felelősségvállalás előmozdítása érdekében. A nyolc országban induló projekt elsődleges célja, hogy a régi uniós tagországok átadják CSR-rel kapcsolatos tapasztalataikat az újonnan csatlakozottaknak.

MTI Vállalkozás

Mibe kerül egy cégnek a 100 milliós támogatás?

A Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. (KvfP) 2006-ban minden eddiginél jelentősebb összeget, 857,96 millió forintot fektetett be összesen 15 vállalkozásba. Egy vállalkozásba legfeljebb 49 százalék tészesedést szerezhet a cég, 100 millió forintnyi tőkebefektetésért cserébe. Idáig 8 vállalkozás vásárolta ki a befektető cég részesedését, 2007-ben további exitekre számít a KvfP.

hvg.hu Franchise

RE/MAX a 11. legnagyobb franchise ingatlanhálózat a világon

A RE/MAX International ingatlanközvetítő hálózat a 2006-ban elért eredménye alapján az előkelő 11. helyet szerezte meg az 500 franchise céget rangsoroló listán. Az amerikai Entrepreneur magazin által 28. alkalommal közzé-tett „Franchise 500” ranglista a világ legjobb franchise cégeit állítja sorrendbe évente.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával