"Nemcsak késsel, pisztollyal, méreggel lehet gyilkolni, hanem felelőtlen munkával is"
Tech

"Nemcsak késsel, pisztollyal, méreggel lehet gyilkolni, hanem felelőtlen munkával is"

A kilenc halálos esettel járó lisztériafertőzés után a szakértők arra jutottak, a jövőben jelezni kell a csomagoláson, hogy a gyorsfagyasztott zöldségeket fogyasztás előtt 75 Celsius-fokon meg kell főzni. Csak így kerülhető el ugyanis, hogy a baktériumtól megbetegedjenek az emberek. Egy albertirsai üzemben megnéztük, hogyan készül most a gyorsfagyasztott zöldség és gyümölcs.

Gazdaság

Hiányos élelmiszer-ellenőrzés

A romlott élelmiszerektől kockázatelemzésen alapuló, szúrópróbaszerű vizsgálatokkal próbálja megvédeni a fogyasztókat az állat-egészségügyi hatóság, a feketekereskedelem lefülelésében azonban egyedül tehetetlen.

MTI Vállalkozás

Felfüggesztették az AVOP idegenforgalmi pályázatát

Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) irányító hatósága felfüggesztette az idegenforgalmi tevékenység fejlesztésére kiírt pályázatot a 2004-2006 időszakban rendelkezésre álló források kimerülésére miatt.

MTI Vállalkozás

Kisebb cégeknél kiszolgáltatottabbak a munkavállalók

A munkaügyi jogsértések jelentős részéről nem szereznek információt az érdekképviseletek sem, mert a munkavállalók tartva az elbocsátástól nem fordulnak bírósághoz, a szakszervezeteket se tájékoztatják - állapítja meg többek között a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) által készített,

hvg.hu Vállalkozás

Újabb kezdeményezés a társadalmi felelősségvállalásárt

Új programot indított az ENSZ a vállalati társadalmi felelősségvállalás előmozdítása érdekében. A nyolc országban induló projekt elsődleges célja, hogy a régi uniós tagországok átadják CSR-rel kapcsolatos tapasztalataikat az újonnan csatlakozottaknak.

MTI Vállalkozás

Mibe kerül egy cégnek a 100 milliós támogatás?

A Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. (KvfP) 2006-ban minden eddiginél jelentősebb összeget, 857,96 millió forintot fektetett be összesen 15 vállalkozásba. Egy vállalkozásba legfeljebb 49 százalék tészesedést szerezhet a cég, 100 millió forintnyi tőkebefektetésért cserébe. Idáig 8 vállalkozás vásárolta ki a befektető cég részesedését, 2007-ben további exitekre számít a KvfP.

hvg.hu Franchise

RE/MAX a 11. legnagyobb franchise ingatlanhálózat a világon

A RE/MAX International ingatlanközvetítő hálózat a 2006-ban elért eredménye alapján az előkelő 11. helyet szerezte meg az 500 franchise céget rangsoroló listán. Az amerikai Entrepreneur magazin által 28. alkalommal közzé-tett „Franchise 500” ranglista a világ legjobb franchise cégeit állítja sorrendbe évente.

Vállalkozás

Tudatos weboldal, minden flanc nélkül

Egyszerű dizájn, a célzott marketing módszerek egyből hírlevél-függővé teszik az olvasót. Arra, hogy milyen trükköket érdemes használni, jó példa a Tudatos Háztartás portál. Az alábbiakban Pécsi Ferenc honlapkritikáját olvashatják.

MTI Vállalkozás

Az ipari parkok 10 százaléka keresi a helyét

Magyarországon a jelenlegi 179 ipari park 90 százaléka eredményesen működik, 10 százalékuk keresi a helyét a piacon - mondta Balogh Tamás, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) főosztályvezetője.

MTI Karrier

Mely cégek foglalkoztatják az alkalmi munkavállalókat?

A vállalkozások 22 százaléka foglalkoztat rendszeresen alkalmi munkavállalói könyvvel dolgozókat - derül ki egy felmérésből, amely során több mint 6 ezer céget kérdeztek meg a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselői.

MTI Vállalkozás

APEH: új nyomtatvány a túlfizetés visszaszerzéséhez

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2007. február 1-jétől nem fogadja el a 0617. számú, "Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez" elnevezésű nyomtatványt - hívta fel a figyelmet az állami adóhatóság.

Vállalkozás

Pull marketing, azaz hogyan lesz az olvasóból vásárló?

Hogy tudja egy cég e-mailek segítségével a honlapjára irányítani vagy akár a megrendelési folyamatán is végigvezetni olvasóit? Már lerágott csontnak tűnik, de mégis mindig hasznos arról elmélkedni, hogy a megfelelő technológiák használatával miként működhet még jobban az internet marketing.

Franchise

Tíz végzetes hiba, amit a franchise-hálózatok elkövetnek

A franchise, mint üzletforma nem érdemtelenül válik egyre sikeresebbé az üzleti életben. Nagy biztonságot jelenthet egy franchise-hálózathoz tartozni, de rengeteg munkával jár üzemeltetni azt. Mi a 10 leggyakoribb hiba, amelyet a hálózatok elkövetnek?

MTI Vállalkozás

Több, mint 14 milliárd forintnyi adóhiány

Az APEH mintegy 356 milliárd forint bruttó adóbevételt ért el tavaly a Dél-Dunántúlon, ez az összeg mindössze az infláció mértékével volt több az előző évinél és az ország adóbevételeinek 5 százalékát jelentette - mondta a hivatal régióigazgatója.

MTI Vállalkozás

Újabb élelmiszer-üzemet lepleztek le

Újabb illegális élelmiszer-előállító üzemeket lepleztek le az élelmiszerbiztonsági ellenőrök a Pest megyei Váchartyánban, valamint Budapest XIX. kerületében. Egyikük az Auchanbe szállított, az áruház rögtön levette polcairól a termékeket.

MTI Vállalkozás

Tulajdonosváltás a Friday-nél

Magyarországon is egységgel rendelkező nemzetközi éttermi lánc, a TGI Friday gazdát cserél. Az új tulajdonosok között az ABN AMRO és a Carlson Restaurants, valamint egy holland befektetési vállalkozás együttesen 70, 4 millió angol fontért vették meg.

MTI Vállalkozás

Kockázati-tőkét magánforrásból?

Egyelőre zömmel állami forrásból jutnak csak kockázati tőkéhez a kis-vállalkozások. Változást legfeljebb a nyár derekán induló, uniós forrásokkal gazdálkodó program hozhat. Erre az év második felében sor kerülhet, de a technika csak most körvonalazódik.


A címlapról ajánljuk