MTI Vállalkozás

Mostantól még könnyebb lesz a cégalapítás Szlovákiában

Jelentős egyszerűsítéseket fogadott el szerdán a szlovák kormány a mikrovállalkozások alapítási szabályaiban, bevezetve az egyszemélyes céget. Ugyanakkor a szeptembertől életbe lépő új szabályok szerint ezen cégek esetében csak egy tevékenységi körre jegyeztethető be a vállalkozás.

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Börtönbüntetés Calgon- és Vanish-termékek hamisításáért?

Hétmillió forint értékben foglaltak le a pénzügyőrök hamisított vegyipari cikkeket két nagykereskedelmi egységben. A négy raklapnyi Calgon vízlágyítóval és Vanish tisztítószerrel elfogott cég vezetőit akár börtönbüntetést is kaphat - tudtuk meg Sipos Jenő, a Vám-és Pénzügyőrség (VPOP) munkatársától.

MTI Itthon

Negyedmilliárdos adócsalás Veszprém megyében

Több mint 250 millió forintos adócsalást derített fel a vám- és pénzügyőrség Veszprém megyében; az elkövetők nem fizették meg 280 importált gépkocsi után a regisztrációs és általános forgalmi adót - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságnak szóvivője szerdán.

hvg.hu Vállalkozás

Három évre visszamenőleg érvényesíthető az elmaradt túlóradíj

Felmondás esetén hány évre visszamenőleg lehet érvényesíteni az elmaradt túlórapénzt? Milyen feltételei vannak a végkielégítésnek? Mikor indítható fegyelmi eljárás az alkalmazott ellen? Olvasói kérdésekre dr. Viszló László, a hvg.hu munkajogi szakértője válaszolt. Kérdezzen Ön is!

MTI Vállalkozás

GKM-pályázat roma kis- és középvállalatoknak

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) pályázatot hirdet a magyarországi roma mikro-, kis-, és középvállalkozások (kkv) piaci esélyeit és versenyképességét javító fejlesztések és beruházások támogatására a Kis- és Középvállalkozói Célelőirányzatból (KKC) - mondta Lakatos Sándor, a tárca társadalmi felelősségvállalásért felelős igazgató.

MTI Gazdaság

Szakképzési együttműködés a dél-alföldi kereskedelmi kamarák között

A mestervizsgás szakmákban regionális vizsgabizottságokat állítanak föl a dél-alföldi kereskedelmi és iparkamarák, egységesítik a vizsgára felkészítő tanfolyamaikat, valamint közös szakképzési stratégiát dolgoznak ki - tájékoztatott Szügyi György, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara oktatási bizottságának elnöke.

hvg.hu Autó

Új márkakereskedést nyitott a DaimlerChrysler Kecskeméten

Új értékesítési és szervizponttal bővül a DaimlerChrysler Automotive Hungária Kft. hálózata. Április 4-én Kecskeméten nyitotta meg kapuit a Hovány Prémium Automotive Kft., a Mercedes-Benz személyautó és transzporter, illetve Chrysler, Jeep, Dodge kecskeméti felhatalmazott értékesítési és szervizpontja.

Gazdaság

Sokat bukhatnak a láncügyletek vállalkozói

Az árbevételének minimum 20, de büntetésekkel együtt akár 30 százalékát is elbukhatja az a vállalkozó, aki egy láncügylet részeseként nem jól ismeri fel adózási kötelezettségét. Ilyen ügyletek esetében azonban a jogkövető magatartás útja is rögös.

hvg.hu Vállalkozás

Tíz módszer a lejárt tartozás behajtására

Vállalkozásunk szempontjából létfontosságú, hogy beérkezzenek a számlaösszegek. Néha kénytelenek leszünk a lejárt tartozások behajtásával foglalkozni. Íme 10 hatékony módszer ennek megkönnyítésére.

hvg.hu Vállalkozás

Tíz módszer a vállalkozás költségeinek csökkentésére

Nincs abban semmi kivetnivaló, ha úgy döntünk, visszafogjuk a vállalkozás növekedését, hogy kezelhető méretű maradjon a cégünk. Végül is, ha éjt nappallá téve dolgozunk, akkor nem jut időnk élvezni a sikert. Íme 10 lehetőség a cég karcsúsítására.

hvg.hu Itthon

Elindult az Adózóna, a hvg.hu új adózási portálja

Adózóna néven új adózási portált indít a HVG Online. Olyan aktuális témák feldolgozása - mint az elvárt adó megszűnése, az áprilisi járulékszabályok változása - mellett többféle szolgáltatást nyújt az olvasóknak. Öt különböző adókalkulátor, az APEH szakértői és egy ex-revizor tanácsai segítik az olvasókat.

MTI Karrier

Kié az egészséges munkahely?

Az Egészséges Munkahely-díjjal idén a Lilly Hungária Kft. gyógyszeripari vállalatot tüntette ki az Amerikai Kereskedelmi Kamara.

hvg.hu Vállalkozás

Április 20-tól megszűnik az szja-kedvezmény

Az április 20-tól végleg megszűnő adókedvezmény az adóhivatal számításai szerint 12 ezer embert érint. Ennyi adózónak kell visszafizetnie az összesen 2,2 milliárd forintnyi befektetési adóhitelt. Ellenkező esetben késedelmi pótlékot kell fizetniük. Milyen változások várhatóak még áprilistól?

MTI Gazdaság

Tovább vizsgálódnak az APEH-revizorok, a járulékokra mennek

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a járulékfizetési és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség ellenőrzésére 2007-re előirányzott 60 ezer vizsgálatból 14 700-at fejezett be az első negyedév végéig - jelentette be Hajdú Miklósné, az APEH főosztályvezetője a szervezet keddi sajtótájékoztatóján.

MTI Gazdaság

Gaskó: ellehetetlenülnek az önsegélyező pénztárak

Ellehetetlenülnek az önsegélyező pénztárak és ezzel az öngondoskodás a június 1-jén hatályba lépő változások miatt - állítja Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke. A LIGA az Országos Érdekegyeztető Tanácsban megoldást fog javasolni erre a problémára.


A címlapról ajánljuk