MTI Karrier

Indul az ingyenes szakképzési program

A képzőintézmények február 15-től adhatják be a Foglalkoztatási Hivatalhoz az ingyenes szakképzés támogatásához szükséges dokumentumokat - olvasható az intézmény internetes címén.

Gazdaság

Hogyan trükköztek tavaly az evások?

Az idén különösen azokat az evás cégeket ellenőrzik, amelyek nem valós költség-, illetve jövedelemátcsoportosítást hajtanak végre - írja a Világgazdaság.

MTI Vállalkozás

Minivállalkozások általános iskolásoknak

Az EU szeretné fokozni a vállalkozói szellemet az európai fiatalok körében, s kiszélesíti a "junior entreprises" (fiatalok vállalkozásai) programot az egyetemek mellett még az általános iskolákban is.

hvg.hu Válaszol a szakértő

Rizikós viszonteladón keresztül értékesíteni

A viszonteladókon keresztül értékesítő cég nem rendelkezik saját vásárlói adatbázissal, ezért csak indirekt marketing eszközökkel képes elérni fogyasztóit. Miközben a viszonteladónak személyes kapcsolata van a vevőkkel, akiknek közvetlenül is reklámozhat. Ha nem szeretné, hogy kicsússzon kezéből az irányítás, olvassa el Wolf Gábor tanácsait az adatbázis megszerzésére.

hvg.hu Vállalkozás

Fokozott veszélyben a kisboltok

Az utóbbi időszakban elkövetett rablások tapasztalatait figyelembe véve megállapítható, hogy a kereskedelmi egységek közül a kisebb, azaz egy-két főt foglalkoztató üzletek fokozott veszélynek vannak kitéve. Az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) a biztonságtechnikai megoldások mellett javasolja a támadás estén jelző rendszer kiépítését a szomszédos üzlethelységben.

MTI Vállalkozás

Adósságuk 3 százalékát rendezik a cégek

Magyarországon a felszámolással és a végelszámolással kapcsolatos eljárások száma több mint 5 százalékkal haladta meg a 2004. évi szintet - derül ki a Creditreform-Interinfo Kft. vizsgálatából. A legtöbb végelszámolási eljárás felszámolással végződik, mivel tartozásaiknak mindössze 3 százalékát rendezik az adósok.

Pénzügyek

Kóka János: "Forradalmat akarok!"

A vállalkozók támogatási rendszerének múlt héten bejelentett átalakítása során több intézmény bezárását tervezi a kormány, ami miatt már sok helyen áll a bál. Kóka János gazdasági miniszter szerint a vízfejeket meg kell szüntetni.

MTI Vállalkozás

Milliárdos büntetések adócsalásért

Különböző adózási visszaélések miatt több mint 3,8 milliárd forint büntetést szabott ki az APEH Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága a múlt évben. Emellett összesen 66 üzletet zárt be nyugtaadás elmulasztása, illetve bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazottak miatt.

Vállalkozás

Számít a külső a vámfelfüggesztési kérelmeknél

A cégeknek legkésőbb február 23-ig kell eljuttatniuk a 2007. január 1-től érvényes autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó kérelmeiket a Vámtarifa Bizottság titkárságára. Amennyiben a kérelem formátuma nem felel meg az előírásoknak, a VTB továbbküldi az Európai Bizottságnak - írja a Transit.

Vállalkozás

Már 10 millió eurótól igényelhető beruházási támogatás

Január 25-től már 10 millió euró értékű beruházásra is igényelhető állami forrás. Az új jogszabály lehetővé teszi, hogy a közepes vállalkozások is támogatáshoz jussanak. Ráadásul fele annyi munkahely teremtése szükséges a pályázáshoz - írja a Napi Gazdaság.

Vállalkozás

Több, mint akció

Az árcsökkentés hosszútávon a legkevésbé hatékony vevőszerző módszer. Egyrészt árversenybe hajszolja, s ezzel tönkreteszi a céget, másrészt a vevők csak addig lojálisak, amíg a konkurencia nem kínálja ugyanazt alacsonyabb áron. Az ügyfeleknek tehát nem olcsóbbat, hanem többféle és magasabb minőségű szolgáltatást kell nyújtania vállalkozásodnak.

MTI Gazdaság

MFB: októbertől egyablakos rendszer

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által koordinálva októberre feláll az egyablakos intézményrendszer, ahol minden szükséges dokumentumhoz hozzájuthatnak a vállalkozások – jelentette be a miniszterelnök.

MTI Vállalkozás

Február 20-ig dönthetnek az adó 1+1 százalékáról

Az adóhatósági adómegállapítást választók (ADAM) február 15-ig, a munkáltatói adómegállapítást választó adózók pedig február 20-ig küldhetik el az adóhatóságnak az 1+1 százalék felajánlásáról rendelkező nyilatkozatot. Az APEH 15-én, a szokásostól eltérően este hatig várja az ügyfeleket.

hvg.hu Válaszol a szakértő

Egyszerű megjelenés gyermeteg logóval

A készítők semmi különöset nem találtak ki, inkább csak igyekeztek elkerülni a szokásos buktatókat. Egyszerűség, következetesség, bár a logó megformálása nem éppen aktuális; februárban karácsonyi szimbólumokat alkalmazni pedig kicsit szerencsétlen. Honlapkritikusunk ezen a héten a Vagoemt Kft. weboldalát vette szemügyre.

MTI Karrier

Kétmilliós ÁNTSZ-bírság a hideg munkahelyeknek

Mintegy kétmillió forint bírságot szabtak ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai az úgynevezett hideg munkahelyeken tartott országos ellenőrzéseik során - áll az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) csütörtöki közleményében.

MTI Vállalkozás

Magyar cégek orosz lakásokat építhetnek

Az elmúlt időszakban a magyar építőipari vállalkozások 25 milliárd forint értékű üzletet kötöttek az orosz építőipari piacon. A közelmúltban indult orosz lakásépítési program kihívást jelenthet a hazai cégeknek is.

hvg.hu Válaszol a szakértő

Milyen az ideális online ajánlat?

A hagyományos csatornák mellett egyre elterjedtebb az internetes értékesítés, habár még sokan nem ismerik az egyes részterületek eladást segítő eszközeit. Az affiliate, másnéven partner marketing alapja egy jó ajánlat a vevőnek hitelesnek tűnő üzleti partnertől. Wolf Gábor válaszolt az olvasók kérdéseire.

Vállalkozás

Barátságos internetet kérünk

Magyar nyelvű internetes oldal indult az elektronikus úton küldött levélszemét, a spamek kivédésére - írja a Népszabadság. A legtöbben ugyanis még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint tilos bárkinek is kifejezett hozzájárulása nélkül elektronikus hirdetést küldeni.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával