szerző:
hvg.hu

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozói egy győri autókereskedő társaságnál tartottak ellenőrzést a tegnapi napon.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Kft. 2005 és 2007 között közel 100 autót hozott be Németországból és értékesített úgy Magyarországon, hogy azok után ÁFA-fizetési kötelezettségét nem teljesítette, emellett  2005-ben társasági adófizetési kötelezettségének sem tett eleget. Az eltitkolt adó mértéke összességében meghaladja az 50 millió forintot.

A pénzügyőr nyomozók őrizetbe vették a gazdasági társaság ügyvezetőjét, aki azonban csak nevét adta a céghez, továbbá a társaságot ténylegesen működtető, a gépjárműveket értékesítő személyt, akik ellen adócsalás, számviteli rend megsértése és magánokirat-hamisítás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A Vám- és Pénzügyőrség az államháztartást ért kár megtérülése érdekében biztosítási intézkedésként lefoglalt 8 személygépkocsit 35 millió forint értékben, továbbá több, mint egymillió forint készpénzt.   

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!