szerző:
MTI

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója vezetői körlevelet adott ki a befektetési vállalkozások általános tartalékképzésére vonatkozóan, mert a tőkepiaci törvény 2007. december 1-jén hatályba lépett módosítása nem tartalmaz egyértelmű szabályokat erre vonatkozóan, csak a tartalék fogalmát említi, anélkül, hogy mértékét meghatározná.

A felügyelet azt a magatartást tartja követendőnek, amely elsősorban a befektetők érdekeinek védelmét veszi figyelembe, ezért óvatos osztalékpolitikát alkalmaz - derül ki a PSZÁF honlapján közzétett körlevélből. A PSZÁF ezért kívánatosnak tartja, hogy az eddig megképzett általános tartalékot ne fizessék ki a tulajdonosoknak, csak a veszteség finanszírozására használják fel a vállalkozások. A vezetői körlevél célja a prudens működés elősegítése. Bár a benne foglaltaknak nincs kötelező erejük a felügyelt szervezetekre, megvalósulásukat a felügyelet az ellenőrzés során figyelembe fogja venni.
 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!