szerző:
hvg.hu

„Pegazus 2009” díjazott lett a veszprémi Lapterjesztő Kft. a legdinamikusabban fejlődő hazai vállalkozások versenyében.

Második alkalommal osztották ki a Pegazus Díjat, a legdinamikusabban fejlődő vállalkozások elismerését. Két kategóriában díjazták a kimagasló növekedést mutató magyar vállalatokat, amelyek példája jól mutatja, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is van lehetőség a fejlődésre.

Idén a „Feltörekvő” kategóriában azok a hazai vállalatok szerepeltek, melyek árbevétele 2008-ban 1-3 milliárd forint között mozgott. A közép-magyarországi régió legjobbjának a Kristály 99 Környezetgazdálkodási, Szolgáltató Kft.-t találta a zsűri. Ez a cég a Magyarországon működő gazdasági társaságoknak nyújt környezetvédelmi szolgáltatásokat és 61 százalékos árbevétel-növekedést ért el a 2006-2008 közötti időszakban. A Közép-Magyarországi Régióban közvetlenül utána az országos hatókörű Lapterjesztő Kft. következett, megelőzve az Agrimotor Összeszerelő és Értékesítő Kft.-t. 

A Pegazus Díjat odaítélő bírálók indoklásukban kiemelték: „a Lapterjesztő Kft. jelenleg Magyarország postaládáinak 96 százalékát éri el saját lapterjesztői hálózatával. A vállalat 2006 és 2008 között, évente, átlagosan 55 százalékos árbevétel-növekedést ért el. 2009. májusa óta ráadásul, a Lapterjesztő Kft.-nél bevezetett franchise rendszernek köszönhetően, az év végéig további növekedés várható”.