Kelet-európaiakat keresnek a brit Tesco-áruházakba

2011. március 17., csütörtök, 12:01 • Utolsó frissítés: 2011. március 17., csütörtök, 14:29
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Az Egyesült Királyság elsőszámú kiskereskedelmi áruházlánca Eperjesen például már 2008-ban munkaerőtoborzó központot...

Az Egyesült Királyság elsőszámú kiskereskedelmi áruházlánca Eperjesen például már 2008-ban munkaerőtoborzó központot hozott létre, amely szlovákiai és cseh alkalmazottakat gyűjt a társaság angol áruházaiba – írja a helyi érdekeltségű bumm.sk. Az eperjesi központ az elmúlt bő két évben több mint 170 jelentkezőt tudott elhelyezni külföldön, ez azonban nem a végső szám, a Tesonak ugyanis külsős cégek is toboroznak alkalmazottakat északi szomszédunknál. 

Az egyik zsolnai társaság munkatársa szerint például egyre több raktárost vesznek fel Szlovákiában a Tesco angol és skót egységeibe, s legtöbb jelentkezőt pedig a trencséni kerületből regisztrálják. Ezért a munkáért az érdeklődők a brit minimálbérnél valamivel többet kereshetnek. Egy órányi munkabér 7,36 eurónál (2000 forintnál) kezdődik, s elérheti akár a 15 eurót is. Az igényesebb, például menedzseri pozíciót megpályázók esetében a fizetés nagyságáról a munkamegbeszélésen döntenek.

Az emelkedő angliai munkanélküliség ellenére a Tesco nem csak Szlovákiában keres alkalmazottakat, Csehországból és Lengyelországból szintén toboroznak munkavállalókat.

Ecoline

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Kelet-európaiakat keresnek a brit Tesco-áruházakba
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X