szerző:
MTI

A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület (FBN-H) az általa kidolgozott munkahelyteremtő programjával a kormányhoz fordul a lehetséges együttműködés szándékával.

Az egyesület álláspontja szerint amennyiben az új munkahelyek teremtését a kormány tb-járulék- és adómentességgel támogatná, a családi cégek átlagosan legalább egy új munkahely létrehozását vállalnák a jövő év végéig. A bölcsőprogramnak nevezett projekt a kidolgozói szerint összességében több tízezer, akár százezer munkahely megteremtését tenné lehetővé, és több tízezer munkanélkülit, illetve jövedelem nélküli státusban lévő potenciális munkavállalót vonna be a munkaerőpiacra. Egy-egy új munkahely megteremtése pedig akár több millió forintos beruházást is jelenthet, és az egyesület szerint a program hozzájárulhat a fekete és szürke gazdaság kitisztulásához is.

A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesületet kizárólag magyar tulajdonú vállalkozások alapították. Az egyesület integrációs, képzési, kutatási támogatást nyújt, valamint elősegíti a tagok együttműködését, tapasztalatcseréjét, érdekeik érvényesítését. Tagja a legjelentősebb hasonló nemzetközi szervezeteknek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Vállalkozás

Összeomlás előtt a családi vállalkozások - van kiút?

Magyarországon a rendszerváltáskor alakított családi cégek most állnak generációváltási-hullám előtt, ám ahhoz hogy kétharmaduk ne roppanjon össze az átadási folyamat során, a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület szerint, sürgős változásra van szükség a magyar jogrendszerben. A világszerte sikeresen működő magánalapítványi rendszer kialakítása komoly segítséget jelentene az érintett cégeknek.

hvg.hu Vállalkozás

Kudarcra ítélt családi vállalkozások - van kiút

A generációváltás előtt álló családi vállalatok tulajdonos-vezetői a felmérés szerint jellemzően nem gondolnak cégük eladására, nem veszik számításba cégük/cégcsoportjuk lényeges átstrukturálásának lehetőségét, és nem vonják be az alattuk dolgozó menedzsereket a komoly döntésekbe, miközben a kulcsinformációkat döntően megtartják maguknak, a legtöbb lényeges kérdésben ők maguk döntenek.

MTI Itthon

Családi vállalkozásokat is támogat az AMC

Pályázati felhívást tett közzé az Agrármarketing Centrum (AMC) a kis- és középvállalkozások, valamint a családi gazdaságok számára, hogy megjelenhessenek a magyar élelmiszeripart, gasztronómiát népszerűsítő termékbemutató, szakmai illetve fogyasztói bel- és külföldi kiállításokon, rendezvényeken - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája.