szerző:
hvg.hu

Megjelentek a 2011-es valorizációs szorzók és elkészült az Adózóna új nyugdíjkalkulátora. Számolja ki várható nyugdíját!

A nyugdíjkalkulátor az úgynevezett öregségi nyugdíj várható összegének meghatározására szolgál. A modell csak az általános eseteket kezeli. A kalkulátor input adatai a kereseti és a munkaidőadatok (munkában töltött illetve kieső napok). Minden év adatát ki kell tölteni, ellenkező esetben helytelen lesz az eredmény. Azokban az években, amikor nem volt kereset, a kieső időt mindenképpen be kell írni.

Nyugdíjkalkulátor 2011
Számoljon a 2011-es valorizációs szorzókkal az Adózónán!

A területileg illetékes nyugdíjbiztosítótól mindenki kikérheti a személyére vonatkozó adatokat. Ez azért is hasznos lehet, mert van idő az esetleges eltérések, hiányzó adatok tisztázására. A nyugdíjkalkulátor számítási elve egy részleges nettó kereset valorizációjára épül, aminek mértékét kormányrendelet határozza meg.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Gazdaság

A cseh kormány jóváhagyta a nyugdíjreform elveit és kereteit

A cseh kormány szerdai ülésén jóváhagyta a nyugdíjreform legfőbb elveit és kereteit, amelyekben politikai szinten március elején állapodott meg a jobbközép hárompárti kormánykoalíció. A reformot magánnyugdíjalapok létesítésére alapozzák - közölte Jaromír Drábek, munkaügyi és népjóléti miniszter a kormány ülése után Prágában.