szerző:
hvg.hu

Váratlanul bezárt Magyarország első gyorsétteremlánca, az egyetlen tagból álló Gusto - írja az Egy nap a városban blog.

Valamivel több mint egy évvel ezelőtt nyílt meg a McDonald's ízvilágára és minőségére emlékeztető Gusto étterem, Magyarország első, egyetlen tagból álló gyorsétterme. Az étterem azonban most hirtelen bezárt, az Egy nap a városban blog szerint csődbe ment.

Az étterem 2010. december 16-án a Váci utca 27-ben nyílt meg, magát Magyarország első "quality & local" gyorséttermi hálózataként megcímkézve. A nyitáskor grillen sütött, adalékanyag-mentes húsokat, friss salátákat, kézműves süteményeket, kávéházi reggeliket, villányi borokat és csapolt söröket ígértek versenyképes áron. Úgy tűnik, a láncból ez az egy szem sem maradt.

©

Az egyszemélyes láncot üzemeltető társaságot 2009. október végén hozta létre Lukács Pál, majd oda-vissza adta-vette Panamában bejegyzett társaságokkal. Így az alapítás óta eltelt egy és egyharmad évben háromszor cserélt gazdát a társaság. Az alapító után 2010. május elején a Sibella Trading Inc., majd tavaly január vége óta ismét Lukács volt birtokon belül, december közepe óta az előző panamai tulajdonossal azonos címen bejelentett Eckford Deal Inc. lett a tulajdonos.

Az alig több mint egy évet működő Gusto Burger 2010-ben 4,8 millió forint bevételt hozott, amihez 16,5 millió forint adózott veszteség társult. A cég ellen rövid aktív működése alatt három végrehajtást indítottak, kötelezettségállománya pedig 78 millió forintnál több.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!