szerző:
hvg.hu

Ma avatja fel a Szilánk cégcsoport Szatymaz és Szeged határában az új fejlesztés keretében megvalósult termelő- és logisztikai csarnokait. A 2,5 milliárd forintos beruházással a májusban induló üzem kapacitása 30-40 százalékkal haladja meg a jelenlegit.

Ma avatják Közép-Európa meghatározó üvegkereskedelmi és -feldolgozó vállalatához, a Szilánk cégcsoporthoz tartozó új termelő- és logisztikai csarnokokat – tájékoztatta a Világgazdaságot Varga Gusztáv, a csoport tulajdonosa. A 900 millió forint uniós támogatással Szatymaz és Szeged határában létrehozott 2,5 milliárd forintos beruházás keretében egy 13 ezer négyzetméter alapterületű új termelőcsarnokot, valamint egy 8 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokot adnak át. A cég egy irodaépületet is építtet a komplexum mellett. A fejlesztések eredményeként egy helyen koncentrálódik a korábban különálló gyártócsarnokokban folyó tevékenység, a logisztikai kapacitás és az irodai állomány is.

Az új csarnokok – ahol várhatóan májusban indul a termelés – használatba vételével párhuzamosan a jelenlegi 200 fős dolgozói létszámot mintegy 80 fővel kívánják emelni. A beruházás elindításakor – szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt – Varga Gusztáv azzal indokolta a lépést, hogy bizakodóak az építőipar teljesítményének alakulását illetően. Az új üzem kapacitását érzékeltetve a vezető elmondta, hogy az Magyarország éves hőszigetelőüveg-szükségletének jelentős részét egymaga biztosíthatja. Kiszolgálja majd emellett az egyre inkább előtérbe kerülő feldolgozott üvegipari termékeket (bútoripar, háztartásigép-ipar, járműipar, belsőépítészeti üvegek), illetve a projektmunkák igényeit. Az új üzem kapacitása mintegy 30-40 százalékkal haladja meg a jelenlegit. E megnövekedett kapacitás körülbelül kétharmada már le van kötve az indulásra, a fennmaradó rész a várt gazdasági növekedés bekövetkezése esetén lesz mobilizálható.

Korábban beszállítói voltak többek között a szegedi Árkád Bevásárlóközpontnak, dolgoztak az aradi Arad Center bevásárlóközponton és a K&H Bank új székházának üvegezésében is. Jelenleg a Liszt Ferenc repülőtér 2A, illetve 2B termináljának átalakításában vesznek részt. Azt azonban látni kell, hogy a közepes és kisméretű projektek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a szakma életében – mutat rá Varga a hangsúlyok eltolódására. A cégcsoport 2011-ben 7,2 milliárd forintos árbevételre tett szert, ami a 2010-es adatoknak felel meg. Az idei évben a tavalyi forgalom bővülését várják, a tervek szerint nagyjából 10-15 százalékkal teljesíthetik azt túl.

A cégcsoport a vizuális arculatváltás után a cég nevét is megváltoztatják, így a jövőben CE Glass Industries néven folyik tovább a tevékenység.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!