szerző:
MTI

Megegyeztek a berlini repülőterek földi alkalmazottainak idei béremeléséről. Hónapokig tárgyaltak, és ezzel elvileg véget ért a ver.di szakszervezeti szövetség és a munkaadó GlobeGround szolgáltatócég munkaügyi konfliktusa.

A kompromisszum egyben azt jelenti, hogy a Berlin Tegel és Schönefeld repülőtereken nem lesznek további figyelmeztető sztrájkok.

A szakszervezet és a munkaadó megállapodtak, hogy az alkalmazottak január 1-jétől visszamenőleg egy százalékos fizetésemelést kapnak, valamint 2,3 százalékos inflációs kiegyenlítést. A bérkompenzációs megállapodás az idei év végéig érvényes.

A szolgáltatói szektor szakszervezeti szövetsége, a ver.di 4 százalékos béremelést követelt a földi kiszolgáló személyzetnek. A munkaadó GlobeGround befagyasztani, illetve egyes munkakörökben csökkenteni akarta fizetéseket.

A ver.di előre nem bejelentett figyelmeztető sztrájkokkal tervezte nyomatékosítani a bérkövetelést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!